Walpaper Tasarımı vol.1

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@Fatih D.

Çok güzel. İlk kez çıkacak bu müzik albümünüzü sabırsızlıkla bekliyorum ozaman :)
 

u-ata

Üye
Kayıt
2 Şubat 2011
Mesaj
143
Tepki
2
@Erkan Nehir

Vol. kısaltması volume olarak açıklansa da sadece müzik endüstrisinde kullanılmaz zamanla devamlılığı anlatan deyim haline gelmiştir anlayacağınız sizin yüzeysel yaklaşımınız gibi sadece ses anlamına gelmez. bkz; episode gibi..

Bakın Quantin Tarantino da müzik albümü çıkartmış! Umarım bu filmi pardon albümü çoğu kez izlemişsinizdir?

http://www.imdb.com/title/tt0266697/


İnsanlar burada yaşları ufak işleri kötü olsa da bizleri adam(?) yerine koyup çalışmalar hakkında fikirlerimizi merak ediyorlar.Biz ise onlara yol gösterip örnek olacağımıza aklımız sıra dalga geçiyoruz...yani derdimiz başka...
Küçüğüne ne kadar eğiliyorsan doğrulduğunda o kadar büyüksündür...
 

ousahin

Üye
Kayıt
3 Eylül 2010
Mesaj
6
Tepki
0
yorum yapanlara bakıyordumda yorum yapmamışlar yani yorum yapmak için yorumlanmamalı fikir alışverişi yapılmalı ve düşüncelerinizi arkadaşın hatalarını yanı sıra dogrularını söleyin..

bana göre daha iyi olabilirdi sana tavsiyem bu tip çalışmaları yapmadan önce internette tutorials leri incelemen lazım ..
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@u-ata
Birincisi, eğer saygı görmek istiyorsanız yaptığınız işe saygı göstereceksiniz. Eleştiriye saygı göstereceksiniz. Eğer gösteremiyorsanız hiç bu işe bulaşıp paylaşım falan yapmayın....
Evet ilk önce ne konuştuğumuzu bilmek lazım.... "Walpaper çalışmam... Vol. 1" bu cümle hangi dilde???? (Üstelik wallpaper yanlış yazılmış) ozaman biz de " çok wonderful olmuş ve kardeş" diyelim.... Bu bir....
İkincisi; hadi Vol. kullandın. Bari ne anlama geldiğini öğren.... Yaşınız gereği sanırım bilmiyorsunuz , bu terim müzik sektöründe doğmuştur. Şu anda nerede nasıl kullanıldığı veya yanlış uygulandığı önemli değildir.... Örnek verdiğiniz yönetmen gibi. Ki onun da adını yanlış yazmışsınız.... Quentin Tarantino kendi dilini kullanıyor bu bir. İkincisi bana gösterebildiğiniz tek örnek uçuk bir yönetmenin ti'ye aldığı bir film ismi. bu mu sizi doğruluyor. o halde milyonlarca diğer filmde neden Vol kullabılmamış acaba??? Ve tıpkı episode gibi demişsiniz... Eğet tıpkı onun gibi olsaydı o halde episode kelimesine gerek kalmazdı değil mi?? Hadi varsayalım Vol terimini doğru kullandınız... Bu uçuk varsayıma rağmen yine yanlış bir ifade olacaktır çünkü Vol ifadesi o sene içerisinde sadece o ürünün piyasada olacağı anlamına gelir. Bir yıl içinde birden fazla Vol. olmaz........
Gördüğünüz gibi her eleştiri birşeyler öğretir. Ama eleştiri kaldıramıyorsak malesef birşey de öğrenemeyiz.... Ve kendi anadilimizi bile unuturuz....
İyi forumlar. ( ya da good forumlar..... )
 

u-ata

Üye
Kayıt
2 Şubat 2011
Mesaj
143
Tepki
2
@Erkan Nehir

Forum içerisinde sıkça geziniyorum ve bazı konularda yorumlarınızı görüyorum. Hepsinin ortak noktası konu açana had bildirme çabası daha da acısı bunu alkışlayan tribünler olması...

Öyle ki siz bu konu gibi bir çok konuda ne yapılan işe ne de mesleki yönden kaygılarınızı yazıyorsunuz bir yorumunuz var mı ki çalışması kötü ya da yanlış olan birine "eline sağlık ama..." diye başlamışlığınız?
Bundaki amacınız sözüm ona karşı tarafı ciddiye almamak dalga geçmektir. Bu tür davranışlar sizi gözümde epey küçültüyor oysa öyle yazacağınıza "vol" bu anlama gelir yanlış kullanıyorsunuz derseniz ettiğiniz lafın herkesin gözünde değeri olur ve karşı tarafta bu yanlışını öğrendiği için mutlu olur.
Ben sizin yazdıklarınız için vaktimi harcayıp kimler eselerinde "vol." kullanmış diye araştıramam size bir yön gösteririm işinize gelirse bir acar bakarsınız, işinize gelmez ise konunun başka bir noktasından tutup "falancanın ismi o değil bir kere" diyerek sözüm ona kendi kendinize girdiğiniz psikolojik savaşta bir gol daha attım diye sevinirsiniz.

Ben şu mesleğin içinde olduğum sürece öğrendiğim ilk şey kibirden uzak durmayı bir gün öğrenmem gerektiğiydi.O gün geldi ve öğrendim ve asla küçük dağları yarattım demedim sadece adımın başına konan ünvanı haketmeye çalıştım.
Bu meslekte "oldum yoktur oluyorum vardır" çünkü. Bunun unutmamanın yolu da grafiker olmaya karar verdiğimde ilk yaptığım basit hatalarımdı, yetersiz çalışmalarımdı.
Tavsiye ederim; göreceksiniz ki yeni tecrübesiz arkadaşlara karşı üslubunuz daha da insaflı olacaktır.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@u-ata
Yazdıklarımı ve yorumlarımı takip etmeniz beni sevindirdi. Takip edilmek güzel...
Ve daha tüm paylaşımlarımı takip ederseniz ne denli yapıcı ve faydalı olduklarını görürsünüz zamanla...
İyi forumlar dilerim.
 

samettamer

Üye
Kayıt
18 Mayıs 2011
Mesaj
9
Tepki
0
Yalnız Fatih kardeşim ilk önce bu çalışmanın tuttuğunu söylemeliyim. Yorumlara bakılırsa büyük tartışmalara yol açmış :) Çalışmanı geliştirerek devam etmeni öneririm. Bende sana Türkçe kelimeleri kullanmaya özen göstermeni öneririm. Başarılar dilerim.
 
Yukarı Alt