Arama sonuçları

1. İsmail Ev

Maaşlı Çalışan Grafiker Günde Kaç Saat Çalışmalı?

Mesai saati sizin çalıştığınız yerde kaç saat? Sabah kaçta başlıyor, akşam kaçta bitiyor? Benim mesai saatim brüt 8,5 saat(8,30-17,00) Diğer personelin 8,00-18,00(10 saat) Mesai saati bitiminde işten çıkabiliyor musunuz? Çıkamıyorsanız fazla mesai ücreti alıyor musunuz? Genellikle evet...
  2. İsmail Ev

Yanınıza oturan müşteriden emir almaktan memnun musunuz?

Yapacağınız işi patron mu tarif etmeli, yoksa müşteri mi? Müşterinin kafasında birşeyler varsa bunu doğrudan müşteriden dinlemeli. Yok müşteri ne yapacağını bilmiyorsa da bunu anlamak için doğrudan müşteri ile muhatap olunmalı. Müşteri temsilcisi denilen kişinin size iş tarif etmesini istiyor...
  3. İsmail Ev

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

İnsanların emeklerinin birileri tarafından zayi edilmesinin önüne geçilmesi için; hakkı zayi olanların en cesur ve aktif olanlarından birkaç tanesi önce biraraya gelmeli idi. Enine boyuna (samimice) iyice ön araştırma ve hazırlık yapıp, taslak halinde projenin mustariplere sunularak desteği...
  4. İsmail Ev

Şu An Çığlık Atmak İstesen Ne Demek isterdiniz?

Milletim Uyan!.....
  5. İsmail Ev

Emine Hanım, Zaten meselenin özü burada yatıyor. Demokrasiyi içine sindirememiş, ağalık sistemini ayakta tutmaya çalışan insanların çoğunlukta olduğu toplumumuzda herkes ağalık peşinde koştuğundan bu kavgalar bitmiyor. Halbu ki demokraside sistem sağlamlığı esas olup başkanın salt çoğunlukla...
  6. İsmail Ev

Aklıma takılan bazı sorular var. 1- Bir insan, bir iş için birlikte çalıştığı insanları bir noktadan sonra neden kerşısına alır? 2- Bir insan, birşeyler yapmak isteyenlerin karşılaşacakları engelleri göstererek o işi yapmaktan vazgeçmelerini ister? Acaba, liderlik konusunda bir uzlaşmazlık mı...
  7. İsmail Ev

Sigara yasağı

Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık genelgesinde kapalı alan; sabit veya seyyar bir tavanı veya çatısı (çadır, güneşlik dahil) olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup...
  8. İsmail Ev

Yeki Dönerim Çalışmalarım

Ben bir lokantaya iş yaparken; yaptığım işe, lokantada yemek yiyecek müşteri gözüyle bakmaya çalışırım. İlk başta lokanta sahibi çekimser kalsa da; yaptığım işin gerekçelerini ortaya koyunca ikna olur. Sonuçta geri dönüşümünü gördükçe de memnun kalır. Ben de yaptığım işten zevk alırım.
  9. İsmail Ev

örnekteki ISO 9001 logosu lazım

15 dakikada çizilebilecek bir arma! Neden hazır arıyorsunuz?
  10. İsmail Ev

Geleceğimiz Kimlerin Elinde!..

Rivayete göre, Anadoluda güngörmüş bir pir yaşarmış. Komşuları bir gün telaşla Pir'in yanına gelmişler. Oğlunun kaza geçirdiğini, bacağının kırıldığını ve yazık olduğunu söyleyerek pire acıyarak hüküm vermişler. Pir, "Hüküm vermekte acele ediyorsunuz" diye karşılık vermiş. Birkaç gün sonra bir...
  11. İsmail Ev

Müşteri: Fast Turca Restaurant / Kurumsal Kimlik Tasarımı

Bence bu yarışma iki aşamada yapılmalıydı. 1. Aşamada Logotype belirlenmeliydi. 2. Aşamada Seçilen logotype ile yapılacak tasarımlardan daha sağlıklı sonuçlar çıkacağından eminim. Çünkü tasarımcı daha logotype'ın net kararını vermeden(verse bile içi rahat etmeden) kurumsal kimlik çalışması...
  12. İsmail Ev

"Program kullanıyorum, öyleyse grafikerim" demek doğru mudur?

