Arama sonuçları

1. Abdullah Şahin

MSN'in tahtında gözü var!

MSN'in tahtında gözü olan uygulama! Live Messenger asıl şimdi korkmaya başlamalı: İşte popüler MSN alternatifinin son deneme sürümü... Windows 7 için tasarlanan yeni Trillian 5 beta'sı güçlü özellikler ve temiz bir arayüz ile donanmış bir sosyal iletişim aracı. Trillian; AIM, Windows Live...
  2. Abdullah Şahin

YouTube'un Facebook zaferi!

YouTube'da Facebook'lu kutlama! YouTube yeni Facebook zaferini kutluyor: Peki ama nedir bu zafer, Facebook'la ne ilgisi var? Google'ın sahip olduğu YouTube, 10 milyonuncu Facebook hayranını kutluyor. 500 milyon kullanıcısı olan Facebook'un 10 milyonu YouTube'u beğendi. Bu da, her 50...
  3. Abdullah Şahin

İşte internet efsaneleri

İnternet sayesinde bazı insanların binlerce dolar kazandığını reklamlarda ya da televizyonda duymuşsunuzdur. Ya da son yıllarda hastaların internette yaptıkları aramalar sonucu evde kendi kendilerine çeşitli otlardan ilaçlar yaparak ya da internet üzerinden ilaç satın alarak kendi...
  4. Abdullah Şahin

NASA’nın sır fotoğrafı

Gerçek mi simülasyon mu? NASA, internet sitesine Lockheed-Martin şirketi tarafından geliştirilen sesten hızlı yolcu uçağının fotoğrafını koydu. Amerikan Lockheed-Martin firmasının ürettiği "geleceğin süpersonik uçağı"nın fotoğrafı, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) resmi...
  5. Abdullah Şahin

4 bin yıllık neşter

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı İkiztepe köyü ören yerindeki kazıların bu yılki bölümünde, 4 bin yıl öncesine ait ve o dönem ameliyatlarda kullanılan obsidiyen (volkanik cam) ortaya çıkarıldı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Önder Bilgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İkiztepe'de 1974 yılında...
  6. Abdullah Şahin

Fark yaratan kamera!

Samsung'un fark yaratan yeni kamerası. Bu kamera megapiksel değeriveya ekranıyla sıradan gibi görünebilir. Ama öyle bir özelliği var ki... Samsung'un önümüzdeki Eylül ayında piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni dijital fotoğraf makinesi PL90, "neden bugüne kadar kimse bunu düşünemedi"...
  7. Abdullah Şahin

Windows 7'nin 5 artısı!

Windows 7'nin başarısının 5 önemli sırrı. Windows 7 genel olarak başarılı bir işletim sistemi; ama bu 5 özellik onu daha da farklı kılıyor... Gelmiş geçmiş en başarılı işletim sistemi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Windows 7, bu durumu nelere borçlu? İşte yeni Windows'un başarılı...
  8. Abdullah Şahin

İzinden Döndüm : Herkese Merhaba

Merhaba arkadaşlar. İş yerimden 10 günlüğüne izin almıştım. Nihayet döndüm ve aranızdayım. Sizleri özledim gerçekten. Tekrar aranızda olmak çok güzel.
  9. Abdullah Şahin

Resimin Bir bölümüne Link Verme - Usemap Kullanımı

Bu anlatacağımız ders için Frontpage programından yardım alacağız. Sistemimizde kurulu olan Frontpage programını açtıktan sonra Insert / Picture / From File ( ekle-resim-dosyadan) menüsünden resmimizi ekliyoruz. Daha sonra yukarda panelde boş bir yerde sağ tıklayıp Picture (Resim) panelini...
  10. Abdullah Şahin

Baz istasyonları tehlikeli mi?

