PC sistem kuracağım-yardım

serbay

Üye
Kayıt
9 Mart 2010
Mesaj
10
Tepki
0
Arkadaşlar İllistratör, İndesing gibi programları kullanıyorum, 1000 tl ile 1400 tl arasında bir toplama pc bilgisayar (monitörüm var) alacağım, şu an adobe cs3 ve XP kullanıyorum. Yenisini alınca windows 7 kullanacağım ve cs4 kuracağım. Adobe programlarını sorunsuz ve hızlı çalıştırmasını istiyorum. Çünkü aynı anda adobe illistratör, photoshop ve indesing neredeyseçalıştığım her zaman açık kalmak durumunda. 64 bit olması çok etkiliyormu? Windows 7 ve cs4 nasıl çalışıyor tavsiye edermisiniz? Bunun için nasıl bir bilgisayar önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim. Biraz sorularım fazla oldu galiba ama en azından cevaplayabildiğiniz sorular olursa sevinirim. :grafikerler:
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Sayın serbay; konuyu yanlış yerde açmıştınız uygun yere taşıdım. Uygun konu başlığı ile de konu açarsanız daha çabuk yardım alırsınız...

Ben şu an laptopumda cs4 ve windows 7 kullanıyorum.. Hiç bir problem yok.. Gayet uyumlu çalışıyor..
64 bit sistemlerde programların lisans konusunda daha hassas olduğunu zannediyorum..
 

serbay

Üye
Kayıt
9 Mart 2010
Mesaj
10
Tepki
0
Ahmet bey bende daha çok illistratör ve adobe kullanıcılarının fikrini almak istemiştim o yüzden açmıştım. Teşekürler ilginiz için. Diğer arkadaşlarında önerilerini okumak isterim.
 

serbay

Üye
Kayıt
9 Mart 2010
Mesaj
10
Tepki
0
Bilgisayarı alıp sonrada pişman olmak istemiyorum, fikirlerinizi paylaşırsanız bana fikir vermiş olursunuz,
 

serbay

Üye
Kayıt
9 Mart 2010
Mesaj
10
Tepki
0
Galiba donanım bölümüne pek giren olmuyor. Son mesajların daha belirgin olarak görüneceği bir bölüm anasayfada olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@serbay

Ben cevap vereyim.
Bir kere zayıf sistem kesinlikle önermiyorum. Çünkü iyi donanımın farkı bir dar boğaz yaşandığında belli olur. Elinizden geldiğince limiti arttırın. Çünkü örneğin bir iş yaparken tam en sıkışık en yoğun zamanda program hataları, windows kilitlenmeleri yaşarsanız bunun geri dönüşü olmaz. Evet bir laptopla programlar çalışır ama işte o an geldiğinde büyük bir risk almış olursunuz. 200 -300 tl lik fark içinde bu riske girdiğinizi düşününce kahrolursunuz. Neyse olaya çok duygusal yaklaştım.:)

Eğer sadece 2d tasarım programları ile uğraşacaksanız. Bütcenize göre (sol amd-sağ intel)

Amd phenomun 4 çekirdekli 940 - 960 serisi bir işlemci / İntel core i5 750 işlemci

Gigabyte 770 TA - ud3 Amd anakart / ASUS P7P55D Intel® P55 Soket 1156 DDR3

Hdd: Harddisk çok önemli yapabiliyorsanız 3 adet HD alın. ikisini Raid 0'layarak diğerininde depo gibi kullanın. Raidlemiyecekseniz bile en az 2 HDD'niz olsun atıyorum 250 + 500 şeklinde

Ekran kartı çok önemli değil ama Open gl 3,0 ve üstü destek veren nvidia tek seceneğiniz. Şu an bayağı ucuzlamış olan zotac yada başka marka 9600gt yada 9800 modeli ekran kartı öneriyorum. Sakın gidipte bi ekran kartına 300 - 500 Tl vermeyin. Hiç bir performans katkısı olmaz.

Ram: Pasif soğutmalı performanslı ramlerden seçin en az 4 gb kullanacaksanız Win 64 bit sistemde daha altı 64 bitte bir işe yaramaz aksine yavaşlarsınız. 4 yada 8 gb ram corshair, kingston, ocz gibi markalar seçebilirsiniz.

Kasa: Kasa en çok sallanan konuların başında gelir o bütceyle psu(güç kaynağı) + kasa alamayacağınıza göre ikisi birlikte alacaksınız. O yüzden dikkat edin. 450 watt üzeri gerçek bir psu sizi kurtarır (çoğunlukla üzerlerinde yazılan değerler gerçek değildir).
Büyük havadar bir kasa alın kasada paradan asla kısmayın. Kilitlenmelerin, donmalarının, yanmaların temel sebebi 25 - 50 dolarlık kasalardır. Ben türk malı truva tek pahlanx kasasını aldım full tower ama çok iyi. O kadar büyüğü fazla diyorsanız şu an midgard ve asgard modelleriyle sürülen özel kasalar var kesinlikle onları öneriyorum.

Kolay gelsin.
 

serbay

Üye
Kayıt
9 Mart 2010
Mesaj
10
Tepki
0
Cevabınız için çok teşekür ediyorum. Başka arkadaşların da cevapları varsa onlarıda bekliyorum. Hayırlı çalışmlar,
 
Yukarı Alt