Arama sonuçları

1. S

Mustafa Kemal Çanakkale'de - Serdar Yıldırım

ATATÜRK VE DÜNYA TARİHİ Dünya tarihini Yeniden yazmak isterdim Kalem elimde, kağıt önümde Hiç bir tehdide bağlı kalmadan Özgün düşünme yeteneğimi kullanarak Dünyadaki yaşamı kurgulamak isterdim. * * * * Vatan savunması hariç Komşu ülkelere saldıran Kralları...
  2. S

Mustafa Kemal Çanakkale'de - Serdar Yıldırım

MUSTAFA KEMAL ÇANAKKALE'DE Mustafa Kemal, Çanakkale'ye geldiği zaman Bombalar sağda, solda patlıyordu İngiliz gemileri Dakikada 60 bomba atan toplarıyla Siperlere nefes aldırmıyordu. * * * * O anda bir aslan kükremesi duyuldu Bu ülke sahipsiz değil diyordu Bizden...
  3. S

Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım

ATATÜRK SONUNA KADAR ATATÜRK Ben Atatürk , Atatürk diyenlerdenim. Atatürk demeden hiçbir soruna çözüm bulunamayacağına inanırım. Şu son yüz yılda kim Atatürk demeden hangi sorunu çözmüş? Söyleseler de ben de bilsem. * * * * Bir kimse Atatürk demiyorsa...
  4. S

YILLAR ÖNCESİNDEN BİR RÜZGAR ESTİ Bir rüzgar esti, yıllar öncesinden İnegöl'deki evimizin bahçesinden O bahçede erik ağaçları vardı. Asmada salkım salkım üzümler Ve bir dut ağacı. * * * * İki uzun kollu adam Kollarını açsalar ve uğraşsalar, Parmakları birbirine değmezdi...
  5. S

ATATÜRK GELDİĞİ GİBİ GİTTİ Sen bu yurdu kurtardın Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdun Tarihe ismini Altın harflerle yazdırdın, diyerek, Bir marş söylüyordum. * * * * Birden odanın ortasına Bir bomba düştü Ortalığı toz-duman kapladı Göz gözü görmez oldu. * *...
  6. S

ATATÜRK'ÜN GÖLGESİ YETER İngiliz gemileri Çanakkale'de Dakikada 60 mermi atan pek çok toplarıyla Türk tabyalarını yoğun bombardıman ateşine tuttu Türk topçular hazırdı Ateş emrini bekliyordu Alman komutanlar, Türk topçusuna bekleyin, diyordu İngilizler, bombaları bitince gider, diyordu...
  7. S

Savaş Kahramanı Atatürk - Serdar Yıldırım

MAVİ ATEŞ Deniz altında kalmış dağ patlar Bunun sonunda volkanik ada oluşur Baskı altında kalmış Türk patlar Bunun sonunda Türkiye Cumhuriyeti oluşur. * * * * Evren milyarlarca yıl önce Büyük patlama sonucu oluşur Galaksiler meydana gelir...
  8. S

BİZ MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ Gelecek nesiller Rahat etsinler diye Çanakkale'deydik. * * * * Çanakkale'ye gelip Evine, köyüne geri dönemeyen Çanakkale'ye gelip Kimi bir gün Kimi bir buçuk yıl Ömür törpüleyen Yarı aç, yarı tok Bazen tam aç Kahramanca savaşan Düşmana geçit...
  9. S

TÜRK DEVRİMİ Devrim, karanlığın yok olması Aydınlığın başlamasıdır Devrim, yeniliklere ayak uydurmak Çağdaşlaşmak, medenileşmektir. * * * * Yüzyıllar ötesinde kalmış fikirler Zamanla geçerliliğini kaybeder Yeni düşünceler ortaya çıkar Bu değişim sonsuza dek...
  10. S

SAVAŞ KAHRAMANI ATATÜRK Dünyanın gelmiş, geçmiş En büyük savaş kahramanı Kimdir diye sorsalar Mustafa Kemal Atatürk derim. * * * * Dünyanın merkezi konumundaki Anadolu'da, binlerce yıldır Yüzlerce medeniyet gelmiş, geçmiş İki binli yıllarda Anadolu'da yaşayan...
  11. S

Devrimci Olmak İstiyorum - Serdar Yıldırım

ATATÜRK İLKELERİ İnsanlar, zor durumdaysa Çaresizlik içinde kıvranıyorsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka karanlık aydınlatılacaksa Halkçılık ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, fikir anlaşmazlığındaysa Kargaşa yüzyıllardır sürüyorsa Bir çıkar yol...
  12. S

