3 dmax öğrenmek için izlenmesi gereken yol autocad mi?

Kayıt
4 Şubat 2008
Mesaj
13
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Ben hatırlarsanız 3d max ve kursları hakkında bilgi almıştım daha önce sizlerden.

Sizlere yine birşey danışmak istiyorum: Autocad kursuna yazıldım. Bitince 3d max kursuna da gideceğim.Sonrasında da kitaplardan kendimi iyice geliştirmek istiyorum. Aslında yapmak istediğim şey 3 d max uzmanı olmak. Biraz iddialı bir istek ama gerçekten bu işle uğraşmak ve kariyer yapmak istiyorum.Özellikle medya ve sinema sektöründe ilerlemek istiyorum.

Genel bilgisayar ve internet kullanıcısıyım. Grafik programlarını da bilmiyorum. Sizce seçtiğim yol doğru bir yol mu? Autocad ile başlayıp 3 d max la devam etmek? Çünkü çoğunlukla mimarların kullandığı bir program autocad.

Ya da önce grafik programlarını öğrenip 3d max a mı devam etsem?

Sektörde autocad ve 3 d max bilen ve mimar , mühendis olmayan insanlar iş bulabiliyorlar mı?Yoksa önce grafik tasarımı mı almalıyım?

Çok acil yardıma ihtiyacım var.Çünkü henüz autocad kursuna başlamadım.Eğer istersem beni grafik kursuna da yönlendirebileceklerini de söylediler.

Bu işlerin ustası ve anlayanı sizlerden tavsiye bekliyorum.;)
 
Kayıt
29 Haziran 2008
Mesaj
22
Tepki
0
selam kardeş
bende aynı senin gibi 3dmax kullanmak istiyorum kafam da bazı projeler var aynı sen gibi düşündüm ilk önce vektörel programlarla başladım şimdilik corel kullanıyorum ama kendimi tamam ben corel biliyorum dediğim andan itibaren autocad e geçmeyi düşünüyorum yani sindire sindire öğrenip bişeyler yapmak istiyorum. seni bilmem ama ben ilk önce cad sonra smax derim bilmiyorum . bu sadece kendi yorumum.
hepinize saygılarımla.
 
Kayıt
4 Şubat 2008
Mesaj
13
Tepki
0
Superman, aynı yolda ilerlemek isteyen arkadşlarla tanışmak beni sevindirdi.Yolumuz uzun ve öğrenilmesi gereken bir hayli detay var. Doğru sıralamayı yapmak ve bu işe araştırarak başlamak bize çok şey kazandırır diye düşünüyorum.Gerçi sen bir basamak öndesin. Corel bilmen bana göre iyi bir avantaj.

Sanırım ben de autocad le basamakları çıkmaya başlayacağım. Ama corel ya da photoshop gibi herhangi bir alt yapım bulunmadığı için biraz zorlayıcı bir alt basamak olacak.

Yanıtladığın için teşekkürler...;)
 
Kayıt
29 Haziran 2008
Mesaj
22
Tepki
0
müdür
Atatürk ne demiş; çalışmak çalışmak ve yine çalışmak
3 yıldır falan uğraşıyorum ama yolun daha çok başındayım yani daha besmele çektim diyebilirim . öğren mem lazım ama mutlaka bi bilenden.......
 
Kayıt
4 Şubat 2008
Mesaj
13
Tepki
0
Grafik tasarım almaya karar verdim.Sonuçta photoshop falan da lazım olacak. Ardından 3d max. İyice pratik kazandıktan sonra da after effects ya da maya falan öğrenirim diye düşünüyorum. Autocad öğrenmekten vazgeçtim. Sinema- medya alanıyla ilgili değil çünkü.

Bir yazı okumuştum 3d max ile ilgili. Bu işe girerken kulaklarınızı kapatın diyor. Çünkü yapamazsın, edemezsin diyenler o kadar çok ki...Tabiki çok kompleks ve zaman gerektiren işler ama işimiz ne? Biz de uğraşırız.
Bir de işin maddi boyutu var tabi. İyi konfigürasyonlu bir pc lazım.

Dediğin gibi çalışmak, çalışmak... Ve iyi bir eğitim.
 
Yukarı Alt