Arama sonuçları

1. İsmail Ev

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

Değerli arkadaşlar, Grafikerlik mesleğinin özellikleri, ayrıcalıkları, zorlukları ve verimlilik için kişisel moral ve gelişim ihtiyaçlarının; sanatsal statü ve yıpranma sürecinin geciktirilmesi gibi özlük haklarının devlet gücü ile belirlenmesi ve belli esaslara bağlanmamasından...
  2. İsmail Ev

Krizin sorumlusu bulunur / Bekçi

Esprili yaklaşım için teşekkürler. Keşke bu kadar basit olsaydı. Bu millet, hesap bilmzlerin hesabını çoktan dürerdi. Önce hayali bir ekonomik teori ortaya atıldı. Sonra bu teoriye bütün dünyanın uyması sağlandı. Kendilerine(Global Tefecilere) uyan ülkelerin kendilerinden borç alacak...
  3. İsmail Ev

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Faruk Bey, İlgili ve ciddiyetle yaptığınız eleştiri için teşekkür ederim. ...lazım olanların saşısı ve gücü.. dizgi hatası için ise özür diyerim. F klavyede ş ile y yanyana olduğundan bu tür hatalar olabiliyor. ... saşısı yerine sayısı olması gerekiyor. Bilindiği üzere cahil, bilmediğinin...
  4. İsmail Ev

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Alemleri yaratan tek hakimin yeryüzündeki son elçisinin eğitim ve tebliğ işini gerçekleştirebilmesi için; yaptığı şu dua aslında gerçeği tam olarak ortaya koymaya yetiyor: "Ya Rabbî iki Ömer'den birini nasib et". Yani Kabe'de bulunan, gücü ile nam salmış Ömerlerden birini yanında görmek istiyor...
  5. İsmail Ev

İlham Veren Tasarımlar

Genelde güzel çalışmalar. Fakat ben tasarımda sadelik ve algıda sıralamadan yana olduğum için teknik açıdan başarısız bulduğum çalışmalar da var. (Popüler sunumların, kendi kimliğimiz ve tasarımcı misyonumuz gözüyle irdelersek; hatalı veya sınırlı kitleye hitap eden çalışmalar olduğunu...
  6. İsmail Ev

Grafikerliği NEREDE ve NASIL BİR EĞİTİM alarak öğrendiniz?

İlkokul 5. sınıfta farkedilen resim yeteneğim, daha sonra cevrenin de teşvikiyle gelişmeye devam etti. Okulumu temsilen katıldığım yarışmalarda çeşitle dereceler almam; öğretmenlerim tarafından da takdir edildikçe, daha çok çizmeye başladım. Önce bir kuyumcu imalatçısının yanıda desinatörlük...
  7. İsmail Ev

Grafik tasarımla ilgili bildiğiniz sanatsal ve bilimsel kitapları yazınız!

Üniversitede okurken bir sahafta bulmuş ve çok faydalanmıştım. Kitaplığımdan alınmış ve geri gelmedi. Yeni baskısını bulabilirsem yeniden alacağım. 25 yıl önce yayınlanmasına rağmen (belki daha önce) hala temel kaynak olarak daha iyisine rastlamadım. Bilimsel Reklam ve Pazarlamadaki Yeri...
  8. İsmail Ev

Bakanlığa logo_10 bin YTL

Yarışma yeniden açıldı. Ödül miktarı düşürüldü(!?) bakanlığın web sayfasından şartnameye ulaşabilirsiniz.
  9. İsmail Ev

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur?

Grafik Tasarımcı olmak için önce yetenek olacak. Yetenekten sonra istek, gayret, eğitim, tecrübe ve son olarak da kendini ve çevresini tanımak gerekir. Grafik Tasarımcı olarak kalmak için ise bütün bunlardan daha önemli meziyetler gerekmektedir. 1-Grafik Tasarım mesleğini sevmek. 2-Grafik...
  10. İsmail Ev

1. Ankara Üyeler Buluşması - 21.02.2009 Cumartesi

Allah izin verirse Galeri Kültür'de olacağım.
  11. İsmail Ev

convert sorunu!

