2013 Yılı Tebrik Kartı

ebru_rst

Üye
Kayıt
26 Kasım 2012
Mesaj
50
Tepki
1


2013 yılı için photoshop ve ıllustrator da hazırladığım yeni yıl kartı.




Buda üzerinde çalıştığımız www.hayatistiklalde.com isimli projemiz için hazırlamış olduğum el ilanıdır.
(Tasarım geçen seneye aittir. Eksikleri olduğunu bende düşünüyorum.)
Yorumlarınıza saygı duyarım :))

Kolay Gelsin.
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Ebru, seni test kitapları hazırlamak için InDesign öğrenmeye karar vermiş, çalışkan, azimli bir arkadaş olarak tanıdık; meğer ne cevherler varmış sende, hemi de geçen yıldan beri, bilmiyormuşuz! Bu "regdizayn" nedir, kuzum? Sizin mi, senin mi? Web tasarım yaptığı anlaşılıyor ama test kitapları hazırlamak, sonra bunlar, neyin nesi? Tabi, şimdi konu dağıldı, bunlar değildi yazmak-sormak istediklerim.

Bu iki çalışmada ilk gözüme çarpan: Bir beğenin var senin! Bu çok açık. İlkindeki kompozisyon bence kötü, ama ilginç bir şekilde, kafes (çizgileri), mutlu yıllardaki yazıtipi ile 2013'deki yazıtipi birbirleriyle uyumlu. Tek bir öğede, tek bir kere kırmızı kullanma hakkın olduğunu varsayarak, bi daha yapmaya kalkışsan, kompozisyonda bi düzelme meydana gelir miydi, diye düşünüyorum.

İkincisini ben son derece başarılı buldum. Özellikle renk uyumlar ile sözbulutlarında kullanılan yazıtiplerini. Tek kusuru: Alttaki iletişim yazısındaki yazıtipi, Comic Sans mı o öyle? Sen, sen ol, Comic Sans'ı hiç kullanma. Ayrıca biraz sağa yanaşık olması da biraz sorunlu gibi geldi bana.
 

ebru_rst

Üye
Kayıt
26 Kasım 2012
Mesaj
50
Tepki
1
@gezegen



İlk başta okurken dedim ki "eyvah yanlış bir izlenim vermişim sanırım " :) Haklısınız biraz dağınık bir çalışma tarzım var ama bu işe ilk olarak photoshop'a merak sararak başladım diyebilirim. Zaten köktende bilgisayar programcılığı mezunuyum yani her yerden biraz bağlantım var diyebilirim :)

Bu tarz şeyler yapmaya 2 sene önce başladım. Test kitaplarına merakım iş arkadaşım sayesinde başladı. Ofiste kendisi pagemaker ve mattype ile kitap dizgisi yaparken sardı beni dizgi merakı. Yapabilirmiyim derken photoshop bilen insan rahat yapar bunu öğrenemeyecek hiçbirşey yok sözü üzerine dizgiye merakım. Yapabildiğimi söylüyor etrafımdaki insanlar bende akşamları özellikle ona zaman ayırıyorum.

Hani insanların "tasarım saati" vardır ya bendekilerde öyle zamanlarda çıkan nacizane tasarımlar. Yazı karakterimde söylediklerinizde çok haklısınız. Bir karakter tutturamama , düzgün bir yerlerden indirip kullanamama , yada bulsamda sesli harflerde bir sıkıntı yaşama durumum mevcut. Bunun için sizden öneriler almalıyım bence :)

Öte yandan beğendiyseniz sevindim. Bu durum beni daha da şevklendiriyor kesinlikle :)
Sevgiler.
 

ebru_rst

Üye
Kayıt
26 Kasım 2012
Mesaj
50
Tepki
1
Pardon sorunuzu cevaplamamışım. Regdizayn bana ve nişanlıma ait bir site. Kendisi yazılımcı , bende tasarımcı olunca isim baş harflerimizden böyle bir isim çıktı bizce çokta iyi oldu :) Birlikte yazılım , tasarım , elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz :)
 
Yukarı Alt