overprint leri kaldırma yardım!!!

stk_sahin

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesaj
14
Tepki
1
merhaba,
InDesign.C5 te dökümandaki overprintlerin tümünü kaldırma seçeneğimimiz varmı arkadaşlar
FH. da olduğu gibi, insert hazırlıyorum ve başka ajanslardanda sayfalar geliyor tamamını kontrol etmek zamanımı alıyor ve gözden kaçıyor bununla ilgili bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
(PDF de müdahale edebilmek için Pit Stop proğramını aldıramıyorum maddiyattan dolayı)
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,

Indesign CS5'de, size gelen veya sizin ürettiğiniz nesnelerdeki üstünebaskı (overprint) özellikleri rahatlıkla kaldırabilirsiniz.

Bunun için, eğer yalnızca siyah yazılardaki üstünebaskı özellikleri kaldırmak için preference içindeki Apperance Black satırından açılan sağ-penceredeki overprint... kutucuğunu iptal etmek gerekir. Fakat bu durumda, bütün siyah yazılardaki üstünebaskı özelliği kaldırmış olursunuz. Belki de böyle bir durum işinize gelmeyebilir..

Hangi nesneler üzerinde üstünebaskı özelliği geçerli olduğunu görebilmek için window menüsünden attributies panelini açmalısınız. Burada dolguya mı, konture mi (stroke) üstünebaskı (overprint) verildiğini görebilirsiniz. Ama nesneleri tek tek seçerek bu anlaşılabilir.

Nihayet, belgenizin bütün sayfalarında, hatta açık olan bütün belgelerdeki sayfaların tamamında, Indesign'ın oldukça verimli çalışan find/replace (bul-değiştir) komutunu çalıştırarak bütün üstünebaskı nesnelerinin bu özelliğini iptal edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken, dolgu, kontur ve gap üstünebaskılarını ayrı ayrı yapmalısınız. Yani belgenizde önce dolguların üstünebaskılarını, sonra konturlarını buldeğiştir yapmalısınız. Eğer her iki özelliği yani hem dolgu, hem konturu aynı anda yapmaya kalkışırsanız, Indesign; hem dolgu, hem kontur üzerinde bulunan üstünebaskı nesnelerini bulmaya çalışır. Bu da sizi yanıltabilir.

Konuyu anladıysanız bunu belirtin.
Anlamadıysanız, bul/değiştir penceresindeki detaylara girebilirim.

Kolay gelsin.
Tuncer ÖZKAN
 

stk_sahin

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesaj
14
Tepki
1
Cevabınız için teşekkür ederim,
bul-değiştir den yapmaya çalıştım, anladığım kadarıyla her renge ayrı işlem yapmam gerekiyor heralde. Tüm dolguları veya çizgileri renk gözetmeksizin overprintlerini iptal edemiyorum.

Teşekkürler...
 

seabiscuit

Üye
Kayıt
23 Aralık 2011
Mesaj
6
Tepki
0
Indesign çok kullanışlı menülerinden olan Preflightı denemenizi tavsiye ederim. Preflight'a dükamandaki overprintleri denetleme özelliklerini ekleyip kullanabilirsiniz. Tam bir Indesign kullanıcısı olmadığımdan konu hakkında geniş bilgi veremiyorum. ama Preflightı araştırırsanız sorununuz sonucunu bulacaksınız.
 
Yukarı Alt