Yine Ben ve Yine Sorun

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
658
Tepki
28
arkadaşlar bir gün katil olcam bu müşteriler yüzünden. benden bir logo istendi ve bende tasarladım.tellif hakkı dolayısıyla tasarımları bir arkaplanın üstüne katıp öyle gösterdim ve her yerine
yazı yazdım çalıntı olmasın diye.tabi yazının alfası düşük olması gerektiği gibi. müşteri anlamıyor ve niye yazı yazdın diye söyleniyor ayrıca tasarımlardan bir tanesine çalıntı diyor ve ne son hem fiyat pahalı hem de beğenmedim diyor ve benim 2 gün boşa gidiyor. arkadaşlar müşteriye tasarımı maille sunuyorsanız ne tür önlem alıyorsunuz ? ben pek bilmem yardımcı olursanız sevinirim.
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Ön ödeme alın. Kapora gibi. Kriterleri iyi belirleyin. Alternatif sayısı kesin kalsın. Sürekli bir değişim içine girerseniz bu logo işi bitmez. Tabi ki git-geller olacak fakat dozunda. Çalışmaya başlamadan önce sözleşme yapın müşteri ile kendiniz arasında. Cayma hakları belirleyin. Kesinlikle ön ödeme alın yoksa müşteri çekip giderse diyecek sözünüz olmaz.

Saygılar..
 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
658
Tepki
28
Hasan Bey çok teşekkür ederim. Bazen internet üzerinden işler alıyorum bu işlerde kapora alamıyorum ayrıca müşteri sen hallet hesaplaşırız ayağına yatıyor. müşteriye sunumda bir öneriniz var mı acaba ?
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@DarkNight

1- Çalışmalarınızı internet ortamında gönderiyorsanız yapabilecekleriniz;
a- Şifrelenmiş PDF olarak yollayabilirsiniz
b- Düşük çözünürlük JPG olarak yollayabilirsiniz
c- Hangisini yaparsanız yapın maillerinizi tek bir mail üzerinden forward olarak gönderin ve silmeyin çünkü bir anlaşmazlık durumunda elinizde geçerli kanıt olacaktır.

2- Müşteriyle diyaloğunuz menfi ya da müspet kesildiği anda çalışmalarınızın kaydedildiği bir CD'yi ve print çıkışları kendinize APS ile postalayın ve zarfı açmadan muhafaza edin. Mahkeme aşamasına gelirseniz bu gönderiyi mahkeme delil olarak kabul ediyor.
 
Yukarı Alt