Yatay Yazıyı Dik Yazıya Çevirme

Tepki
1
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar Corel'de düz olarak yazılmış(soldan sağa doğru) bir yazıyı, nasıl dikey(yukarıdan aşağıya doğru) olarak dönüştürebiliriz? Görseller aşağıdaki gibidir. Herkese hayırlı Ramazan'lar diliyorum.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Her harften sonra enter yapmak harfleri orantısız olarak dikey hale getirir ve hoş bir görüntü olmaz.
Bu işlemi tam anlamı ile yapmak için dikey hale getirmek istediğimiz yazının yan tarafına kılavuz bir çizgi çiziyoruz. (iztediğimiz açıda)

Daha sonra sol menüden shape tool kullanarak harf aralıklarını biraz açıyoruz. (dikey hale gelen yazıdaki harflerin içiçe geçmesini önlemek için)
Yazıya tıklayarak Shape toolu u seçin ve sağdaki ok ile yazıyı uzatın.

Sonra üst menüden Text/Fit Text To Path seçiyoruz. Yazıyı çizgi üzerine taşıyoruz. (Bu seçeneği seçtikten sonra yazı otomatik olarak seçilecektir.)

Yazıyı tık ile bıraktıktan sonra üst sol menüdeki ABC sekmesinden en alttaki seçeneği seçiyoruz ve dikey yazımız hazır.

Tepki
1
Erkan Bey çook teşekkürler, güzel bir teknik, nacizane görüşüm, Corel Draw tasarımcıları bunu bir menü veya düğme(buton) şeklinde yapmış olsalardı bu adımlara gerek kalmazdı diye düşünü-yorum, tekrar teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@Seyit Tiken
Evet haklısınız. Ama bir artısı dikey hale getirmek dahil daire şeklinde yazı, ayna yazı kare yazı vs hepsi tek bir menü içerisinde toplanmış. Corel Draw amacı itibari ile yapılan her hareketi belirli ölçüler ve açılar çerçevesinde düşündüğü için sanırım tek tık yerine birkaç tık seçmiş. :)

Yukarı Alt