@Süleyman Köklü
Bir yıla yakın zamandır adı grafikerler kelimesi ile başlayan bir kaç sitede birden GRAFİKERLERİN BİRLİK OLMAKTAN BAŞKA ÇARELERİ YOKTUUUR diye bas bas bağırıyorum.
Bu sitelerden birinden KOVULDUM !
Grafikerler.org sitesinde ise BİRLİK olunması konusunda YÖNETİM tarafından destekleniyorum.
Fakat nedendir bilinmez 15-20 bin üye tarafından yeteri derecede DESTEKLENMİYORUM.
Bir meslekten ekmek yiyeceksin, anana babana aile bütçesine katkıda bulunacaksın, ama gel BİRLİK OLALIM denilince BANA NE deyip ilgilenmeyeceksin.
Bu, adamlığa yakışıyor mu?
Demek ki kendini grafiker görenlerin ve grafiker olduklarını iddia edenlerin BİRLİK OLMAK, DAYANIŞMAYA GİRMEK gibi bir dertleri yok.
Demek ki onlar HALLERİNDEN MEMNUN, koşullarından ŞİKAYETÇİ değiller.
Öyle mi gerçekten?
1-Halinizden memnun musunuz? Her şey güzel mi gidiyor? Tasarım bilmeden kendinizi grafiker diye yutturmak ne kadar güzel değil mi? Böyle düşünenler birlik olmak ister mi? Leblebi çekirdek parasına grafik işçiliği yapıp buna tasarım demek, grafik sanatının değerini düşürmek... Bunu yapanlar grafik TASARIMCI'larla BİRLİK OLMAK İSTER Mİ?
2-Gerçekten BİRLİK OLMAK isteyenler; bilenle bilmeyenin ayrılmasını isteyenlerdir. Birlik olmak isteyenler MENFAAT birliği ve ÇIKAR BİRLİĞİ içinde dayanışma BİRLİĞİNE girmek isteyenlerdir. Birlik olmak isteyenler ZULME ve HAKSIZLIĞA karşı BİRLİK OLMAK isteyenlerdir. Bunlar 15-20 bin kişilik bu sitede kaç kişidir? Lütfen kendilerini belli etsinler de laf salatası yapmaya son verip ARTIK ŞU BİRLİĞİ KURALIM.
Artık Laf değil İŞ yapalım. Vakti gelmedi mi?
Kazığın ağzınızdan çıkmasını mı bekliyorsunuz? Ensenize kadar dayandı, farketmiyor musunuz? His duygunuz mu kayboldu, bu kadar mı uyuşturdular sizi?
Uyan artık anesteziden, uyan.
Birlik olmazsan teker teker kırılırsın, bunu unutma...
Kurbağa gibi yavaş yavaş ısıtılıp haşlanıyorsun, haberin yok.
Fare seni üfleye üfleye kemiriyor, haberin yok!
16 sayfalık broşürün tasarım fiyatına 30 gün çalışmaktan bıkmadın mı?
Çalışma hayatından memnun olmayanlar, HAKKINI aramak isteyenler lütfen buraya!
BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR DİYENLER LÜTFEN BURAYA !
BİRLİKTEN YANA KİM VAR, bir görelim. HAYDİ !
Grafikerlere sahip çıkmak isteyenler, HAYDİ !