Lütfen biraz tavsiyeye ihtiyacım var..

arizaeren

Üye
Kayıt
29 Kasım 2011
Mesaj
16
Tepki
0
Belki yeri burası değildir. Böyle bir hata yapıyorsam şimdiden özür dilerim(benzer birkaç konu gördüğümden buraya açıyorum).
İletişim mezunuyum grafik tasarımı kendi çabalarım ve kurslarla geliştirdim...4 yıldır grafikerim, çalıştığım yerlerde fena değilim ancak ben gerçek bir tasarımcı olamıyorum. kendimi sahte gibi hissediyorum... Sanatın birçok alanıyla ilgiliyimdir ama çizim yeteneğim malesef yok! Bu mesleğe aşığım ve program kullanımımda çok iyi. Ancak kendimde hep bir eziklik hissediyorum ve bazen bu stresle çok basit tasarımlarda iş çıkaramıyorum... Şu anda ekmeğimi bundan kazanıyorum ama cidden ne yapmalıyım bilmiyorum. sizce bıramalı mıyım? Buradaki hocalarım, meslektaşlarım (nekadar kendimi layık görmesemde) bana bir iki nasihatınız olursa çok memnun olurum saygılarımla...
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Merhaba

Öncelikle karamsar olmanıza kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sonuçta herkes tasarımcı olarak doğmuyor. Yaratıcı olmak evet doğuştan gelir fakat yaratıcı değilseniz bile ufkunuzu geliştirerek çok güzel tasarımlar ortaya koyabilirsiniz. Madem bu işten para kazanıyorsunuz elinizden gelenin hepsini koyun ortaya. Eminim azmi ve ne istediğini bilmenin size çok büyük faydası olacaktır.

Bu mesleğe aşığım demişsiniz.
O zaman aşık olduğunuz varlığı bırakmayın. O varlık için herşey yapın...
4 yıldır grafikerim demişsiniz..
Bakın ne güzel bu günlere kadar gelmişsiniz. Bu saatten sonra bırakırsanız nereye gidecek o 4 yıl ?
Gerçek bir tasarımcı olamıyorum demişsiniz
Bu tamamen sizin özgüveninize kalmış birşey..
Çizim yeteneğim yok demişsiniz.
Mouse var sonuçta. Aklınızadaki herşeyi mouse ile çizin madem kalem yeteneğiniz yok çizim araçları bizim için var.
Ne kadar layık görüyorsanız demişsiniz
Bu cümlenizi beğenmedim. Çünkü bu meslekte küçümseme gibi bir düşüncemiz hiç olmadı, olmayacakta.

Umarım biraz yardımcı olmuşumdur.

Durmak yok tam gaz devam !

Hasan YILDIZ.
 

arizaeren

Üye
Kayıt
29 Kasım 2011
Mesaj
16
Tepki
0
@Hasan YILDIZ

Gerçekten iyi hissetmemi sağladınız... Çok teşekkür ediyorum. Kesinlikle aşığım bu işe. Kendi çalışmalarım olsun veya olmasın, her bir çizgiye, lekeye, asimetrinin oluşturabildiği düzene... Sizin gibi insanlar her yerde başarılara ulaşabilmeliki alttan yetişmeye çalışanlar daha doğru adımlar atabilmek için bir şansı kendilerinde görebilsinler:) tekrar teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım.
Saygılarımla...
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
@arizaeren

Rica ederim bir nebze faydalı olabilmişsek ne mutlu bize...

Küçük bir not: Yaptığınız çalışmaları forumumuza yükleyerek hatalarınızı daha çabuk görecek ve daha hızlı bir gelişim sürecine gireceksiniz.

İyi Çalışmalar..
 

Mehmet ÖZDEMİR

Grafik Tasarım
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
984
Tepki
243
hasan beyin belirttiklerine bir kaç eklemede ben yapayım...

umutsuzluğa düşmeyin öncelikle... ben bu gün yeni bir işi elime aldım ve tasarlamaya başladım. öncelikle bir şablon çıkarmam gerekiyor. mesai başlangıcından bu saate kadar belkide 10 defa sayfayı yapıp bozmuşumdur. olmadı baştan, buda olmadı bir daha, bir daha... belki bu gün bir şablon çıkmayacak, ama ben çıkarmayı planlıyordum. çıkmasa da her şeyin sonu değil ya. bu gün olmasa da yarın çıkar elbet.

hiç bir işte umutsuzluğa yer vermeyin. kararlı olun... rahatlatıcı bir müzik dinleyin... yarım saat bir saat çıkın dışarı hava alın... sonra gelin maharetinizi gösterin...
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Hatılıyorum Cinema 4D'ye ilk başladığımda bir Cam küre yapmak için 8 saat süre harcamıştım. İlk çalışmamdı. 8 saatlik süre içinde bir çok zaman yarıda bırakıp vazgeçmek istemiştim. Fakat ben azimle çalıştım ve başardım. Şimdi ise Cinema 4D Dersleri veriyorum. Unutmayın bir çizginin çok büyük bir değeri vardır. Çünkü o çizgiye ne kadar özen gösterirseniz o kadar canlanır ve göz kamaştırıcı bir şey ortaya çıkar.

Her zaman birinci kural sabırdır. Çok Çok sabırdır. İnanın her şey daha çok güzel olacak.

H.Y.
 

arizaeren

Üye
Kayıt
29 Kasım 2011
Mesaj
16
Tepki
0
herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim Söylediklerinizin benimiçin büyük değeri var. Kesinlikle uygulamaya koyacağım.
 
Yukarı Alt