Text Dosyasından Metin Yükleme

Kayıt
24 Ekim 2008
Mesaj
37
Tepki
2
Dinamik Text'e Txt Dosyasından Veri Yükleme

Flash'ta Dynamic Text'e txt dosyasından Veri Yükleyebiliriz. Bu yöntemle, Flash'la yapılmış sitelerinizi zahmetsizce güncelleyebilirsiniz.

Uygulama:

1- Text Tool ( T ) ile sahnemize bir text oluşturunuz. Ama flash bu texti static text olarak oluşturdu. Bu yüzden biz bu text'i seçip properties panelini açıp Dynamic Text'e dönüştürünüz ve değişkenini " veri " olarak giriniz.

2- Şimdi Sahnenize dönün ve 1. frameyi seçip Actionscript paneline şu kodları ekleyin.

loadVariablesNum ("veriler.txt", 0);

3- Şimdi de bu flash dosyasını kaydettiğiniz dosyayın yanına " veriler " isminde bir basit metin belgesi oluşturunuz.

4- Veriler metin belgesini açıp " veri= " yazınız bu eşittir (=) işaretinden sonra ne yazarsanız swf dosyasındaki Dynamic Text' in içine yüklenecektir.


Dinamik Text'e Txt Dosyasından Rasgele Veri Yükleme

Flashda Dynamic Text'e txt dosyasından Rasgele Veri de Yükleyebiliriz. Bu yöntemle, Flashla yapılmış siteleriniz kendiliğinden güncelleyebilirsiniz.

Örneğin bu yöntemle dinamik bir haber bölümü yapabilirsiniz. Aşağıdaki swf'yi incelediğinizde ve sayfayı her yenilediğinizde değişik bir bilgi edindiğinizi fark edeceksiniz.

Uygulama:

1- Text Tool (T) ile sahnemize bir text oluşturun. Ama flash bu texti static text olarak oluşturdu. Bu yüzden biz bu text'i seçip properties panelini açıp Dynamic Text'e dönüştürün ve değişkenini "veri" olarak girin.

2- Şimdi Sahnenize dönün ve 1. frameyi seçip Actionscript paneline şu kodları ekleyin.

dosyaSayisi = 5;rasgeleSayi = Math.floor(Math.random()*dosyaSayisi)+1;loadVariablesNum(rasgeleSayi + ".txt", 0);

Not: DosyaSayısı = 5; kısmındaki rakamı txt dosya sayısına göre verilmiştir. Ne kadar çok txt dosyası hazırlarsanız rakamı ona göre değiştirebilirsiniz.

3- Şimdi de bu fla dosyasını kaydettiğiniz dosyayın yanına " 1,2,3,4 ve 5 " ismindeki bir basit metin belgelerini kaydedin.

4- Metin belgelerini açıp hepsinin içine "veri=" yazın. Bukoddan sonra ne yazarsanız swf dosyasının içindeki dinamik texte yüklenecektir.



Alıntıdır..
 
Yukarı Alt