Devrimci Olmak İstiyorum - Serdar Yıldırım

DEVRİMCİ OLMAK İSTİYORUM Bugün şehrin sokaklarında gezerken, Yol kenarındaki bir banka oturdum. Öylesine sağa-sola bakınırken, Liseden bir arkadaşım, Beni gördü, yanıma geldi, oturdu. Kendisi avukat, bunu biliyordum. * * * * Oradan, buradan...
  13. S

Mustafa Kemal'in Ordusu - Serdar Yıldırım

MUSTAFA KEMAL'İN ORDUSU Kurtuluş Savaşı zamanında Yunan birlikleri 1.5 yıl Bursa'da kaldı. Halka eziyet etti, yapmadığını bırakmadı. Padişah, bu yapılanlara seyirci kaldı. * * * * Camileri yıktılar, yerle bir ettiler. İbadeti yasakladılar, ezanlar sustu. Ulucami'nin taşları, Demirtaş Köyü...
  14. S

Karagöz İle Hacivat: Ayaklı Kütüphane

KARAGÖZ İLE HACİVAT: AYAKLI KÜTÜPHANE Karagöz ile Hacivat yolda karşılaşır. Karagöz: "Hacivat, evi taşımışsın? " Hacivat: " Doğru taşıdım. " Karagöz: " Nereye taşıdın? " Hacivat: " Şu kilisenin beş ev yukarısına. " Karagöz: " Kilis'e mi taşındın? " Hacivat: " Kilis demedim Karagözüm. Kilise...
  15. S

Karagöz İle Hacivat: Tuzsuz Deli Bekir

KARAGÖZ İLE HACİVAT: TUZSUZ DELİ BEKİR Karagöz ile Hacivat yolda karşılaşır. Ramazan ayının birinci günüdür. Hacivat: " Ramazan-ı şerifler hayrolsun Karagözüm. " Karagöz: " Sen ne diyorsun Hacivat? Ramazan'la şerif neden kaybolsun? " Hacivat: " Ramazan-ı şerifler hayrolsun. Hayırlı...
  16. S

Kara Kalpaklı Atlı - Serdar Yıldırım

KARA KALPAKLI ATLI Karşıdan gelen bir atlı Atlı kara kalpaklı Bakışları pek dertli Çehresi çok sertti. * * * * Atlı geldi, attan indi. Bendeki merak dindi. Beynimdeki düşman sindi. Çünkü gelen bir dosttu. * * * * Ben O'nu tanıyordum. Her an adını...
  17. S

Ben Mustafa Kemal Olsaydım - Serdar Yıldırım

BEN MUSTAFA KEMAL OLSAYDIM Selanik'te doğsaydım Şemsi Efendi İlkokulu'nda okusaydım 24 yaşında yüzbaşı olsaydım Yurdun kurtuluşu yolunda adım atsaydım. * * * * Tayin olduğum her yerde Suriye'de, Sofya'da İki-üç subay arkadaşım bile olsa...
  18. S

Cumhuriyet Değirmeni - Serdar Yıldırım

CUMHURİYET DEĞİRMENİ Metresine kadar, santimetresine kadar, Bilimle, bilgiyle, kültürle inşa etti, Atatürk, bu Türkiye Cumhuriyeti'ni. Sonsuza kadar muzaffer olacaktır. * * * * Cumhuriyet Değirmeni kurulduğu günden beri Buğday, arpa, mısır öğütüp un...
  19. S

Atatürk Şiirleri - Serdar Yıldırım

MUSTAFA KEMAL: SAVAŞTA VE BARIŞTA DEVRİM Devrim yaparsın savaş meydanlarında Girdiğin her savaşı kazanırsın Tarih yazarsın Mustafa Kemal gibi Mustafa Kemal Atatürk gibi. * * * * Tarih kitaplarının yazdığı Savaş kahramanları Başka bir ülkenin sınırını geçenlerdir Onlar...
  20. S

Atatürk Şiirleri - Serdar Yıldırım

DEVRİM ATEŞİ VE ATATÜRKÇÜLÜK Dünya Halkları' nın kardeşliği için, Çalışan devrimciler, İnsanlığın geleceğine ışık tutan, Kültür yolunu aydınlatan, Baskıdan, zorbalıktan uzak, İnsan yaşantısına karışılmaz, Bilinci üstüne kurulan, Atatürkçü fikir ve düşünce sistemi. * *...
Yukarı Alt