photosopta batik efektli yapımı

Kayıt
4 Aralık 2008
Mesaj
6
Tepki
0

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Batık efekti derken yani bir objeye birşeyler sıçramış gibi mi?

Bunun için splash bushları kullanabilirsiniz , tabi çamur mu sıçrayacak yoksa boya mı orasını bilmiyorum.Ama istediğinizi bu fırçalarla yapabilirsiniz.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Splash sıçramak.


Gibi...

Nette splash brush olarak arattırırsanız srülerce bulursunuz ve eklediğiniz görseldekinden daha güzellerini bu fırçalarla yapabilirsiniz.
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
yukarıda link verdiğiniz resim, kırışık kağıt görselinin pembe fonun üstündeki katmana yerleştirilip katman görünürlüğü hard light, soft light yada multiply(katmanların içindeki renklere göre bu seçi değişecektir) seçilerek oluşturulmuş zannedersem.. aynısını yapmak için


Bu görselden faydalanbilir yahut böyle keskin hatları olmasa da olur derseniz batik efekti vereceğiniz katman üstünde yeni bir katman açıp çalışma renkleri olarak önplan ya da arka plan renklerinden birini batik efekti vermek istediğiniz katmanda yoğun olan renk tonu olarak belirleyin, diğer çalışma rengini istediğiniz bir rengi seçip belirleyin daha sonra üstteki katmanımız seçiliyken filtre menüsünden görüntü oluştur ordan bulut efektini seçip daha sonra layer panelindeki katman görünürlüğü ayarlarından Normal yazan açılır kutudaki seçenekleri yani yumuşak ışık, sert ışık ..vs bunları deneyerek bir sonuç elde edebilirsiniz..
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
bu arada batik çalışma düz renk dokuma kumaşı önce bir renk boyaya tamamen yatırıp sonra başka bir renk boyaya ya da çamaşır suyuna kısım kısım batırılarakmı yapılıyordu?
 
Yukarı Alt