Video içerisinde ki hareketli yazı silinebilir mi?

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
Soru başlıkta belirttiğim gibi.. Böyle bir şey Ae ile mümkünmüdür? :allalla: Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar..
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@nuriQocca

Tabiki silinebilinir. Sadece sabırlı ve özverili bir işçilik gerekir. Öncelikle silinen yazının yerine ne geleceğini tayin edeceksiniz ki bu pozisyona göre değişiklik gösterecektir. 2. ve en önemli adım ise bu yama malzemesinin track edilme işlemidir. Yani kamera veya nesnelerin hareketine göre takip yapması gerekir. Bunları otomatik yaptırabilirsiniz ama temiz iş için genelde kare kare müdahale gerekebilir.
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
@GürhanErkal

Teşekkür ederim.. Aslında sanırım AutoCAD tarzı bir programdan alınmış bir render.. Fakat beceremeyeceğim sanırım kısa sürede... Kare kare müdahale nasıl olacak? binlerce kare var yanlış mı düşünüyorum :confused:

Çok denedim ama tecrübem yok Ae konusunda.. Bahsettiğim yazı videoda ki firma ismi..

http://www.youtube.com/watch?v=_oQ42o0G1wo&feature=youtu.be
 

bilalbulut

Üye
Kayıt
27 Haziran 2012
Mesaj
82
Tepki
4
Bu konuda birden çok yöntem vardır ,

İlk yöntem yukarıda belirtildiği gibi tek tek frame yani kare işlemi bunuda şu şekilde yapabilirsin en basit , öncelikle videonuzu after effect programında açarsınız ve tiff sequence olarak render alabilirsiniz buda videoyu framelere böler.Daha sonrasında herhangi bir yan program yardımıyla (photoshop)frame frame sıkıntılı bölgeler ile ilgilenebilirsiniz.

İkinci yöntem ;Masklama işlemi ile yapabilirsiniz(bu yöntem daha çok sade arka planlardan bir şey çıkarmak için kullanılabilir bir yöntem) işlemi uyguladıktan sonra eğerki çok hareketli ise track yaparak maskı video ile hareket ettirebilirsiniz.

Üçüncü yöntem ; Clone Stamp Tool ( bu yöntemide internetten inceleyebilirsiniz) uzun uzun anlatmaktansa dersini izlemek size daha çok yardımcı olacaktır.
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
@Murat Güler

merci beaucoup :doh:

@bilalbulut

Çok teşekkür ederim yeterince detaylı açıklamalarınız için.. Yinede ilk defa Ae arayüzü ile karşılaşan birisi için zorluk derecesi fazla gibi geldi bu işlem.. Deneyeceğim tekrar teşekkür ederim..
 

bilalbulut

Üye
Kayıt
27 Haziran 2012
Mesaj
82
Tepki
4
Zaten belli bir şeyler yapmadan önce programın arayüzünü ve temelini öğrenmeniz gerekiyor , öyle pat indirip 10 dakikada bir şeyler yapılacak cinsten bir program değil , uzun ve sabır gerektiren bir süreç :) Kolay gelsin.
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
@bilalbulut

Evet aynen dediğiniz gibi.. Her zaman Ps Id Ai de bir şeyler istenmiyor bizlerden biliyorsunuz ki.. Madem grafikersin her programı kullanabilirsin gibi bir izlenim var.. Bunu karşı tarafa anlatmak programı öğrenmekten daha zor olduğundan sanırım az-çok anlamadığımız program kalmayacak :allalla: Yalnız Ae'de diğer programlar gibi statik bir yapı çalışmaları ortaya çıkmadığından hareketli görüntüleri işlemek daha zor olduğu da muhakkak.. Teşekkür ederim bilal bey..
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@nuriQocca

AE için en basit tanım fotoşopun hareketlisi. Birde nesnelere, layerlere vb verilen her değer/etki sonradan düzenlenebilir oluyor böyle bir artısı var.

Lakin aynen grafik tasarımda program bilmek işin sadece önemsiz bir bölümü biliyorsunuz. Tasarım, çizim tipografi bilmeden tasarım yapılamıyor. Matbaadan, filmden anlamadan da düzgün bir çıktı verilemiyor.

Burada da aynı mantık var video, kompositleme ve animasyon mantığını teorisini bilmek gerekiyor. Terminolojiyi çok iyi bilmek gerekiyor. Daha fazla ingilizceye ihtiyaç oluyor. sonuçta atıyorum işiniz PAL bir medyada yayınlanacak 5 sn'lik bir video ise; 5x25:125 karelik herbiri kendi başına anlamlı ama diğeriylede bağlantılı tasarım yapmanız gerekiyor.
 
Yukarı Alt