Stylish Light Effect

Kayıt
8 Eylül 2011
Mesaj
24
Tepki
4
Meraba arkadaslar yeni bir dersimiz daha var . Uzatmadan başlayalım ilk önce ben alttaki fotoğrafı kullandım. her fotoğrafın ışığı kalitesi vs. gibi özellikleri aynı olmadığı için vereceğimiz komutların sonucuda tamamen 1e 1 her zaman için aynı olmaz ilk basta bunu belirmek isterim .



Öncelikle fotoğrafımızı açtık ve Image>Adjustemtns>Hue and Saturation sekmelerini takip ediyoruz ve Saturation özelliğini -65 yapıyoruz falat Colorize seceneği işaretli olmayacak resimde gösterdiğim gibi yani :



Şimdi Layer>New Adjustment Layer>Gradient Map uyguluyoruz ama beyazdan sihaha doğru olacak şekilde ve ayrıca Dither and Reverseseçenekleri secili olacak ve renk paletimizde beyaz olacak. Sonra gradient map katmanının özelliğini (Blending Mode) Soft Light olarak ayarlıyoruz. Resimde zaten hersey açık:



Şimdi modelimizin olduğu layeri çoğaltıyoruz kısa yolu layer secili iken ctrl+ j tusuna basmaktır. Yeni katmanımıza Filter>Other>High Pass özelliğini uyguluyoruz. Radius 5 olacak. Sonra layer özelliği Hard Light olarak değiştiriyoruz resimdede gösterdiğim gibi.



Şimdi Filter>Sharpen>Unsharp Mask uyguluyoruz . Değerler sunlar olacak Amount:90 Radius:7 Threshold:0



Tekrar modelimizin olduğu katmanı çoğaltalım (ctrl+j) fakat en alttaki katmanımızı çoğaltıyoruz buraya dikkat.



Yeni katmanımıza Filter>Stylize>Glowing Edges uyguluyoruz değerlerimiz şöyle:
Edge Width:1 Edge Brightness:2 Edge Smoothness:2



Aynı katmanımıza bu sefer Image>Adjustments>Desaturate uyguluyoruz ve katman özelliğini Screen olarak ayarlıyoruz.



Bu aşamada en alttaki layer secili iken modelimiz haricindeki beyaz fona magic tool alarak tıkladım ve delete tusuna bastım. Böylece secili bölgeyi yani arka fonu silmiş olduk.
İpucu: shift tusuna basılı tutarak baska bir yere daha tıklarsanız eğer secili alana tıkladığınız alanı dahil eder alt tusuna basılı tutarsanızda cıkarma işlemini yapar.



Yeni bir katman açıyoruz (ctrl+shift+N) ve bu katman en altta olacak. Gradient tool alıyoruz ve istediğimiz renkte istediğimiz gibi renk veriyoruz.



Şimdi verdiğim fotoğrafı indirelim ve fotoğrafın üzerine yapıştıralım. Özelliğinide Screen yapalım konumunuda resimde gösterdim.



Image>Adjustments>Hue and Saturation uygulayarak rengini deiştirebilirsiniz.



Daha sonra yeni layer açalım ve brush tool yardımıyla büyük darbeler vuralım ama her katmana bir kere fırça atalım katmanların özellikleride Screen olacak.Resimden daha iyi anlarsınız.


Şimdi verdiğim fotoğrafı indirelim ve projemizin üzerine yapıştıralım Image>Adjustments>Invert uygulayalım özelliğinide multiply yapalım.



Sonra fotoğrafımızı altta gösterdiğim katmanın yani sadece modelimizin olduğu katmanın altına alıyoruz.



ve son hali. . .



Bu arada bittim bi teşekkürü çok görmezsiniz inşallah :) :grafikerler:
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
teşekkürler paylaşım için,
daha farklı ders anlatımlarınızı da forumda görmek isteriz.
 

effex

Üye
Kayıt
1 Ağustos 2012
Mesaj
23
Tepki
3
Bu ders grafikerler.org facebook sayfasında paylaşıldı az evvel, Güzel bir anlatım olmuş, elinize sağlık.
 
Kayıt
8 Eylül 2011
Mesaj
24
Tepki
4
teşekkürler ilgi gördükce devamıda gelecek arkadaslar ama mikrofon olsa videolu ders yapacağım ama o yok işte yinede yararlı olmaya çalışıyorum
 

eAgle_eyes

Üye
Kayıt
18 Temmuz 2012
Mesaj
3
Tepki
1
Güzel olmuş. Elinize sağlık ancak ben bir yerlerde hata yapmış olmalıyım ki bendeki sonucun bununla pek alakası yok ;)
 
Yukarı Alt