Photoshop'tan İllustrator'e?

Kayıt
3 Eylül 2009
Mesaj
5
Tepki
0
İyi gunler arkadaslar sizlere bi konuda danışmam lazım acil cevaplarsanız sevinirim. Photoshop'ta dekupe yapıp dısta kalanlarını temızledıgım bır resım var ve bunu ıllustratore aktarmam lazım seklınde. Kendimce yapıyorum ama dekupe yaptıgım alanın dısında bos beyaz alan kalıyor, kalsın ıstemıyorum.Sadece dekupeledıgım alanı aktarmak ıstıyorum bunu nasıl halledebılırım? Acil yardımcı olursanız sevinirim ilginize tesekkurler. ARastırdım bulamadım daha once sorulduysa özür dilerim
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
İllustrator bilmiyorum.
ama PSD kaydedip dosyayı İllustratore o şekilde almayı denediniz mi?
 
Kayıt
7 Temmuz 2008
Mesaj
208
Tepki
5
Selam,

Adobe Creative Suite ya da Master Collection içerisinde yer alan Photoshop, Illustrator ve Indesign programları arasında özellikle Photoshop üzerinde çalıştığınız görsel dökümanın " zeminsiz " background olmadan Illustrator ve Indesign programlarına " Place " çağırmak için şu tür bir yöntem izleyin...

1- Photoslop programında çalıştığınız görsel malzemeyi öncelikle dekupe edin. ( Pen, Magic Wand, Magnetic ya da Poligon Lazzo Tool veya ne tür bir aletye yapacaksanız artık )

2- Photoshop üzerinde açtığınız dosyada oluşturduğunuz Layer'ları ister gruplayın, isterseniz zincirleyin farketmez etrafında beyazlık kalmamasına dikkat edin.

3- Layer paletinin alt kısmında bulunan " Background " layer'ını silin.

4- Çalıştığınız Photoshop dosyasını " .psd " formatında kaydedin.

5- Illustrator ya da Indesign programına bu görsel dökümanı " Place " olarak çağırdığınızda gelen " .psd " isimli öge etrafı temizlenmiş bir şekilde ( arka planda beyazlık olmadan ) gelir. Sonrasında bu ögenin altına istediğiniz zemini verebilirsiniz. Hatta bu ögeye Illustrator programındaki " Effect " menüsü altında bulunan ve Indesign programında " Object > Effects " menüsü altında bulunan efektlerden istediğinizi uygulayabilirsiniz.

Saygılar...
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Temizlediğiniz imajı .png formatında kaydederseniz transparan olacaktır. Emine hanımın ve Melih beyin de dediği gibi .psd formatını illustrator programına import edebilirsiniz..
 
Yukarı Alt