Resim şişirmek nedir??

Kayıt
13 Nisan 2008
Mesaj
24
Tepki
0
Emprimeden iş almaya başladım müşteri her verdiğim deseni şişiriceksin dedi. Photoshopta oluyomuş bu olay ben bilmiyorum acaba bilen yardımcı olabilirmi??
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
benim bildiğim kadarıyla siz sadece gölgeli şekilde yani kabarıkmış gibi bir görünüm veriyorsunuz gerisi baskı tekniğiyle ilgili daha doğrusu baskı kalıbı hazırlanırken ipek gergef biraz yükseğe takılıyor, gergef ile kumaş arasında kalan kısım boya ile doluyor dolayısıyla boya kumaşın üstünde kabarmış bir şekilde duruyor.. eğer renklendirme ve gölgelendirme de uygun ise kumaşın üstünde ki desen, kabarmış şekilde görünüyor..
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
sayın kriptonik;

bilgilendirmeniz oldukça başarılı, tşk ederim ...
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
ne demek efendim keşke herşeyi bilebilsek te herkesle paylaşabilsek.. ya da her bildiğimizi her yerde söyleyebilsek..:) Ancak Yasemin hanımın kastettiği şey tam olarak benim bahsettiğimle aynı şey mi o konuda emin değilim açıkçası..
 
Kayıt
13 Nisan 2008
Mesaj
24
Tepki
0
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim fakat bnm onu nasıl yapıldığınıda pazartesi gününe kadar öğrenmem gerekiyo çevremdede emprimede çalışan yok :(
 
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
465
Tepki
5
"Resim şişirmek" terimi , kesilecek olan bir işin baskısının, kesilecek olan kısımdan daha büyük yapılması anlamında kullanılr genelde (ofsette). Örneğin 15cm çapında kırmızı bir daire basılıp o ebatta kesilecek diyelim, siz daireyi 16cm çapında kırmızı yaparsınız böylece 15cm lik daire kesildiğinde kenarlarında beyaz kısımlar olmasının önüne geçmiş olursunuz... Benim bildiğim şişirme bu, umarım yardımcı olabilmişimdir...
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
yasemin hanım bakın burak beyin açıklaması gayet mantıklı.. çünkü empirme baskıda deseni oluşturan tüm renkler ayrı ayrı kalıplar için ipek üzerine ışık ile işlenir, yani eğer desende 4 farklı renk varsa 4 tane de kalıp hazırlanır her rengin kalıbı ayrı oluyor yani, daha sonra kumaş üzerine teker teker basılıyor, sırayla renk renk basılıyor.. renklerin üstüste gelmesi problem yaratıyormu ondan emin değilim ancak, bir çember düşünürsek örneğin mavi renkli, etrafındaki renkte kırmızı olacak diyelim, eğer baskı sırasında çemberin etrafına basılacak rengin kalıbını denk getiremezlerse çemberin etrafında boşluk kalacak demektir.. ki bu da istenmeyen bir görüntüye neden olabilir.. desenin bozulmasına neden olabilir.. şayet işveren bunun önüne geçilmesi için Burak beyin anlattığı gibi birşey yapmanızı istiyorsa bu gayet mantıklı bir çözüm oluyor.. eğer işveren bunu kastettiyse kolay.. renk renk ayırıp her yanı eşit olacak şekilde büyütmek yeterli ancak işveren başka birşey kastettiyse bilemiyorum, bence işverene tam olarak sormanız mümkünse daha iyi olur..
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
@kriptonik

Sizin bahsettiğiniz baskı türüne Emprimede yüksek baskı adı verilir. Kabaran baskı ise farklıdır, desenin kabarması için basılan boyanın içine sıvı bir madde eklenir. Desen ısı gördükten sonra kabarmaya başlar.

Yasemin hanım;

Emprimelere birçok desen hazırladım fakat şişirme terimini hiç duymadım. İlk defa sizden duyuyorum.

Size deseni veren kişiye ne anlatmak istediğini sorun, sanırım şişirme derken başka birşeyi kastediyordur.

Sitemizde Emprime bölümü mevcuttur. Emprime ile ilgili sorularınızı da bu bölüme açınız lütfen.
 
Kayıt
21 Mayıs 2009
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba ben bir dönem desinatörlük yaptım forumu okudum. Dilimin döndüğünce anlatmaya çalışayım. Malum renkler spot olarak ayrılıyor. Ps ta çaılştığınızda herbirini ayrı kanala alıyorsunuz. Ama renkler üst üste basılmadığından rengi seçip alt rengi kesiyorsunuz. Üst üste binme olamayacak. Şişirme olayına gelince her bir renge ayrı ayrı sadece 1 pixel çizgi kalınlığı vermeniz yeterlidir.
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
evet sadecegrafik arkadasımızın acıklaması güzel ama sayın arkadasım bununla ilgili bir video yada görsel bulabileceğimiz bir yer varmı yani bu işlem nasıl yapılıyor bunun anlatıldığı bir yer..? ya da siz anlatabilirmisiniz?
 
Yukarı Alt