FreeHand, uzun zamandır Adobe firmasının zindanında zincire vurulmuş durumda. Öz itibarıyla vektörel bir program olduğundan, vektörel alanda kullanıcıya maksimum performans sağlayan mükemmel bir programdır. Piksel çalışmayı Photoshop'ta, vektörel çalışmayı Freehand'de yapmaya çalıştığınızda bu...
  12. İsmail Ev

convert sorunu!

FreeHand, uzun zamandır Adobe firmasının zindanında zincire vurulmuş durumda. Öz itibarıyla vektörel bir program olduğundan, vektörel alanda kullanıcıya maksimum performans sağlayan mükemmel bir programdır. Piksel çalışmayı Photoshop'ta, vektörel çalışmayı Freehand'de yapmaya çalıştığınızda bu...
  13. İsmail Ev

İlk Öğretim 3. Sınıf Mantık Sorusu Gelde Çöz Çözebilirsen ?

İsimler hesapla bulunamayacağından; verilen isim sayısı üçtür. Yani dede, oğul ve torundan ibarettir. Her biri diğerinin iki katı balık tuttuğuna göre sayıları toplayalım:1+2+4=7. Toplam sayıyı 7'ye bölersek en az balık tutanın tuttuğu balık sayısını bulmuş oluruz. 3+6+12=21
  14. İsmail Ev

Tasarım bilmeyene Grafiker denir mi?

Yıllardır süregelen "Sanat sanat için midir, sanat toplum için midir?" tartışmasında olduğu gibi bu tartışma da bu platformlarda sürüp gider. Çırağı, ustası, acemisi, profesyoneli, yetkilisi, yetkisizi... herkes kendi eteğindeki taşları döker ve "benim dediğim doğrudur" iddiasından asla...
  15. İsmail Ev

Bakanlığa logo_10 bin YTL

03.01.2009 tarihinde seçici kurul toplanm›fl. Yar›flmaya kat›lan 2300 eser aras›ndan amaca uygun çal›flma bulunamam›flt›r. Kat›lan tüm yar›flmac›lara geçmifl olsun.
  16. İsmail Ev

Krizlerin ve ekonomik dengesizliğin nedenleri

Dünyanın bütün ülkelerinde ekonomik krizler ve ekonomik dengesizliklerin sebepleri bakış açılarına göre farklılık gösterse de cevap aslında basittir. Sosyolog Marshal Mc Luhan'ın "Teknolojik gelişimle birlikte (iletişim ve ulaşım açısından)dünya, ilkel bir köy haline gelmektedir" tezinden...
  17. İsmail Ev

Grafikerlerin uğradığı haksızlıklar.

Herkese merhabalar. Allah(cc) ademoğlunu yaratıp başıboş bırakmamış. Yaratılış gayesine uygun yaşayabilmesi için yöntemleri öğretmiş. Doğruyu, yanlışı göstermiş. Ancak ademoğlu tek başına asla doğru yolda ilerlemesini sürdürememiş. Çoğaldıkça doğru yoldan uzaklaşmış. Doğru yoldan uzaklaştıkça...
  18. İsmail Ev

ideal Punto?

Punto yerine mm cinsinden bir değerlendirme yapmak daha doğru olacak sanırım. Çünkü gelişen teknolojiyle beraber font üretimi ve deformasyonu o kadar arttı ki, punto artık fontun hacim ölçü birimi olmaktan çok uzaklaştı. Örneğin 24 punto Helvetica'nın Büyük harfinin yüksekliği 6 mm, küçük...
  19. İsmail Ev

Yaş Ortalaması Grafikerler.org

"Akıl yaşta değil baştadır" demiş atalarımız. Gençliğin heyecanı ile yaşlılığın tecrübesini birleştirene ne mutlu. Artık yaşımı yazayım bari : 42
  20. İsmail Ev

SUBLIMINAL (Bilinçaltı) Reklam

Arzu Hanım'a bu bilgileri paylaştığı için teşekkür ederim. Yalnız metinde bir nokta dikkatimi çekti "1957 yılında market araştırmacısı James Vicary sinema ekranında çok hızlı bir şekilde parlayan mesajların insanların gıda üzerindeki tercihlerini etkilediğini belirtti. Ve ilk olarak “bilinçaltı...
Yukarı Alt