@lkmn20
Ben Istanbulda oturuyorum.
Konya'da grafik ve ajans dünyası nasıldır diye internette araştırırken bir çok ajans arasında aktif medya adındaki ajansı beğendim.
Belki o ajansta çırak grafiker olarak işe başlayıp ustalaşabilirsiniz. Onları gözüm tutmuştu. Kolaygelsin.
1-Grafikerlik kursu başka şeydir, güzel sanatlara hazırlık kursları başka şeydir.
2-Grafikerlik kursları diye bir şey yoktur, grafik tasarımda kullanılan programların kursları vardır. Bu kurslarda grafikerlik öğretilmez, program öğretilir.
3-Grafikerlik kursları adı altında grafik programları...
REKLAM AJANSI EMİR ERİNİZ DEĞİLDİR! (BÖLÜM 1)
Bu başlık 1975-1978 yılları arasında İstanbul telefon rehberinde sarı sayfalar içerisinde REKLAM AJANSLARI bölümünde yer alıyordu.
Çeşitli reklam ajansları kendilerini tanıtan reklamlar vermişler, mesleklerini nasıl daha farklı ve daha...
TÜRKİYE’DE BILLBOARD’lar ve GRAFİK KİRLİLİĞİ
1-Billboardlar 50 km ile giden araç içindekilerin okuması, bakması ve mesajları algılaması için tasarlanmış olmaları gereken afişlerdir.
2-Türkiyede yaya olarak yürüyen ve durup okuyabilen kişiler için tasarlanan afişler gibi, veya ele alınıp...
FOTOĞRAF ÇEKERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ
Broşür, katalog yaptıracak kişiler fotoğraf çekim işini ya profesyonel reklam fotoğrafçılarına, ya da tasarımı yapacak grafik tasarımcılarının denetim ve kontrolüne bırakmalıdırlar.
Dijital fotoğraf makinelerinin çoğalmasıyla birlikte bilen bilmeyen...
Tek bir avokadan çok avakodolu kompozisyon nasıl yapıldı?
Tasarımcılık sadece bir fotoğraf bulup onun yanına yazıyı yerleştirmek midir, yoksa resim bilgisiyle, ışık-gölge ve hacim bilgisiyle, bir resimden daha kapsamlı bir resim üreterek onu yazıyla bütünleştirerek her şeyiyle sıfırdan...
GRAFİK TASARIMDA USTA ve ÇIRAK İLİŞKİSİ veya SERBEST PİYASA
1- Grafik tasarım konusunda kimin usta, kimin çırak, kimin kalfa olduğu belli değildir, her şey iç içe geçmiştir. Bu durum ucuz emek arayan patronların işine yaramaktadır. Reklam verenin kültürsüzlüğü de bunu körüklemektedir...
MATBAA DA GRAFIKER, INSAN MI MAKINE MI?
Matbaa patronları son yıllarda sureklı borclanarak 4 renklı , 5 renklı ofset baskı makınaları almakta ve ınsana degıl gelısen teknolojıye yatırım adına makınaya yatırım yapmaktalar...
Aynı patronlar bılgısayarda grafık ıscılıgını el...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.