21 aralık hava durumu

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5


Ana fikir bana ait değildir :polis: Ps'u kapatmadan bir şeyler yapayım dedim İstanbul için :worshippy:
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
23 ve 23'ünde meteoroloji tatil sanırım, bir de Cuma'ya dennk geliyor, Müslüman alemi için mübarek gün, enteresannn. (Bu tarihi denklik ilizyonundan Yahudiler'in ve Hıristiyanlar'ın etkilenmesine gerek yok yani)

Çalışma güzel ve anlamlı olmuş, ayrıca bilgi yalan dolan da olsa fikir yaratıcıymış.

***

Ya ben bu medyayı anlamıyorum, ben okudum bu 21/A olayını falan, kıyamet kopacağına dair en ufak bir şey yazmıyor, sadece mayalara göre insan zekasının çıkış süreci yaşayacağını, buna bağlı olarak insan beyninde değişimler olacağı falan yazıyor, hatta 2 ayrı yerde okudum, ikisinde de genel kanı bu.
Şimdi bunu neden dünyanın sonu gibi algılatmaya çalışıyorlar anlamış değilim.

Benim okuduklarım mı yalandı şimdi.
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
22 ve 23. de yaşam bitiyor diye boş bıraktım.. Yaşam bitince zaman kavramı yok olur mu irdelemek lazım..Yani sonuçta bende bir şey olacağını sanmıyorum.. (Bunu yazıyor olmak bile ironik belkide) İster inanç olarak bakalım, İster bilimsel yada felsefik mayası tutacak bir ön görü değil bu 21 Aralık olayı.. Lakin bende fark ettim yaparken cuma'ya gelmesi biraz irkilme yarattı sadece :allalla: :)
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Şu cümleniz + lık olmuş
(Bunu yazıyor olmak bile ironik belkide


***

Lakin bende fark ettim yaparken cuma'ya gelmesi biraz irkilme yarattı sadece
Eh Müslümanlıkta böyle, diğer din mensuplarını bu konuda ilgilendiren bir ilizyon yok.


Neticede çalışma güzel anathema yalan dolan.
Milleti galeyana getirmek istiyorlar,hepsi bu.
Geriye kalan ise:

Elinize sağlık arkadaşım, güzel bir deneme.
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
@Hakan Dağdeviren

Belki biraz popüler kültür, belki biraz kapitalizm, belki biraz sansasyon yaratma çabası bilemem.. Aslında uzun uzadıya konuşulur üzerinde her ne kadar bizler için bir önem arz etmese de insanların bu denli alakadar oluşu beni biraz rahatsız ediyor, şakamı yapıyorlar, belirli bir gerçeklik üzerinden mi konuşuyor tam anlayamıyorum bu tür mistik konularla ilgili.. Şirince köyünde toplanmalar, bir takım tılsımlar.. Ne bileyim insanların garip bir yaşantısı yada yaşantıyı takıntı haline getirmişlikleri var.. Her neyse bende sizden çok farklı düşünmüyorum .. Teşekkür ederim..
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
İnsanlar aslında tarih boyunca hep Metafizik istemişlerdir, bu bağımlılık koyu bir ihtiyaç haline getirilmiş ve sonraki nesillere de aktarılmıştır. Bu fizik kuralı sonradan ve çoğu zaman ticari amaçlar ile kullanılmıştır ve halen de kullanılmaktadır.
O yüzden birileri şirince köyünde tılsımlar yaparak kendisini mutlu hissediyor ise bunda sakınca yok. Önemli olan insanın kendisini mutlu edebilmesi.
Ne de olsa bir dahası yok.

Yine birileri 21 Aralık'ta bilmem ne olacağına inanmak istiyorsa, inansın.

Size ise çalışmadan dolayı paylaşım adına teşekkür etmek isteyenler var ise etsin.

21 Aralık, voov , ürkütücü :)
 

sayanemre

Üye
Kayıt
5 Ocak 2011
Mesaj
56
Tepki
0
bu 21 Aralık denilen şey tamamen saçmalık bana masonların oyunu gibi geliyor nede olsa dünya medyası tamamen onların elinde
dinimize göre kıyamet mutlaka kopacak ama bunu Allah'tan başka kimse bilemez. Fakat yinede gerçekleşmemiş olan hala 10 büyük kıyamet alameti var bunlar gerçekleşmeden kıyamet kopmaz bundan emin olabiliriz.

İŞTE O ALAMETLER

"Bu işaretler büyük ve küçük olmak üzere iki kategoride gösterilmiştir. Kıyametin küçük alametleri olarak, din ve inanç hakkında bilgisizliğin yaygınlaşması, içkinin çokça içilmesi, fitne, öldürme ve kargaşanın çoğalması, maddi refahla birlikte kanaatsizlik ve nankörlüğün artması, Allah rızası yerine çıkar ve menfaatlerin ön plana çıkması gibi olayları saymak mümkündür.

Büyük alametler ise, şu hadiste bildirilmiştir: 'On alamet meydana gelmedikçe kıyamet kopmaz. Deccal'ın çıkışı, Hz. İsa'nın yeryüzüne inmesi, Ye'cuc ve Me'cucun çıkışı, Dabbetü'l Arz'ın çıkışı, güneşin batıdan doğması, doğuda, batıda ve Arap yarımadasında meydana gelmek üzere yerin batışı, duman ve insanları mahşer yerine sürecek olan ve Aden çukurundan çıkan bir ateşin zuhuru.'

Bu hadiste geçen alametlerin bir kısmı aynı zamanda Kuran'da da muhtelif ayetlerde yer almaktadır."

Kur’ânda; bu konuda 135 Âyet vardır, sadece birinin, bir kısmını arz ediyorum: “Kıyamet; onların beklentileri gibi değil, öyle ANSIZIN gelecek ki, kendileri birden donakalacaklar. …” (Enbiya S., 40. Â.) ..Yani, böyle maya safsatalarında olduğu gibi, tarihi önceden belirlenerek ve ilân edilerek değil!...
 

bilalbulut

Üye
Kayıt
27 Haziran 2012
Mesaj
82
Tepki
4
Çalışma ve yaratıcılığı hiç beğenmedim 21 aralığı bilmem ama ''Kıyamet'' konusu ile alay veya dalga geçmek saçmalık ve günahtır . Keşke zamanınızı başka bir şeyler üreterek geçirseymişsiniz..
 
Yukarı Alt