Transform hakkında bir sorum var

karakutu

Üye
Kayıt
14 Nisan 2012
Mesaj
83
Tepki
0



Teknik terimleri bilmiyorum umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir :\
 

karakutu

Üye
Kayıt
14 Nisan 2012
Mesaj
83
Tepki
0
Şimdi objeyi transform yaptım sonra ben bu objeyi sol taraftaki gibi uzatacağım, ancak şekil vermek istediğim vakit kılavuz çizgileri var ya mavi olanlar transform olmuyor sadece obje dönüyor o kılavuz çizgileri ise dönmüyor.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,

Sorunuzu, anlayabildiğim kadar yanıtlayabilirim.

Gördüğüm şekliyle, transform işlemini effect olarak yapmışsınız. Bu, Illustrator'da çok önemli bir özelliktir. Çünkü bu yöntemle Apperance panelindeki fx satırından tıklatarak, yapmış olduğunuz effekte geri dönüş yapabilirsiniz. Böylece çalışmanın herhangi bir anında transforma müdahale edebilirsiniz.
Eğer bu transformu sonuçlandırmak istiyorsanız, Object menüsündeki expand apperance satırını tıklatmalısınız. Böylece sözünü ettiğiniz transformu, geri dönülemeyecek şekilde sabitlemiş olursunuz.
Öte yandan, nesnenize bu transformu efect olarak değil, doğrudan uygulamak istiyorsanız, nesne seçili iken object menüsünden transform satırından Transform each komutuna girerek de gerekli transformu sağlayabilirsiniz. Bu durumda geri dönüş sonradan yapılamaz. Size tavsiyem, bu pencerede çalışırven preview kutucuğunu seçili tutmalısınız.

Ayrıca bu pencerede yaptıklarınızın aynı anda bir kopya olarak yapılabildiğinii, aynı anda birden fazla transform yeteneğinin olduğunu ve nihayet komutu copy düğmesinden verdikten sonra Ctrl + D kısa yolu ile komut tekrarı yöntemi ile duplicate (çoğaltma) yapılabildiğini göreceksiniz.

Bütün bunlar için Adobe Illustrator programına yazacağımız artı puanlar içerdiğini söyleyebilirim. Ama Illustrator'da epeyce eksi puan da vardır. Nihai değerlendirmeyi sizler yapmalısınız.

Sevgiyle kalın.
Tuncer ÖZKAN
 

karakutu

Üye
Kayıt
14 Nisan 2012
Mesaj
83
Tepki
0
@N.Tr.


Evet bunun gibi.


ek olarak

Tuncer Özkan : Verdiğiniz detaylı bilgi için teşekkür ederim.
 
S

Silinmiş üye 102535

Misafir
@karakutu

kusura bakma ama ben bunu corel sandım.. :D
hale bak rezillik.. ::kiskis:
yinede işine yararsa diye.. :D

 

karakutu

Üye
Kayıt
14 Nisan 2012
Mesaj
83
Tepki
0
Yinede teşekkürler Corelde kullanmaya başladım yavaş yavaş yardımı olacak illaki :)
 
S

Silinmiş üye 102535

Misafir
@karakutu

çaktırma bende yeniyim.. :kiskis:
ustalar belli ediyor kendilerini zaten.:)
Bkz;Tuncer Özkan :)
 
Kayıt
5 Ağustos 2011
Mesaj
31
Tepki
0
direct selection aracı ile seçip döndürürseniz yalnız noktalara müdahale etmiş olursunuz. beyaz ok ile değil siyah ok ile seçim yapmalısınız..
 
Yukarı Alt