inanın 9b bile denedim ama istediğim çizgiyi koyu kalemle atamıyorum ne hikmetse...:) ayrı marka kalemlerle bile denemeler yaptım ama gene beğenmedim...hem koyu hem de sert kalem bulmak lazım ki o da bulunmuyor işte...
hocam yorumlarınız ve üslubunuzdan hiç de ortaokul terk gibi durmuyosunuz bence tevazu gösteriyosunuz...:) kaldı ki insan kendi kendini geliştirmezse okul da fayda etmez..
bence sanatı algılayan bir göz en az o sanatı meydana çıkaran eller kadar değerlidir..çünkü sanat denilen şey bir kültür...
o arkadaş daha çok sizin gibi figür çalışırdı ve harikaydı. inanılmaz çizimlerdi hala hayal meyal hatırlıyorum. ben de işte o tekniği portrede uygulamaya çalışıyorum şimdi..sizin de beğenmenize sevindim..figürde çizim olarak eksikliğim var onun da farkındayım...
aynen katılyorum hocam sevmediğim işi hayatta yapmam zaten ucunda para olsa da yapmam öyle bi huyum var.sırf bu yüzden çok fırsat teptim ben...resimde de sevdiğim sadece çizgidir. oldum olası çizgiler beni çok etkiler. seneler evvel bir arkadaş ankara yüksel caddesinde çizimlerini getirip...
hocam hb ile çiziyorum genelde..ender olarak 2b de kullanıyorum..kalemdeki koyuluk arttıkça yumuşaklık da arttığı için çizgilerde dağılma yapıyor. o yüzden hb ideal geliyor bana ...
üstadım çizim aşkı birdenbire başladı bende çok seviyorum..toplasanız hayatımda 100 tane resim çizmiş adam değilim! ne hikmetse bu sene kalemi elime aldım neredeyse hergün çiziyorum..rüyamda bile resim yapıyorum yav :D
@Şener CANÖZ
üstad değerli yorumun için çok tşkler.daha koyu çalışmamı bana söyleyen 4. kişisiniz :)..dediğinizi tutmaya çalışıcam.şahsen zevkine çizim yapan biriyim daha önce herhangi bir eğitim almadım o yüzden kendi kafama göre takılıyorum.lütfen eleştri yapmaktan çekinmeyin dediğim gibi...
geçmiş olsun üstad...türkiyeye gelip de ankaraya yolunuz düşerse beklerim...harika çizim olmuş at en güzel ikinci siyah formda görünüyor..
son çizdiklerimden 3 resim de ben ekliyim...
site çok yavaş..belirli kimseler hariç kimseden ses seda çıkmıyo...acizane tavsiyem paylaşımlarda bulunursanız burada kendinizi geliştirme imkanı da bulabilirsiniz...
kumaş doku çizimlerini beğendim...portrelerdeki hatları da aynı stil çizebilirsen daha güzel çizimler yapabilirsin. sana acizane tavsiyem hayalden çizersen portrede gelişim kaydedemezsin benzetmeye çalışman lazım. o yüzden sürekli bakarak çizimler yap..on bak bir çiz burası çok önemlidir...hemen...
çok tşkler...uzun yıllardır elime kalem almamıştım. şimdilerde sıkıntıdanmıdır nedir canım sürekli çizmek istiyor..gözlerim yorulmasa sabahtan akşama kadar çizerim o kadar yani...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.