Grafik tasarımcı, program bilgisi ile ölçülemeyen kişidir. Çünkü program, tasarımı uygularken tasarımcıya kolaylık sağlayan bir araçtır. Bir hocam şöyle derdi: "Elektrik kesildi veya bilgisayar bozuldu. Tasarım yapamayacak mısınız?" Diğer bir hocam da şöyle derdi: "Tasarım, kurşun kalemin...
  13. İsmail Ev

Grafik tasarımcı için Diploma (Belge-Sertifika-Ehliyet) Gerekli mi? ( Tartışma )

1- Grafikerlik mesleğini kabullenmiş bir yasa şart. 2- Yasaların koruması altında Grafikerlik mesleğini koruyan ve besleyen bir kurum şart. 3- Kurumun ehliyetsiz grafiker çalıştırılmasını önlemesi şart. 4- Kurumun düzenleyeceği sınava katılıp (olmayanlar) belge almak şart; belgeli olanların da...
  14. İsmail Ev

Freehand 'de font sorunu

Fontun Opentype olmasına dikkat edin. Çünkü Adobe'un programları diğer fontları desteklemiyor. Sorun Freehand'de değil.
  15. İsmail Ev

Kaliteli bir Tasarımcı olmak için okulunu okumak mı gerekiyor

Kaliteli bir tasarımcı olmak için EVET OKULUNU OKUMAK GEREKİYOR. Hem de adam gibi okumak gerekiyor. Okuyup adam olmak gerekiyor. Kaliteden bahsediyorsak, önce kaliteli adam olmak gerekiyor. Yunus Emre ne diyor: "İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen, bu nice...
  16. İsmail Ev

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Levent Bey İçiçe geçmiş sorunlar yumağı içerisinde düzgün kalabilmiş bazı oluşumların bulunması zaten bir ülkenin hayati idamesinin göstergesidir. Sorunlar sarmalı içerisinde günden güne durumu daha kötüye giden elit ve estetik üretim emektarlarının bu gidişi durdurmak ve düzeltmek adına...
  17. İsmail Ev

Grafikerin işyerindeki konumu

Matbaada çalışan grafiker, teknik olarak matbaa yönetici ve/veya sahibinin altında; iş işleyişi açısından kendinden sonraki aşama operatörlerinin üstünde olmalıdır. Satış sorumlusu, pazarlamacı, muhasebeci, sekreter gibi büro elemanları ile aynı statüde olmalıdır. Bu statü sadece ast-üst...
  18. İsmail Ev

Grafiker veya Reklam Ajansı Niçin Emir Eri Olmaktadır?

Sayın Naci Yavuz, Tespitlerinizin tamamına katılmakla birlikte, geleceğe olan iancınızı yitirdiğinizi görüyorum. Ben ise önümüzdeki resime bakarken sizden daha fazla geniş açı ile bakmayı tercih ediyorum. Yani Resmin daha büyük parçasını ya da tamamını görmek için açıyı genişletmeye çalışıyorum...
  19. İsmail Ev

Fikir ve kanaat açıklamaya zorlama hakkında

İnsanlar toplu yaşama geçtikten sonra, dışardan gelecek saldırılar ve kendi aralarındaki anlaşmazlıkları gidermek için devlet kurdular. Toplumun sağlıklı ve huzurlu yaşaması için aralarınadn bazılarını görevlendirdiler. Bu kişiler, toplumdaki en zor görevi üslendiklerini bilerek ama toplumun...
  20. İsmail Ev

Ortada bir bir hasta var. Hastanın başında ise bir sürü doktor. Teşhis aşağı yukarı belli. Ama doktorlar bir türlü müdahale konusunda fikir birliğine varamıyorlar. Çünkü literatüre yeni eklenen bu hastalığın tedavisi ile ilgili kesinleşmiş bir yöntem yok. Her doktor kendi tecrübesine dayanarak...
Yukarı Alt