Yazılım Firması Logo

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
Ben dahil 2 arkadaşımın hayalini kurduğumuz (inşallah 2 sene sonra kuracağız planlarımız o yönde) bir yazılım şirketinin logo tasarımını yaptım. Yorumlarınızı, önerilerinizi bekliyorum. Saygılar.





 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
@b3krkdk

Merhabalar, logoda yer verilmiş olan "simge" modern durmakla beraber bu simgenin sizce taşıdığı anlamı merak ettim. :) takribinde yazı karakterinin daha farklı alternatifler olabileceğini düşündüm, alışılagelmiş bir karakter bu haliyle. "simge" nin üstte "echo-isoft" ifadesinin altta halini daha çok sevdim.

ve logoda bilişim ve yazılım hizmetleri ifadesine yer vercekseniz şayet ilk örnektekinden daha farklı denemeler yapmanız tavsiye olunur, zira o haliyle havada kalmış duruyor :)

emeğinize sağlık.

hayallerinizin hedefleriniz hedeflerinizin kaderiniz olması temennisi ve duasıyla :)
 

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
@Hümeyra Can

O simge şu şekilde cereyan etmiştir kafamda;
Kullanılan asıl simgeler taglerdir (<>) Programlamanın her alanında, her aracında bu tagler kullanılmakta. 3 noktanın sebebi ise 3 arkadaşın uzun zamandır böyle bir düşüncesi olmasından ötürü 3 kişi ayrı ayrı temsil eden noktalar. Taglerin içi içe geçmesinin sebebi bu 3 kişinin birbirine bağlılığı, bu iş kenetlenmiş olmaları.

FONT ile ilgili ne söylerseniz eyvallahım var, kafamı kesin hatta; çünkü font seçiminde çok başarılı olduğum söylenemez.

Aslında bilişim ve yazılım hizmetleri ibaresini, çok kullanmak istemiyorum. Fakat o haliyle de kullanılacağı alanlar illa ki olacaktır diye düşünüyorum.

Yorumlarınız ve temennileriniz için çok teşekkürler...
 

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
@Kemal Aksekioğlu

Yorumun için teşekkürler...

Font ile ilgili sıkıntılar var bunu hem görüyor hem de kabul ediyorum. Farklı bir font üzerinden gideceğim fakat kullanabileceğim bir font bulamıyorum. Direkt bir font tasarlayabilecek kadar tecrübeli değilim. Kullanabileceğim bir font bulsam bu fonttan devşirerek birşeyler yapacağım ama bulamadım. En kısa zamanda sizinde yardımlarınızla bu sorunu da hallederim...
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
logoda "tag" diye "<>" karakterleri anlattığında senin kullandığın şekilde birinci örnek aklıma geldi.
yazı karakterini hızlı bir şekilde seçtim, daha iyi bir alternatif değerlendirileceği gibi bu da değerlendirilebilir.
siyah beyaz hallerine yer vermeyi daha sağlıklı buldum logoda. sonrasında bu haliyle kalmasını tercih de edebilir değiştiredebilirsiniz. denge unsuru ve iki ucu açıklık olması açısından tagları farklı renklerde kullanmayı tercih ettim.

ikinci alternatifte de bir etkiyle başlayıp tepkinin ilerleyerek devamlılığı açısından sağa ok yönleri geliştirdim taglardan. ve üç nokta yine üç kişiyi temsil etmekte bu haliyle.

sonuç olarak; bu logolardan her hangi birinden ilhamda alabilir, direk kullana da bilirsiniz. hayallerinize tarafımdan küçük bir katkı olması temennisiyle :))
 

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
Öncelikle bu kadar ilgilendiğin için çok çok teşekkürler, verdiğin alternatif öneriler hoş. Özellikle ilk alternatif önerin üzerinde duracağım. Buna göre bir revize yapacağım çalışmada. Tekrardan teşekkürler...

* İkinci alternatif öneri de tam bir tag olmamasına karşın düşünce olarak gerçekten güzel...

** Küçük bir düzeltme firma ismi ECHO-L SOFT. :) Buda üniversite de oluşturduğumuz proje gruplarının ismi genelde elit yada ekol olurdu. Bu isimler üzerinde ekol üzerinde bir revize yapılarak php nin 'göster', 'yazdır' komutu olan echo komutunun sonunda L harfi eklenerek ECHO-L yazılım firması olduğu içinde SOFT eklenerek firma ismini ortaya çıkarttık. SAYGILAR
 

user9

Grafiker
Kayıt
9 Eylül 2009
Mesaj
0
Tepki
80
rica ederim :)

açıkçası anlık gelen bir fikrin öylece kaybolmasını istemedim zihnimde. hali hazırda var olan vaktimi değerlendirmiş oldum bu şekilde. iyi bir şeyler çıkar umarım.
 

b3krkdk

Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
403
Tepki
91
@Hümeyra Can

Vermiş olduğun fikirler doğrultusunda yapılacak olan küçük revizeler sonucunda daha şık duracağından eminim. Şu an üzerinde çalışıyorum; çalışma biter bitmez foruma ekleyeceğim.
 
Yukarı Alt