Bilim insanları, her geçen gün görülme sıklığı artan kanser türlerinin nedenlerini bulmaya, hastalığa ilişkin yeni tanı ve tedavi yöntemleri geliştirmeye çalışırken, bir yandan da cep telefonlarının ve baz istasyonlarının kanserle ilişkini araştırıyor. Bilim çevrelerinin bir bölümü cep...
  11. Abdullah Şahin

Google ekibinde yeni bir Türk

Arama motoru Google'un sahibi Google şirketinin, Avrupa'nın yazılım üssü İrlanda'daki çalışma ekibine, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Yatağan'ı da aldığı bildirildi. Böylece, 25 yaşındaki Murat Yatağan, dünyada Google genelinde çalışan on Türk arasına girmeyi başardı...
  12. Abdullah Şahin

İstanbul yolları geleceğe hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Maalesef hızla tükenen kaynaklar insanlığın geleceğini tehdit ediyor. O halde biz de çalışmalarımızı buna göre yapmak, yenilenebilir enerjiye geçmek, çevreye duyarlı olmak zorundayız" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Renault...
  13. Abdullah Şahin

Siber suç ürkütüyor

İnternet korsanlığı, internet saldırıları, siber savaş, internet terörü... Bu kavramlar son yıllarda internetle ilgisi olan herkesin ve hatta dünyanın önde gelen devletlerinin en büyük kâbusu haline geldi. Geçtiğimiz haftalarda Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenen "siber savaş" konulu...
  14. Abdullah Şahin

Terör korkusu 70 bin bloğu kapattırdı

Yaklaşık 70 bin bloğu barındıran ABD'li blog ağının, El Kaide bağlantılı mesajlar olduğu şüphesiyle kapatıldığı iddia edildi. ABD’de yaklaşık 70 bin kullanıcının bloglarını barındırdığı Blogetery.com adlı platform, servis sağlayıcısı tarafından kapatıldı. Blog barındırma sitesini...
  15. Abdullah Şahin

Salladıkça şarj olan pil

Brother Industries, geliştirdiği yeni pil teknolojisiyle pillerin olduğu yerde hiçbir aparata gerek olmaksızın şarj olmasını sağlayacak. Pillerin şarj olabilmesi için sağa sola birkaç kez sallanması yeterli olacak. Günümüzde kullanılan pillerin (AA veya AAA tipi) içerisindeki enerji...
  16. Abdullah Şahin

Naziler kumdan altın yapacaktı!

Nazi lideri Adolf Hitler'in sağ kolu ve SS'lerin komutanı Heincrich Himmler'in, kumu altına çevirebilmek amacıyla Dachau toplama kampında gizli bir birim oluşturduğu öne sürüldü. Yayınlanan yeni bir kitapta Karl Malchus adlı simyagerin Himmler'i kumdan altın elde edebileceğine ikna ettiği...
  17. Abdullah Şahin

E-Fatura uygulaması tanıtılıyor

Basılı fatura gönderme ve saklama zorunluluğunu ortadan kaldıran e-fatura uygulamasını tanıtmak için organize edilen seminer Gemlik’te düzenlendi. Gemlik Sanayi ve Ticaret Odası ile Borçelik A.Ş. tarafından düzenlenen seminerde, Gelirler İdaresi Başkanlığı ve SAP Türkiye’nin desteği ile...
  18. Abdullah Şahin

Mısır Piramitleri'ne 3 boyutlu yolculuk

Mısır Piramitleri hakkındaki tüm bilgilere 3 Boyutlu ulaşacağız. Dassault Systèmes ve Boston Güzel Sanatlar Müzesi tarihi bilgilere erişim için önemli bir adım attı... 3 boyutlu yazılım çözümlerinde dünya lideri Dassault Systèmes (DS) ve dünyanın en önemli sanat müzelerinden biri olan...
  19. Abdullah Şahin

Dünyanın ilk üç yönlü senkronizasyonlu telefonu

LG’den Dünyanın İlk Üç Yönlü Senkronizasyon Özelliğine Sahip Cep Telefonu:Yeni LG Mini. Cloud Computing teknolojisinin bir türü olan LG Air Sync özelliğine sahip ilk telefon olan LG Mini, bilgisayar, internet içerikleri arasında kesintisiz bağlantı ve sosyal paylaşım sitelerine kolay...
  20. Abdullah Şahin

Dünyanın ilk kablosuz erişim sağlayan otomobili

Audi Amiral Gemisinin En Üst Versiyonunu Sundu: A8 L. Audi, A8 modelinin en üst versiyonu olan A8 L’nin lansmanını gerçekleştirdi. Audi’nin Vorsprung durch Technik (Teknoloji ile bir adım önde) ilkesinin en somut örneği A8 L, serinin en üst versiyonu. Lüks, dinamik unsurlar ve...
Yukarı Alt