3D Styles Çalışması

K0D

Üye
Kayıt
27 Ocak 2012
Mesaj
15
Tepki
0


Arkadaşımın ricası üzerine yaptığım bir çalışma
 

K0D

Üye
Kayıt
27 Ocak 2012
Mesaj
15
Tepki
0
Yok aslında Styles yani sitiller, Tasarımcının tamamen kendi tasarladığı sitille ortaya çıkar, Aslında doğrusu Stylish tir
forumlarda bölümler hep Styles olduğu için bende başlıkları böyle açıyorum. Aslında sitil çalışmam demeliyim ama orjinali bu olduğu için bozmak istemiyorum. cs5 ile yaptım.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
3D Max, After Effects, Photoshop gibi bir program olarak algıladım merakımı yenmek için sormuştum, teşekkür ederim.
 

K0D

Üye
Kayıt
27 Ocak 2012
Mesaj
15
Tepki
0
Anladım dediğim gibi photoshop cs5 ile yaptım. Ben teşekkür ederim iyi forumlar..
 

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
" Aslında sitil çalışmam demeliyim ama orjinali bu olduğu için bozmak istemiyorum. cs5 ile yaptım." -Stil- olmalıydı...
Ukalalık olarak düşünülmesin ama, yanlış sözcüklere dayanamıyorum, kusura bakmayın,
 

K0D

Üye
Kayıt
27 Ocak 2012
Mesaj
15
Tepki
0
Haklısnız arada olabiliyor, eee çalışma nasıl ne düşünüyorsunuz?
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba KOD;
Bu bir deneme sanırım.
Çalışmamızı inceledim, öncelikle mavi tonu çalışmamızda çok yoğun kullanmışsınız, dolayısıyla çalışma boğulmuş, fontlar resmen isyan ediyor, bu sebeple bu bağlamda biraz sadeleştirme yoluna gidebilirsiniz,çalışmamız özellikle mavi renkten oluşacaksa mesela mavinin birçok tonu var, skalaya bakarsanız bu tonlar hakkında daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz, tonları birbirinden keskin çizgilerle ayırın ki çalışma da nefes alsın.
Sonra farklı fontlar da seçebilirsiniz, fontunuz çok sıradan olmuş.
Bu arka plandaki şekiller nedir? Çalışmaya resmen bir amatör havası katmış, derhal atın gitsin.
Arka planı bahsettığım şekilde açık/koyu tonlarla rahatlatın, fontu ve renklerini değiştirin, o bahsettiğim görseli atın, fontlara CS5'te 3d görüntü kazandırabilirsiniz, bir de böyle deneyin isterseniz.
İyi çalışmalar diledim.
 

K0D

Üye
Kayıt
27 Ocak 2012
Mesaj
15
Tepki
0
Merhaba
Yorumunuz için teşekkür ederim, önerilerinizi dikkate alacağım, arka plan konusunda haklısınız, bence de amatör bir görüntü katmış. Maske üzerinde boyama yaparken fırçayı küçültüp aralara daha fazla girmem gerekiyordu ve arka fondaki şekillerin sadece yazı üzerinde görünmesini sağlamam gerekliydi, ama üstün körü yaptığım bir çalışma olmasına rağmen tam 1 günümü aldı ve o arka fon resmin son aşaması olduğu için çok sıktı ve yapıp geçtim. Arka fonu atmamı tavsiye etmişsiniz kristalimsi bir görünüm için o fon şarttır. O fonu attığınız zaman bu çalışmaya buzlanma görünümünü kesinlikle kazandıramazsınız. Renkler konusunda, evet boğan kısımlar mevcut renkler üzerinde daha belirgin hatlar ve birbirinde ayırt edilebilir renkler kullana bilirdim ama orada donmuş hissini vermeye çalışıyordum. Yapmacık ve gerçeklikten uzak görünmesini istemediğimden belirgin olmayan hatlardan oluşan bir görünüm yakalamaya çalıştım, buzlanmada böyle olmaz mı? ama rahatsız etmemesi gerekliydi. Orada yanlışım var sanırım renkler üzerinde tekrar çalışmam gerektiğini düşünüyorum. Yazı üzerindeki renkler değildi, Boğan kısım arka plan sanırım, bence Fontu da etkiliyor, siz ne düşünüyorsunuz? Arka plan konusunda kesinlikle haklısınız .Font evet değiştirile bilir ama o kuyruklar için kullanılabilecek font sayısı sınırlı her font ta estetik durmuyor ama bu font olmamış olabilir. Bu çalışmayı zaten CS5 te yaptım ve bence yazılarda 3D görünümü mevcut, ben mi yanılıyorum? Çok dikkatlisiniz ve iyi bir gözünüz var.
 

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
Hakan Dağdeviren gerekli eleştiriyi yapmış, bu kadar titiz eleştiri yapan olmaz pek. Kutlarım Hakan'ı.
Ben farklı bir gözle bakıyorum herhalde, bu çalışmada (resimde de diyebilirim) ne gördüm ilk bakışta biliyor musun?
- Sağ tarafta bir erkek figürü, koşmak için starta geçmiş. Sol tarafta da kadın figürü. Kanatları var melek de diyebiliriz.
Onun için yazı olmasa benim bakış açımdan daha güzel görünecekti. ☺☺
 
Yukarı Alt