Merhaba

M.ÇOBAN

Üye
Kayıt
10 Temmuz 2012
Mesaj
15
Tepki
1
Merhabalar arkadaşlar ben meslek lisesi internet programcılığı yani web tasarım bölümünden bu sene mezun oldum. Üniversiteye gidip gitmeme konusunda kararsızım. Erkenden iş hayatına atılmak istiyorum ve severek yapacağıma inandığım grafik tasarım işine yönelmek istiyorum. Şuan da kendime yetecek kadar photoshop bilgim var. Burada da kendimi geliştirerek bir yerlere gelmek istiyorum. Şimdi benim aklıma takılan soru bu dalda iş bulma konusunda zorluk çeker miyiz veya iş imkanları nasıl olur, hangi alanlarda çalışabiliriz. Ya da şöyle de sorabilirim Türkiye de Grafik tasarımcısı ne iş yapar? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
@M.ÇOBAN

Merhaba ;

Öncelikle forumumuza hoş geldiniz..

Üniversiteye gitmenizi öneriyorum çünkü lisans sahibi olmak ayrıcalıktır aynı zamanda gerçek sanat eğitimi size beklediğinizden de büyük katkı sağlayacaktır. Ha evden öğrenilmez mi ? diye sorabilirsiniz. Tabi ki öğrenilir fakat eğitimini almak her zaman ayrıcalıktır. Rakiplerinizden 10 adım önde başlarsınız. Grafik tasarım işine yönelmek istiyorsunuz tamam iyi bir seçim diyebiliriz. Fakat bu iş sadece Photoshop bilgisiyle olmaz. Çünkü grafik tasarım işi demek ' afiş, billboard, kartvizit, logo, kurumsal kimlik, v.s ' işleri kapsadığından dolayı bir çok programa hakim olmanız gerekiyor. Ardından program bilgisinin yanı sıra renk seçimi, bakış açısı, yaratıcı düşünce gibi bir çok unsuru da göz önünde bulundurmalısınız. Yani grafik tasarım işi görüldüğü kadar kolay bir meslek değildir. Her meslekte olan bir takım zorlukların dışında kendi içerisinde zorluklar bulundurur. Ama azimle çalışırsanız bu meslekte çok iyi yerlere gelebilirsiniz.

İş bulma konusuna gelince. İş elbette bulunur fakat iyi iş bulmak mesleğin sorunu değil, sizin sorununuzdur. Bulunduğunuz alanda ne kadar iyi olursanız sizi de o kadar iyi firmalar bünyesine alır ve Türkiye'de bunun yüzlerce örneği var. Yani mesleği tam anlamıyla öğrendikten sonra grafiker unvanıyla tahmin ediyorum ki işsiz kalmazsınız. Şuan dahi yüzlerce ajans grafiker aramakta. Çünkü dediğim gibi bu mesleği hakkıyla yapan kesim az.

Önerim bir görsel sanatlar fakültesi okumanız. O fakülteyi kazanmak için her şeyi göze almanız.

Azimin önünde hiçbir engel duramaz..

Hayatınızda başarılar dilerim...
 
Yukarı Alt