çevreci afiş

Cengiz Duhan

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
23
Bilgilendirme yazıları olduğu için, İç mekan afişi olarak düşünülebilir, (hiçbirşey yapamamaktan iyidir diye düşünüp yapmıştım bir zamanlar)

yorum ve eleştirilere açığım arkadaşlar,,

Afişteki bilgilendirme yazıları ve yeşil alanları gösteren bu görsel alıntıdır.(bilgilerin doğruluğu konusunda %100 garanti veremem;))

Saygılar;

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
14
öncelikle böyle afişlerde kuru kafalı temalar hiç hoş gözükmez. sonrasında iç mekanda yapışmış siyah bir afiş beni bilinç altında ürkütür ve iter. yazmış olduğun başlık sadece bu şekilde, monitör başından anlaşılır. halbuki beyaz zemine kırmızı ve bold bir karakterle yazsaydın, gören herkesin dikkatini çeker ve okumasını sağlayabilirdin.

Cengiz Duhan

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
23
@Emre Şerim

Yorum için teşekkürler, amacımda zaten bilinç altında izleyeni korkutmaktı,
çünkü korkmamız gereken bir durum var ortada, bilgilendirme yazılarını okursanız şekle bakarsınız baya korkmamız gerektiğini anlarsınız, böyle karanlık bir konuyu çiçek böcek pembe bulutla anlatamazdım. ayrıca bu çalışma sadece monitör başında değil baskıdada net şekilde anlaşılabilir.

user9

Grafiker
Tepki
80
cengiz bey işte burada ürkütücü gelen çevrenin olumsuz etkiler sonrasında ulaşacağı sonuç değil tasarım maalesef. normalde bu tasarımda çevrenin korunmayışının sonuçlarının ürkütücülüğü vurgulanması gerekti. ve çicekle böcekle de olabilirdi bu vurgu. zira yaratıcılıkta sınır yok, sınır gördüğümüz anda yaratıcılıktan bahsedemeyiz. ve biz sizi burada sınırlamaktan ziyade daha iyi için yapıcı eleştirdiğimize inanıyoruz. afişe bir kaç kez bakmama rağmen aklımda kalan tek şey "siyah" daha fazlası yok.

ayrıca okumaktan bahsetmişsiniz. esasında bi afiş okunarak değil, bakılarak anlaşılır olmalıdır.

elinize sağlık, çalışmalarınızda kolay gelsin.

Cengiz Duhan

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
23
@Hümeyra Can

Tamam işte bende siyahla anlattım bi başkası beyazla anlatır başkası pembeyle anlatır, bu da benim yorumum,
normalde bu tasarımda çevrenin korunmayışının sonuçlarının ürkütücülüğü vurgulanması gerekti demişsiniz bende bacalardan çıkan dumanın ölüm saçtığını vurgulamak için kurukafalar kullandım.
yapıcı yorumunuz için Teşekkür ederim

Yukarı Alt