Merhaba Arkadaşlar !

Kayıt
18 Haziran 2009
Mesaj
9
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Gerçi ben 2009 yılında üye oldum bu foruma ama selam vermeyi unutmuşum :)


Bu arada hazır konu açmışken sizden bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum..

Bir müşterime maskot lazımdı. Ben "grafiker" değilim tabi ama az çok PS işlerinde iyiyim. Aslında web tasarımcısıyım v.s v.s

Malum sizin isminizin aynısı diğer foruma da üyeydim. Orada bir konu açıp maskot yaptırmak istiyordum. (Adres çubuğuna graf.. yazdım malum site çıktı.) Aslında bir yarışma düzenlemek istiyorum. Grafiker forumlarında nasıl durum bilmiyorum ama diğer tüm forumlarda genelde şu isim konulur "Ödüllü tasarım yarışması"

Bende malum o foruma bu şekilde konu açmaya çalıştım. Konuyu hemen silmişler. Birkaç mesaj gönderdim başkalarının konusuna, ilgilenmediler. 3 gündür uğraşıyorum yanii..

Sonra çevrimiçi destek bölümünden online gördüm site yetkilisini ve durumu anlattım. (16:00 suları)

Bana direk "ödül ne kadar" dedi. Bende "250 TL" dedim.
Sonra bana "Dalgamı geçiyorsunuz bizimle. Ne ödülü, ne 250 TL'si.. 250 TL'ye maskot mu yaptırılır" demeye başladı.
Tabii ben şok oldum birden.
Birde üstüne bana "küfür mü ediyorsunuz" demez mi :)
"250 TL'ye maskot yaptırılmazmış. Bu işi bırakalım daha iyi" dedi en son kendileri. Kim olduğunu da bilmiyorum bu şahsın.

Şimdi falza uzatmak istemiyorum konuyu. Sadece merak ettiğim için soruyorum. 250 TL az bir para mı acaba ? Yani bir maskot yaptırmak için 250.000 TL mi olması gerek ? Ne olmuş bu grafiker camiasına ? (ben 7-8 yıl önce de grafikerler ile iç içeydim. o zamanlar herkes saygılıydı. Müşterinin 5 TL'si olsa bile yardım etmek amaçlı yaparlardı birşeyler)

Veya şöyle sorayım. Benim mi bir yanlışım var? Yanlış birşey mi yapıyorum ? Yanii 32 yaşına geldim. Hayatımda böyle birşey ne yaşadım ne duydum. Ben halen sanırım 10 yıl önceki saygı ve sevgi ortamındayız zannediyorum :)

Teşekkürler. İyi çalışmalar.
 

Funda

E=mc²
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
330
Tepki
9
Merhaba..

Sadece isim benzerliği olan bir diğer forum adına, üyesi ve takipcisi olmadığım için yapılan yorumlara dair herhangi bir yorumda bulunmayı anlamsız buluyorum..

"250 TL." ödüllü bir maskot yarışması konusuna gelince...Siz böyle bir yarışma düzenlersiniz, belirlediğiniz bedel birileri için uygundur yada caziptir, katılmak isteyen katılır. Yani arz - talep ilişkisi içinde çözümlenir..Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim..Böyle bir yarışmaya, düşündüğünüz ödül üzerinden daha çok bu işle amatör olarak ilgilenen insanlar katılacaktır..Yani ortaya profesyonel bir iş çıkmayabilir..Eğer beklentiniz yüksek ise bedelini de o yönde belirlemelisiniz..

saygılarımla...
 
Kayıt
18 Haziran 2009
Mesaj
9
Tepki
0
@Funda Arıcı

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum. Sonuçta bütçe belli Kabul eden eder. Etmeyen yarışmaya katılmaz. Yanii 250.00 TL'yi bile beğenmiyorlar ona sinir oldum... Ne yapayım evimi arabamı mı satayım bir maskot yaptırmak için :)
 
Kayıt
4 Ekim 2011
Mesaj
127
Tepki
2
Başka bir sitede 2000 küsür mesajım fakat o siteyi bıraktım. Konunuza gelince 250 TL'ye maskotu iyi bir grafiker yapmaz ama yapan mutlaka çıkar. Bence bunu bir yarışma konusu değilde talep konusu açarak bildiriniz. İyi günler.

*Edit*
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@NazımHikmetÖztürk

Şimdi olaya şöyle bakmak lazım. 250 TL az ise 250.000 mi olmalı yanlış bir bakış açısı. Bu kadar uçurum biraz abartı olmuş.
Öncelikle beklentilerinizi belirlemeniz gerekmektedir.
"Maskot" denince bir maskot kriteri yoktur. Nasıl bir maskot? Nerelerde kullanılacak? Kostüm vs. uygulaması olacak mı? Maskottan maskota dağlar kadar fark var.
"Bu fiyata bir maskot yapılmaz" diye bir kaide de yoktur. Ben yaparım. Ama 250 TL'lik bir maskot yaparım...
Fiyatımı ve şartlarımı belirtirim. Bütçe ile farklı ise bütçeye göre çalışma yaparım. Firma memnun kalmadığı veya revize istediği takdirde ise; bütçesini hatırlatırım.
Kısacası beklentileriniz bütçenizle doğru orantılı olmalıdır.
 
Yukarı Alt