Arama sonuçları

1. Melih Yongacı

Ego

Selam, Hazırlamış olduğunuz grafik tasarımda anlatmak istediğinizin ne olduğunu sormak istiyorum. Hangi düşünceden hareketle bu tür bir çalışma ortaya çıkardınız. Bunu bilmeden herhangi bir yorum yapabilmem mümkün değil. Grafik yerleşim konsepte uygunluk içeriyor mu bu önemli benim için...
  2. Melih Yongacı

bir türlü dekupe yapamadım....

Selam, Her zaman her yerde üzerine basarak belirttim yine belirtiyorum. Grafik Tasarımcı hazırlığını yaptığı çalışmalarının ön aşamasında öncelikli olarak pratik yöntemleri kullanmalıdır. Hangi programda hangi aşama daha kolay yapılıyorsa ona başvurmalı ve tasarımı oluşturacak parçaların...
  3. Melih Yongacı

Montaj Terimleri

Selam, CNM arkadaşımızın yazdığı montaj terimlerinden birkaçına izni olursa açıklık getirmek istiyorum... Etek Makas Revolta : Matbaacılardan bir kısmının " Taklalı revolta " olarak tanımladığı bu montaj türü genellikle ebat kağıdın yarısının ön diğer yarısının da arka kısım olarak...
  4. Melih Yongacı

Açıklama...

Selam, Hazır isteyenler çoğalmışken site yönetiminden bende mi bir şey istesem mi acaba..? Ne istesem, ne istesem... Evreka... tamam buldum. Site yönetiminden ismi gerekmez birilerinin öne sürdüklerinin doğru olduğunu kabul ettikleri anlamda objektif olacaklarını bilmelerini...
  5. Melih Yongacı

Matbaa da grafiker, insan mi makine mi?

Selam, İlgili konunun bir bölümünün bana da sorulması nedeniyle izin verirseniz eğer konuya kendimce bir kaç açıklama getireyim... Önceki yazımın bir yerinde şu an sektöre hizmet veren genel anlamda iki tip ajans tanımlaması yapmıştım. 1- Çizgiüstü Ajanslar 2- Çizgialtı Ajanslar Bu...
  6. Melih Yongacı

Selam, Konuya isterseniz Faruk Çağla arkadaşımız son sözünden yola çıkarak başlayalım. " ... Kültürlü olan karanlığın sonundaki ışığı görür. " Aslında ben bu sözü daha da ileri götürmek istiyorum. - Kültürlü olan etrafına ışık saçar. Işık karanlığı yok eder... Bu anlamda kültürlü...
  7. Melih Yongacı

Selam, Açılan konu başlığını görüp ilgimi uyandırdığında bu başlık altında yazılan yazıların çokluğu beni nedense hiç şaşırtmadı. İsterseniz konuyu bu aşamadan sonra kaldığı yerden alıp başka bir yöne doğru aslında olması gereken ve akması doğru olan kanala doğru sürükleyelim. -...
  8. Melih Yongacı

ideal Punto?

Selam, Aslında klasik dergi tasarımcılığında ( bilgisayar öncesi ) bu tür sınırlamalar vardı. O dönem genellikle dergi sayfa mizampajını hazırlayan sayfa sekreteri bu tür genel font punto büyüklüklerini önceden tanımlar yazı ve fotoğraf alanlarına ayrılan yerleri sayfa mizampajında düzenler...
  9. Melih Yongacı

Profesyonelliğin Eleştirisine Katkı...

Selam, Günümüz toplumunda sanatsal ya da rutin işlerin içerisinde yer alan kişilerin çoğunlukla üzerinde durmadığı ve neredeyse unutma noktasına gelinen ama toplumun temel taşlarını oluşturan önemli bir kavram vardır. Profesyonellik... Toplumsal yaşam içerisinde veya iş yaşamımızda...
  10. Melih Yongacı

Yaş Ortalaması Grafikerler.org

Selam, Bu durumda benim buraya yaşımı yazmam üyelerin kalpten gitmesine neden olur diye düşünüyorum. Yok yok yazmıycam. Laf aramızda yönetici arkadaşların bir an ters bakışlarını görünce iyice vazgeçtim diyebilirim. İsterseniz size küçük bir ipucu verebilirim. Ben Macintosh bilgisayarın...
  11. Melih Yongacı

Grafik Tasarımcı nedir? Tanımını yapabilirim diyen buyursun...

