Resim şişirmek nedir??

Kayıt
21 Mayıs 2009
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba esasen çok basit ama yazıyla anlatmaya çalışıyorken insan zorlanıyo. Görsel veya video konusunda herhangi bir kaynak maalesef bilmiyorum. Şişirme diye tabir edilen şey renklerin birbirine temas ettiği yerlerde extradan 1 pixel binme payı vermek. Emprime baskıda ofset gibi tam oturtmalı basamadıklarından bu taşırmalar onların ufak hatalarını örtmek için yapılır.
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
evet yasemin hanım sanırım sorununuzun çözümü Sayın Burak güzey ve sadecegrafik arkadaşımızın anlattığı gibi.. yani iki arkadaşımızın bahsettiği şey aynı şey.. tüm deseni önce renk renk ayırıp kenarlarını 1 er piksel büyütüyoruz hepsi bu.. sayenizde bizde öğrenmiş olduk teşekkür ediyorum Sayın Burak Güzey ve sadecegrafik arkadaşlarımıza..
 
Kayıt
13 Nisan 2008
Mesaj
24
Tepki
0
Filmlerin hepsini birebir oturamadığımız için desenlerimizi şişiriyoruz dedi. Vektörel olduğunda çizgi kalınlığı verirsin bu sorun çözülür ama photoshopta nasıl yapıcağını bilmiyorum.Bi çalışma gösterdi bana desenin buğulu bi çerçevesi war.Acayip bişey yani nasıl çözücem anlamadım :( Pazartesi gününe kadar çözmem gerekiyo bunu.
Ömer bey verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim photoshopla alakalı olduğu için bu konuyu burdan açtım özür dilerim...
 
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
465
Tepki
5
jpg olarak koyarmısınız buraya lütfen. Ayrıca PS da ayrılayerlerde mi ya da farklı spot renk kanallarında mı ona da bakıp yazar mısınız buraya lütfen...
 
Kayıt
13 Nisan 2008
Mesaj
24
Tepki
0
Bana bi kumaş üzerinde gösterdi sadece elimde bir öğneği yok malesef. Bilgileriniz için hepinize teşekkür ederim. Filmi birebir oturtmak mümkün değildir hataları kapatmak için genişletiliyor demiştiler bana corelde bunu çizgi kalınlığıyla yapabiliriz ama photoshopta hiç yapmadım çokta iyi olduğum söylenemez. Çözemessemde iş verenden uygulamalı olarak göstermesini rica edicem.
 

KARİZMA-2

Üye
Kayıt
10 Eylül 2010
Mesaj
1
Tepki
0
selam arkadaşlar fotoşhopta resmin rengini ayırıp kanallar varsıtası ile renklendirip deseni filme alıyorum.
fakat karekterin göz bölümündeki beyaz kısım için ayrı renklendirip filme almam gerekiyormu.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Yukarı Alt