Mehmet Bora - Web Arayüz Tasarımım

MehmetBora

Üye
Kayıt
2 Şubat 2013
Mesaj
38
Tepki
0
Merhabalar, amatör olarak sürdürmüş olduğum web arayüz tasarımlarımdan bir tanesi. Eksiklerimi lütfen söyleyiniz. Yorumlara sonuna kadar açığım. Geliştirmem için fikirlerinize ihtiyacım her zaman var. :)

 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
bu arayüzün eleştirilmesi için, biraz daha tasarıma ihtiyacı var görünüyor. benden küçük bir tavsiye.
 

MehmetBora

Üye
Kayıt
2 Şubat 2013
Mesaj
38
Tepki
0
@Hümeyra Can

Dediğim gibi amatörüm. Eleştiri ve tavsiyelerinizle yol bulacağım. Eleştirilemeyecek kadar zayıf olabilir haklısınız. :)
 

Kemal Aksekioğlu

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
30 Haziran 2013
Mesaj
2.035
Tepki
916
güzel bir çalışma ancak mavi biraz daha az kullanılsaydı daha değerli renk olurdu diye düşünüyorum
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
Aşağıda gözüme çarpan alanlarla ilgili bi kaç ufak değişiklik yaptım sana fikir olması açısından. Öncelikle bir site tasarlarken unutmamalısın ki siteyi insanlar ziyaret edecek daha kullanışlı ve hedef odaklı tasarlamalısın. En önemli alan menüler. Hiç bir zaman sitenin tüm sayfalarını ana menü de direk listeleme örnek olarak hakkımızda ve basında biz gibi bu iki menü kurumsal menüsü altında olabilir ve açılır menü yaparak gösterebilirsin. tuning bulaşmaları ve etkinlik tarihleri etkinlik menüsü altında olabilir galeri altında görselde gördüğün gibi videolaro fotoları sergileyebilirsin. Şimdi daha basit kullanışlı bir menümüz oldu o karmaşıklık ortadan kalktı ve alandan da kazandık. İlk bakışta bana çok karmaşık bir menü geldi emin ol tüm insanlara öyle gelecektir. Arama kısmını da görselde bir tane örnek yaptım çok farklı zıt renkler kullanmak yerine arama kutusu genelde zemin renginin bir ton koyusu ya da açık rengi olursa daha güzel olur. Belirgin yapabilmek için gölge ve stroke efekti vererek kenar hatlarını belirleyebilirsin. Sitenin üst(header) kısmı rengi çok koyu o degradeli kısmı daha açık yapabilirsin. Caddenin ritmi yazısı okunmuyor ya da en iyi çözüm solgan rengini beyaz yaparsan daha okunaklı olur. Sitenin alanları arasındaki boşluklar önemlidir. Nasıl bir gazete okurken gözlerimiz yorulmuyorsa siteyi yukardan aşağı süzerken aynı düzen ve tertip içerisinde gitmeli ki göz yorulmasın menüden sonraki ara boşluk ile sliderdan sonraki boşluk ve içerik kısmı onun altındaki alt(footer) kısımlarındaki boşluklar genelde 20 ila 30 px aralık olmalı ve bu hepsinde aynı olması biryerde 25 diğerinde 30 değil düzen için. Ek olarak sitenin alt kısma ve iletişim bilgileri yazabilirsin. Onun altına tasarımı hazırlayan kişi bilgileri.

 

MehmetBora

Üye
Kayıt
2 Şubat 2013
Mesaj
38
Tepki
0
@Emre ÇETİNER

Emre Bey çok teşekkür ederim. Gerçekten bambaşka bir tasarıma dönüşmüş. Açıkçası yaptığımdan utandım. :) Çok teşekkür ederim uğraşınız ve önerileriniz için. :) Şüphesiz büyük bir yardımınız dokundu. :)
 
Yukarı Alt