3dmax gerçekten çok zor mu?

Kayıt
28 Ağustos 2007
Mesaj
623
Tepki
6
@eflatun

ama herkez bu işe çok yaş bakıyo zor die biraz zor öğrenirsiniz diyo ama zoru başarmak bizim işimiz o zaman öğreniceksek baştan yaratıcılığımızı geliştirmemiz lazım bi ustamın sözü
 
Kayıt
4 Şubat 2008
Mesaj
13
Tepki
0
hiçbir zaman gerçekçi bi insan olamadım zaten.ama insan sınırlarını zorlamazsa yaşamanın ne anlamı var?ayrıca başarılması güç bişeyi başarmanın hazzıyla başarılması kolay bişeyin hazzı aynı mı?(biraz olayın felsefesini yaptım galiba...)
yol uzun...bir yere varır mıyız bilmiyorum...ama ben yolu yürümek istiyorum...(bu da biraz lirik bi cümleydi...)
yani arkadaşım ben sanatla içli dışlı bi hayat istiyorum.zaten asıl uğraşım yazarlık.tasarımla yazıyı birleştirmek istiyorum.bütün çabam bu.
 

Ndesign

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.361
Tepki
51
evet arkadaşlar 3DSMAX 9 var ve yükledim bende heveslendim fakat mehmet hocamın dediği gibi yüklemekle kaldım demiyeceğim çünkü inşaat sektöründe olduğum için üç boyutlu iç ve dış mekanlar çizmem gerekecek gerçi genelde autocad ile çalışmaktayım fakat öğrenmem lazım ve inandığım bir şey söylemek istiyorum .

Başarı, başaracağım diyenindir saygılar
 

spyro

Üye
Kayıt
7 Mart 2008
Mesaj
1
Tepki
0
@eflatun

slm konuyu tesadufen gordum ve cvp yazmak ıstedım.bende max modelleme istiyordum.ama cok az photoshop bilgim vardı.ve nerden baslayacagımı bilemiyordum cok yakın bir arkadasımın tafsıyesı uzerıne izmirde bu işin eğitimini ve işini profosyonel yapan birisine goturdu konakda deulcomda caner hoca var(caner kurtbaş)kesınlıkle onla konusmanı,tafsiye ederim bu yolda nasıl gidecegini ve nelere ihtiyacın olacagını anlatıyor.bende onun ogrencısıydım bıttıı.ondan autocad 2d-3d,photoshop,3d max egitimleri aldım ve 1 sene oldu şimdi dusundugum ve gordugum hemen hemen herseyı modellemeyı yapabiliyorum...saygılar...
 

Canan ERDE

Üye
Kayıt
19 Ekim 2007
Mesaj
502
Tepki
19
Corel Vektörel Tabanlı Bir Programdır Ve Corelde Herşeyi Yaparsınız.
Photoshop İse Decupe Yapmada Resim Kırpma VS. İçindir Yani Bazı İşlermlerde İhtiyaç Duyarsınız.
Corel Kullanınca Photosoh Pekte Cazip Gelmez Yapacağınız Şeyler Azdır Açıkçası Basit İşlerde Photosho'u Kullanırsınız.
3dmax Çok Gelişmiş Bir Programdır Yapacaklarınız Sınırsızdır Diyebilirim.Harika Tasarımlar. Hareketli Görüntüler Daha Birsürü Şeyler.
3dmax İçin Profesyönel Birinden Ders Almanızı Tavsiye Ederim.
Gerisi Sizin Kendi Yaratıcılığınız Ve Tasarımlarınıza Kalmış.
 
Kayıt
19 Nisan 2008
Mesaj
1.032
Tepki
67
Herkese merhaba 3D max öğrenen bir 7 yıllık grafiker olarak bende bir iki bişeyler söyleme gereği duyuyorum.

3D max gerçekten ileriye dönük yapılacak en iyi program yanlız sadece iş max ile bitmiyor.

Eğer hobi olarak öğrenmek isterseniz biraz kendinizi zorlanamınız lazım lakin internette bir sürü ders ve çalışma bulursunuz. Tek uyarım max kullandıktan sonra diğer kullandığımız bütün porgramlar çok basit gelebilir gözünüze :D zaten temel olarak öğrendğiniz zaman hazırladığınız bir logoyu ve ya kurumsal kimliği müşteriye gayet güzel bir sunum şeklinde sunabilirsiniz.

Eğer mimari olarak düşünüyorsanız Autocad ve mimari bilginizin olması şart. Bu kısım biraz zordur. Öğrenme aşamasında en az bir oda ya da bir ev modelleyin bilgi açısından faydalı olur.

Yok eğer mimari değil animasyon istiyorum derseniz maxin asıl kaymağı yani para getiren tarafıyla tanışırsınız. (internetten pantural diye arattırın görün bakın max neler yapıor:) )

Tabi bu kısım ayrı bir dünya. Diyelim animasyonuda yediniz yuttunuz. İş onlada kalmas sıra diğer programlara gelir grafiker olduğunuz için photoshopu saymıyorum ama after effect gibi video edit programlarından en az birini bilmeniz lazım.

Hadi maxi bitirdiniz sakın öğrenmekten bıkmayın devam edin mesela geleceğin organik modelleme programıyla tanışın Zbrush (alternaitfi mudbox)

Ama şunu unutmayın 3. boyuta dalarsanız bir daha çıkamassınız ;)

Benim naçizane görüşlerim ve fikirlerim bu yönde 5 aydır max kullanıyorum ve öğrenmediğim her yıl için kendime yanıyorum.

Herkese kolay gelsin





 
Yukarı Alt