Selam, Sayın 20beş nickname ile üye olan arkadaşımıza; Öncelikle yeri gelmişken şunu belirtmek istiyorum. Ben uzun yıllar bu internet camiasında bir şekilde bulunmuş bir kişiyim. Bu süre içerisinde gördüğüm en önemli durum insanın "nickname-takma ad " ile üye olması ve yazdığı yazıların en...
  12. Melih Yongacı

Selam, by_maske arkadaşımıza; Sitemizin yöneticilerinin umarım önüne geçen bir açıklama yapmamış olurum düşüncesiyle başlamak istiyorum. Grafik Tasarımcılar Meslek Birliği yönetiminin almış olduğu bir kararla camiayı oluşturan ve kendisini " Grafik Tasarımcı " olarak gören bu...
  13. Melih Yongacı

Selam, Grafik tasarımcının herhangi bir tasarım ögesini yoktan var ettiğini belirtmek konuya sanırım espri katmanın ötesinde kimseye bir şey ifade etmez. Konuyu başka yönlere çeker, dışardan bakanları taraf olmaya zorlar ve tartışma ortamı oluşturmanın dışında bir işe yaramaz. Oysa ki bizler...
  14. Melih Yongacı

Selam, Eminecik arkadaşımıza, Bu şerefi tüm arkadaşlarla paylaşmak sanırım hepimiz için anlamlı ve hoş olacaktır. İlginize teşekkür ederim. Saygılar...
  15. Melih Yongacı

Selam, Hayalin arkadaşımıza, O mutluluk hepimize ait. Hoşbulduk. Pre-Computer (bilgisayar öncesi) grafik tasarımcılardan birisi olarak dinazorlaşmanın üzerime yüklediği kasıntılık duygusunu hiç bir zaman içimde taşımamaya çalışan bir kişi bakış açısıyla elimden geldiği ölçülerde...
  16. Melih Yongacı

Kurumsal kimlik nedir? Nasıl olmalıdır.

Selam, Konumuz "Kurumsal Kimlik" nedir? Nasıl olmalıdır. Kurumsal kimlik (Corporate Identity) kurumun kimlik özelliklerinin kesin olarak belirlendiği görsel, fiziksel, kültürel ve genel kurum felsefesinin niteliklerinin oluşturulması için yapılan çalışmaların tümüdür. Kurumun bütün bu...
  17. Melih Yongacı

Selam, Bu yazıyı yaklaşık bundan 1.5 yıl önce yazmıştım. Daha uzun ve daha detaylı olduğu için bazı kısımları çıkartarak konunun ana fikrini burada yazmayı yeğledim. Merak ettiğiniz yazının kime ait olduğu ise..? Yazı bana ait. Bilginize. Saygılar...
  18. Melih Yongacı

Selam, Beyaz bir sayfa üzerinde sınırları isteğe göre belirlenmiş bir alan içerisinde görsel ve tipografik öğelerin sanatsal açıdan en uygun yerlere, müşteri açısından en etkili, baskı açısından en az riskli, tüketicinin etkilenmesine, yönlendirilmesine, markanın-ürünün bilinirliğinin...
  19. Melih Yongacı

Grafikerler.org, grafikerler meslek birliği kurucular kurulu toplantısındaydı...

Selam, Bu toplantıya katılan kişilerden birisi olarak şunu belirtmek istiyorum. Bu tür yapılar siz grafik tasarımcıların direkt olarak katılımıyla canlanacak ve yaşayacaktır. Konuya uzak durmamak, fikri ve doğal hakların elde edilebilmesi ve savunulabilmesinin mücadelesinin verilmesi için...
  20. Melih Yongacı

indesign hakkında sorularınız için

Selam, Tasarımını yapacağınız herhangi bir müşteri, ürün veya konsept için kullanacağınız programın hazırlayacağınız çalışmaya uygun olması birinci şarttır. Bu durumu isterseniz şöyle açıklayabilirim. Photoshop programında bir poster çalışmasını görsel ve tipografik öğeler kullanarak...
Yukarı Alt