2 Adet Daha Çizim Ve Ürünlerin İlan Hali.

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
ellerinize sağlık Hakan bey.. bu tarz çalışırken mesela alışılagelmişin dışında dizaynlar yaptığınız oluyor mu? yani mesela dikdörtgen şeklinde değilde çerçevesi elips şeklinde bir lcd.. ya da ne bileyim ben hep sinir olmuşumdur arabaların beyaz eşyaların yüzeylerinin düz olmasına.. kabarmış desenlere sahip yüzeyleri olan arabalar olsa ne güzel olmaz mı? yurtdışında buzdolaplarında bahsettiğim tarzda dizaynlar var onu biliyorum ama arabalarda var mı bilmiyorum.. yani düşünsenize aracın şekil olarak dizaynı hoşunuza gitti ama farklı olsun istiyorsunuz tüm dış yüzeyi farklı olsa..(metal olan kısımlar) bir desenin kabarmış şekilde metale uygulandığını düşünün.. buna benzer fikirleriniz var mı?
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Haklısınız Günel Hanım yapılabilirdi fakat bilerek yapmadım.
PS yi yeni yeni öğrenirken ekrana ışık vermek , zemine yansıma vermek çok zevk verirdi, ama artık hiçbir zevk göremiyorum, kayboldu bu duygular, artık gayet sade çiziyorum ve bırakıyorum.Heryerde aynı şeyler zaten, çiz ekrana ışık ver yere yansıt oldu bitti oluyor genelde :)
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim size.

Sayın Kriptonik.
Anladım sizi, şimdi sizin söylediğiniz şey PS de değilde MAX da yapılabilir belki.Çünkü PS de genelde çizimlerde standart(Aykırı tasarımlar dışı)çizgiler kullanılır, mesela bir TV nasılsa siz öyle çizersiniz, ya da bir TLF hatları nasılsa siz de öyle çizersiniz, bu çizgileri aykırı yapmanız, yani TV yi kare değilde oval yapmanız size birşey kazandırmaz aksine çalışma PS de olacağı için çalışmaya bakana itici ve aykırı gelecektir, çünkü buna ne 2d göz alışkındır ne de PS alışkanlıklarımız izin verir,siz farklı bir tasarım yapmak istersiniz yaparsınız o ayrı, fakat ozamanda orda "TV yi oval vermek istedim size" den pek rabet göremezsiniz, vermek istediğinizi veremezsiniz, sizin için "Bakın Farklı Tasarımda Bir TV Çizdim" durumu onlar için pek bir anlam ifade etmeyecektir,anlayacağınız bu gereksiz birşey olurdu.Fakat MAX tamamen 3d çalıştığı için orda hiçbir şekilde sınır yoktur, TV yi oval, kare ,dikdörtgen vs nasıl istiyorsanız öyle modellersiniz ve sunarsınız,MAX buna açıktır çünkü, çünkü MAX alışılagelmişin dışında tasarımlar yapabilmeye meyilli bir PRG. dır.
Ki ben MAX de dahi bir TV için gerçek TV hatlarını tercih ederdim :)

Teşkler.
 
Yukarı Alt