tasarımda özel bir görünüm

webnet

Üye
Kayıt
3 Haziran 2011
Mesaj
12
Tepki
0
merhaba arkadaşlarım şöyle bir şey gördüm.



bir resmi bu şekilde nasıl yapabiliriz. Yani resimde gördüğünüz adam resmi (tony stark işte ) hatta bu şekilde videoya uyarlayanlar bile oldu.(sanırım vadafonun reklamında yaada garantinin) ben photoshop cs4 kullanıyorum ama cs5 ile gelen bir özellik olabilirmi siz ne diyorsunuz yoksa illistratör,corel filan mı...
çok hoşuma giden bir görünüm normal bir resim üzerinde uygulayanları gördüm. de yardım edin :confused:

demek istediğim diğer resimlere burada ki gibi çizgi film efektini nasıl yapacağız.
en azından bildiklerinizi söylerseniz çok iyi olur kusursuz bir anlatım beklemiyorum şimdiden sağolun.
 
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
465
Tepki
5
Burada bir çizgi film efekti yok ki... O zaten bir çizgi film karakteri... Sol taraftaki boy fotoğrafını, sağ taraftaki kesik dikdörtgenlerin içerisine oturtmak ve dikdörtgenlerin altından yukarıya doğru kumlu bir kırmızı görünüm vermek PS ile mümkün ama tek tuşa basılıp yapılan bir efekt değil ne yazik ki... :D Bir fotoğrafı çizgi film karakterine dönüştürmek ise bambaşka bir durum, forumda arattırırsanız bununla ilgili çalışmalara ve derslere rastlarsınız...
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
photoshoptaki filter menüsündeki artistic deki menüleri bir dene derim
benzer şeyler yapabilen birkaç şey var orada kolay gelsin
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Bu bir illustrasyon çizim. Sadece efekt değil. Büyük ihtimal tablet + AI + PSD
 

webnet

Üye
Kayıt
3 Haziran 2011
Mesaj
12
Tepki
0
Ben şey diyorum aranızda cs5 ile deneyen oldumu? muhtemelen sadece bir efekt uğraş gerektirecek birşey olsa vidyo şeklinde yapılamaz. Reklamlarda bile benzer şeyler çıktı çünkü.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@webnet

Tam ne demek istediğini anlamadım ama burdaki olay kesinlikle çizim eğer diyorsan Akbankın kırmızı konseptli reklamı yada A scanner darklıy filmdeki gibi bir olay gördüm o zaman rotoskop tekniği uygulanmıştır.

Ama rotoskop dediğimiz şeyde basit bir cutout efekti değildir işin içine onlarca yüzlere efekt ve maske girer. Büyük ihtimallede çizerlerde biraz katkı yapar.

Örn:


Bu sahne gerçek bir film sahnesi lakin rotoskop uygulanırken dikkat et Robert Downey Jr.'ın üstünde bolca rötüş ver resmen ressam elinden çıkmış ama arka planda daha saf efekt ve filtreden oluştuğu belli.
 

webnet

Üye
Kayıt
3 Haziran 2011
Mesaj
12
Tepki
0
Teşekkürler Gürhan demek istediğim Buydu ama araştırdım gördümkü ps cs5 ile resimleri buna benzer çizgi formatına dönüştürmek kolaymış ama. Vidyoda ki olurunu bilmiyorum.
 
Yukarı Alt