Yetersiz Disk Alanı ?

Mert Buran

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
11
Tepki
0


Yaklaşık 2 Aydır Bu Uyarıyla Karşılaşmaktayım. Bu Uyarı İlk Çıktığında Doğal Karşılayarak Resim , Müzik , Video vb. Dosyalarımı Diğer Diske Taşıdım. Ama Belli Bir Süre Sonra Aynı Uyarı Yeniden Çıkmaya Başladı. Gerek Kendim , Gerek CCleaner Programının Yardımıyla Sistemde Kayıtlı Bulunan Gereksiz Dosyaları Sildim. Ancak Açılan Yer Yeniden Dolarak Uyarı Tekrardan Çıkmaya Başladı.
Çoğu Programımı Falan Silmek Zorunda Kaldım ve Her Seferinde Bu Uyarının Tekrar Çıkmasıyla Kendimi Çaresiz Hissetmeye Başladım. Format Yoluna da Başvurmak İstemiyorum.
Bu Sorunu Nasıl Çözebilirim Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim.
Şimdiden Teşekkür Ederim...
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Merhaba,

Çalıştığınız programlar, çalıştığınız dosyalara göre farklı boyutlarda temp oluştururlar. Bu temp dosyalarını bilgisayarınızdan silseniz dahi işletim sisteminin kurulu olduğu sürücü (Genelde C: ) alanı yetersiz ise çalışma esnasında oluşan tmp dosyaları bu uyarıyı almanıza neden olabilir.

Çözüm olarak işletim sisteminizin kurulu olduğu sürücü alanını genişletmenizi tavsiye ederim.

İşletim sisteminizin kurulu olduğu sürücü alanı yeterli boyutlarda diyorsanız, TEMP klasörünüzü ve İnternet dosyalarınızı silerseniz tahmininizden fazla yer açılacaktır.

Kolay gelsin.
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
@Mert Buran

Serkan Bey'in dediklerine katılıyorum . Ama şunuda eklemek istiyorum.Virüs programları kurulurken C altında kendilerine bir dizin oluşturabiliyorlar. Ve bu dizinler veri tabanı güncellemesi yapıldıkça , tarama yapıp karantina işlemi yapıldıkça yada olağan dışı şeyler yüzünden boyutu büyüyebiliyor. Bu doğrultuda hangi virüs programını kullandığınızı sormak istiyorum. Ayrıca size bir önerim ; C yi açtıktan sonra gizli dosyaları ve korunun işletim sistemi dosyaları açınız. Ve her bir klasörün üzerinde sağ tıklayarak en çok boyutu olan klasörü bulunuz. Büyük ihtimal dediğim virüs programı klasörü olacaktır. Yok eğer başka bir klasörse onunda içini açarak sorunlu yani boyutu fazla olan klasörü bulunuz.
 

Mert Buran

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
11
Tepki
0
Yardımlarınız İçin Çok Teşekkür Ederim. Yerel Diskte Yaklaşık 6 GB'lık Yer Açtım.. Daha Önce de Bu Boyutta Yer Açmıştım Ancak Yine Dolmuştu. Anlaşılan Sürekli Bu Şekilde Temizlemem Gerekiyor.
Bir de Program Files'tan Girdiğim İnternet Explorer Klasörünün İçinde IEXPLORE.EXE.exp İsimli Bir Dosya 67,3 GB'lık Boyutuyla Dikkatimi Çekti ?
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89

Mert Buran

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
11
Tepki
0
Daha Önce Kaspersky , Nod32 Gibi Anti Virüs Programlarını Kullandım ama Şuanda Avast Anti Virüs Kullanıyorum.
Combofix ile Tarattıktan Sonra Yukarıda Belirttiğim Sorunlu Dosyayı Sildim ve İnternet Explorer Sürümünü Yükselttim. Sildikten Sonra Her Hangi Bir Sorunla da Karşılaşmadım. Şuanda da Yerel Diskimin % 90'lık Bölümü Boş..
Yardımlarınız İçin Çok Teşekkür Ederim , İyi ki Varsınız..
 
Yukarı Alt