Web Sitesi Nasıl Güncel Tutulur? (Yardım)

Kayıt
22 Haziran 2010
Mesaj
2
Tepki
0
arkadaşlar fLash site yapıcam fakat güncel tutulması gerek yani sürekli değişecek bu nasıl olur bilgi verebilirmisiniz?
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Tahminimce bu konuda bilgili birisinin sürekli gereken değişiklikleri yapması gerekecek.
 

umut92

Üye
Kayıt
31 Mart 2010
Mesaj
8
Tepki
0
Admin paneli hazırlaman gerkiyor.Siteyi sürekli güncellemek için değişiklikleri yapıp tekrardan ftp ye atmak bayağı bir zor ve saçma olur.Siteni dreamweaverde php(asp.net' de olabilir) dili ile hazırla ancak bu sayede admin paneli yapabilirsin ve güncelleyeck olan kişi kullanıcı adı ve şifresi ile panele girip istediği değişiklikleri yapar.Eğer tasarım flash olsun diosanda flash bölümlerini ayarla ve daha sonradan dreamweavere import et.
 
Kayıt
28 Haziran 2010
Mesaj
51
Tepki
2
Merhaba arkadaşım,
Anladığım kadarı ile flash bir siten var bu site interaktif bir site ve bu siteyi sürekli güncel tutmak istiyorsun. Bunu yapmak için gereken şey arkadaşımın dediği gibi bir admin paneli. Ama bunu gerçekleştirmek için PHP, SQL, XML ve Actionscript bilmen gerekiyor. PHP ile yazacağın admin paneli SQL'e kayıt yapıcak ve SQL bilgileri XML 'e aktaracak actionscript'te bunları XML'den alıp flash içinde güncel tutacak ki bunun içinde flash içindeki compenentlerin interaktif olması lazım yani instance namelerin falan tanımlı olması lazım. Sorun olursa eğer yine yardımcı olabilirim kardeşim.

Kolay gelsin.
 
Kayıt
22 Haziran 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Actionscript 3.0 biliyorum. fakat şöyle bi sorunum var. asp bilmiyorum ve bunu flasha nasıl aktaracağımıda. flash as3 te nasıl bi admin paneli hazırlayabilirim. yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Kayıt
28 Haziran 2010
Mesaj
51
Tepki
2
Anlıyorum, o zaman sadece AS3.0 ve XML yapısı ile birlikte de çalışabilirsin. Fakat XML yolunu iyi vermelisin ki açık vermemek için. Yapacağın mantık zaten basit bir mantık. Sitedeki içeriği XML ve XML'lerden çekmen. Admin paneli içinde yazdığın XML'i yine admin panel içine çağrıp orada güncelleyebilirsin. Böylece web programlamaya gerek kalmadan halledebilirsin. Bunun için flash online XML editörler var onları inceleyebilirsin.

Kolay gelsin.
 
Kayıt
13 Ocak 2010
Mesaj
32
Tepki
0
bir meslektaş olarak sana tavsiyem başka çıkar yolun olmadığı sürece yüzde yüz flash sitelerden uzak durmandır. Özellikle sürekli güncel tutulması gereken projeler için yapılacak en mantıksız seçim flash olur. AS3 ile kontrol paneli yapabilirsin tabiki ama öncelikle iki şeyi kabul etmen lazım.
Birincisi siten çok geç yüklenecek ve ikincisi ve daha önemlisi google ve diğer motorlar siteni sadece isim olarak indexleyecek. Google böcekleri flashların içini indexleyemezler. Google yapamıyorsa diğerlerini sen düşün.
Yazdığım sorunun cevabı olmadığını biliyorum benden acizane bir tavsiye sadece kolay gelsin.
 
Kayıt
28 Haziran 2010
Mesaj
51
Tepki
2
Mantık ve düşünce eskiye göre doğru. Fakat, artrık flash sitelerin yavaş açılması hızlı açılması sadece içindeki imajların büyüklüğüne bağlı. AS3 kodları işi çok hızlı hale getirdi. Google içinse artık google flash text'leride tanıyabiliyor ki zaten xml ile kullanırsa xml içerğinide okuyabilir.
 
Kayıt
13 Ocak 2010
Mesaj
32
Tepki
0
@Ahmet KAPLAN

xml ile tamam ama flash'ın içimdeki textler için halen tanımıyor yada ben bilmiyorum :)
 
Kayıt
28 Haziran 2010
Mesaj
51
Tepki
2
Benimde demek istediğim o zaten flash içinde ki bütün textleri xml ' den çekerse hiç bir sorun olmaz ki zaten güncellemesi daha da kolay olur.
 
Yukarı Alt