3D Metro tren / istasyon modellemem

deXo

Üye
Kayıt
17 Ekim 2011
Mesaj
34
Tepki
1
@Murat Güler

Elbette hiç bir şey bitirmedim ama niye kızdığınızı anlayamadım :) Doğru telaffuz varken yanlışını kullanmak bence yanlış.
 
Kayıt
19 Nisan 2008
Mesaj
1.032
Tepki
67
Ben kolay kolay kızmam. Nerden baktıysan bir daha bak o sitelere. Kimse 3Ds Max demez, 3D Max der.
 

deXo

Üye
Kayıt
17 Ekim 2011
Mesaj
34
Tepki
1
@Murat Güler

Bu önerinizi dikkate alıp Google'a "3d max" diye aratma yaptım. Bir tane yerde bile "3d max" diye çıkmadı. Çıkan sitelerde hep "3ds max" yazıyor. Benim gözümde sorun var sanırım :D
 
Kayıt
19 Nisan 2008
Mesaj
1.032
Tepki
67
Yok gözünde sorun yok sana ben kimse 3Ds Max demez dedim. 3D Max der dedim. Ama Türkçe okuyamadığın kesin. üstteki mesajı bir daha oku. Benimle böyle saçma bir konu için tartışmaya gireceğine renderlarımı daha güzel nasıl yaparım diye sorsan daha faydalı olabilirsin.
 

deXo

Üye
Kayıt
17 Ekim 2011
Mesaj
34
Tepki
1
@Murat Güler


Ya güzel abim anlaşamıyoruz ki :) Demek ayrı yazmak ayrı. O zaman gugıl diye yazalım Google'yi :D
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba;
Calismani inceledim biraz, daha cok calisman gerektigine inaniyorum, ozellikle modelleme konusunda daha cok kaynak taramali, daha cok gorsel egitim almalisin,mesela modellerin cok keskin, onu astiktan sonra kaplama geliyor, kaplamalarin da kotu, 2 boyutlu hepsi cunku ve boyle sapsari tren rayi olmaz, en azindan ara ara pas izlenimi verseydin, son olarak isik dersine de agirlik vermelisin ki calismanda isik kurallarindan eser goremedim, daha cok kaynak edinmeli,taramalisin, seviyeni bilmiyorum ama yolun basinda oldugun gibi bir kaniya vardim bu calismandan, cunku bunu yeni hazirladigini dusunuyorum zira calisma hakkinda hicbir sey yazmamissin.
Amac gerceklik ise bol bol GOZLEM yapmalisin.

Modellemelerinize baktigimda, programin telaffuzunu az cok asmis olmaniz gerektigine dair bir gereklilik goruyorum. Programin adi elbette ki onemli, telaffuzu da onemli, dogrusu 3Ds Max de degil, sayet gercekten nasil yazilip okundugunu cok merak ettiyseniz
Yazilisi: 3D'S MAX tir ''S'' takisi zaten ''Studyo'' anlaminda.
Okunusu: Three D Max
Fakat Turkcedeki telaffuzu ise ''Tridimeks'' olarak geciyor.

Fakat siz burda bir calisma paylasmissiniz ve insanlar calismaniz icin vakit ayirip ona bir yorum getirmis, program adini yanlis yazdigini dusunuyorsaniz dogrusunu arastirir ogrenirsiniz, bunu gelip buraya yazdiginizda konunun buralara kadar uzayacagini kestiremediniz mi? Ne gerek vardi program adinin bu calisma altinda tartisilmasina, ya da olayi bu kadar uzatmaya anlamadim. Siz calismaniz hakkinda yapilan elestrileri dikkate alin, yani program adindan daha onemli seyler var ogrenmeniz gereken.
Son cumlelerinizi okudum ve uzuldum gercekten, birileri size vakit ayirip yardimci olmak istiyor ama bu yazismanin son cumlesi hic ic acici degil.
Neyse, yeni calismalarinizda basarilar :)
 

yavuz94

Üye
Kayıt
18 Eylül 2009
Mesaj
162
Tepki
0
Bence modellemede de eksikler var örneğin 2. ve 4. resimlerde bi vagnun arkası çok sırıtıyor. İnternetten eğitim seti bulup indirin ya da kitap alın. Kitap yararlı oluyor. Tabi eğer gerçekten de ilerlemek istiyorsan.
 
Yukarı Alt