Arama sonuçları

1. gezegen

Çuval çuval tipografi

Çuval çuval tipografi, abla! Bursa'dan, Bursa'dan, Bursa'dan!... Bakmadan, görmeden almak yok, abla! Sarı sarı tipografi!...
  2. gezegen

Master page

Evet karışık olmuş, ne sorduğun pek seçik değil. Ancak anladığım kadarıyla: Bir sayfayı Master sayfanın boyunduruğundan kurtarıp başına buyruk değişiklere uğratıyorsun, master sayfada bir değişiklik yapıyorsun, bu değişikliklerin, başına buyruk sayfada da görünmesini, yani bu başına buyruk...
  3. gezegen

Şiir Dizeleri-Şarkı Sözleri

Dört versiyonlu bir diğer poster çalışmam.
  4. gezegen

Haste-i hicran hakikaten de uyumuyor. Uyuyamayanlar bilir. Ancak böyle mi uyanık kalır, buna da artıkın uyuyabilenler karar versin.
  5. gezegen

Font Tanıtımları ve Galeri

(Monotype) Bembo yazıtipinin ücretsiz klonu olan Borgia Pro bir süredir FontSpring'te. CorelDraw'cılar "Aldine401" (Bitstream'in Bembo klonu) olarak hemen hatırlayacaklardır. Hemi de pro versiyon. Türkçe karekterler mevcut. Güzel birkaç ornament bile var fontta. Buradan indirilebilir. (Uyarı...
  6. gezegen

Yalnızlık demiş şair, poster dememiş ki.... paylaşak öyleyse:
  7. gezegen

Müşterinin yapılan tasarımın proje dosyasını istemeye hakkı var mıdır?

Tuncer Hocam, Kimseye cehaletimi empoze etme niyetinde değilim. Alçakgönüllülükle konu hakkındaki bilgisizliğimi dile getirmiş olmam seni de yanıltmasın. Niyetim, "eseri yaratanların, eseri satınalanlar karşısında epeyce güçlü hale" nasıl getirildiğini görmek de değil. Çünkü bu gibi işler...
  8. gezegen

Müşterinin yapılan tasarımın proje dosyasını istemeye hakkı var mıdır?

@Tuncer Özkan Aynı şey, müşteri açısından da geçerli değil mi? Neticede ortada bir sözleşme yok; sözleşme olmadığı için de her iki tarafın da bir şey talep etmeye hakkı olmadığı gibi, reddetmeye de hakkı yok. Bu tür konularda çok kafa yormuş değilim, açıkçası çok bilgim de yok, şu an fazla...
  9. gezegen

Font istek

@gizemkuyucu Sitenin stil belgesindeki yönergeye göre, bilgisayarında bulunan fontlardan bir tanesi. Bilgisayarlarda kurulu fontlar farklı ise, menüdeki (ve tüm sitedeki) yazitiplerinin görünümü de değişecektir. Bu bilgiden sonra, sorduğun sitenin menüsü için bir sans yazitipi atanmış, büyük...
  10. gezegen

Indesign PPD sorunu

Adobe PDF'i seçip önce "Ters" olarak pdf kaydederek sonra bu pdf'i aydıngere düz bastırmak yolunu izleyebilirsin. Ben kısaca bir bakış fırlattım ilgili sitelere. Yazıcın kurulu ama ppd görünmüyor, sorun bu anladığım kadarıyla. Burdan...
  11. gezegen

Indesign PPD sorunu

Pardon! Soruyu yanlış da okumuş olabilirim. PPD'yi görememen normal, yazıcıyı göremiyor ve seçemiyorsan, o zaman yazıcın sistemde tanımlı/kurulu değildir, ki bunun indesign ile ilgisi yoktur. Eğer yazıcıyı görüyor/seçebiliyorsan, bir önceki mesajım geçerlidir.
  12. gezegen

Indesign PPD sorunu

InDesign'dan doğrudan yazıcıya dosya göndermede PPD gerekli değil. Gerekli diğer ayarları yaptıktan sonra doğrudan bastırabilirsin. Ben, programdan doğrudan bastırmayı tercih etmem. İşi bir adım uzatsa da, pdf üzerinden gitmekte yarar görüyorum.
  13. gezegen

Kitap kapağı çalışmalarım

Moby Dick için 2 tasarım-yorum, 2 yorum-tasarım.
  14. gezegen

@cashanart Teşekkür ederim.
  15. gezegen

Jose Martin.... latin amerikalı bir yazar olmalı. Ne o beni tanır, ne de ben onu.... "Alıntılar Kitabı"na bir kapak yapmamı istedi: 2 versiyonla aşağıdaki çalışmaları hazırladım. "Kardeş, sen minimalist çalışıyorsun - sade, şık, zarif... sevdim tarzını" dedi. "Ben de" dedim. "Ben de tarzımı...
  16. gezegen

Cyrano de Bergerac kapak çalışmalarım için ayrı bir başlık açmıştım. (Yeri gelmişken o konu silinebilir.) Kimi düzeltmeler ve güncellemelerle son halleri aşağıdaki gibi.
  17. gezegen

Umk kimya logo çalışması

Bence gayet güzel. Bir iki-küçük dokunuş istiyor benim gözümde yine de. Ben, örneğin, cam balonun boynunu biraz kısa tutarak, çıkan kabarcıklar da dahil olmak üzere toplam yüksekliği, sağdaki yazı kısmıyla (yani 'nin kuyruğundan k'nin tepesine kadar) aynı yapardım. Ayrıca kimya yazısı, umk'ya...
  18. gezegen

....bu başlık altında toplana. Herbir çalışma için ayrı bir konu açılıp kalabalık yaratılmaya. Mümkünse çalışmalara yorumlar ve eleştiriler alına. Haydi başlana... İlki Anna Karenina için. Kitabın, daha ilk saniyelerde kendisini elden bıraktıran ilk cümlesinden aldığım ilham ve yönlendirmeyle...
Yukarı Alt