600 TL Ödüllü Kurumsal Kimlik ve Logo Yarışması..

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@artworks

Bu yorumu bana katılan bir arkadaş yazmış tamamen katıldığım için ben tekrar yazmadım. Çünkü eleştiri sahibi olanlar en azından eleştirdikleri fikirleri okurlar diye düşünüyorum. Ama ne gerek var dimi okumadan anlamadan eleştirmek çok daha güzel.

Hep birlikte bu mesleği sıfırlıyalım arkadaşlar az kaldı. Bizim dergilere işletme patronları artık kendi yaptıkları reklam sayfaları göndermeye başladı. Ha gayret her sayfamız daha berbat artık.

Çünkü bu meblağlara artık bu meslek sadece hobi için sürdürülebiliyor. Ya da gençler fotoşopta, corelde nasıl efekt attırıyoz muhabbetini uygulamaya geçirmek için bi kaç sene takılacakları bir alan oluşuyor. Onlar yapabiliyorsa patronlar da yapıyor. Altı üstü bi iki efekt filtre öğrenecek bi kaç matbaa tekniği o kadar. Zaten ne edecek ki?

Saf batılılar yıllarca boşuna okuyorlar. Bu işin okullarını kuruyorlar. Yıllarca araştırıyolar bir font için senelerce uğraş veriyolar. Bir de utanmadan tanesi 20 dolardan satıyorlar. Oysa biz onlara bir kuruş para ayırmadığımız gibi bilgisarımıza binlercesini bedava indiriyoruz. Bİr tane bile yerli font yok neden acaba? kimin umrunda?. iki corel cızığıyla cigara parasına bitiriyoruz biz bu olayı.

Örnek istemiştiniz dimi buyrun:)

http://www.grafikhaber.net/yarisma-haberleri/atso-kurumsal-kimlik-yarismasi.html Ödül 9.000 TL

http://www.grafikhaber.net/yarisma-haberleri/8-bir-de-sen-tasarla-yarismasi-basladi.html Ödül 7.000 TL (desen)

http://www.bildirgec.org/yazi/odullu-logo-yarismasi 5000 TL

http://www.saglik.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF404F9755767D76FFFAD0F3EC46DDE116
8.000 TL ödüllü

Daha yüzlerce var. Bu arada ordaki 20.000 TL örneği işin vehametini ciddiyetini kavrayabilmemiz içindi. Ama gayet düz bakabilmişiz olaya. Bravo bize

Not: Yeri geldi 50 TL'ye de logo yaptım
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
En sondaki NOT kısmına yazdığın şeyden sonra bence ne desen boş. :)
Diğer bir NOT: Ben de birçok yerli font mevcut. dilersen paylaşabilirim..... :)
 

prycons

Üye
Kayıt
28 Ağustos 2008
Mesaj
14
Tepki
3
Sonuçta herkes işe farklı bir yerden bakar. Örnek Taksim AKM önünde sabah 8 de orda olun denip 10 -11 e kadar bekletilen baylar ve bayanlar sadece dizide bir figür olmak için bile altı üstü 20 TL,eğer diyaloga girilecekse 50 - 70 TL :)) gibi fiyatlara çalışabiliyorlar.Sosyal haklar yok, kimisi kendini avutur belki rol kaparım diye aslında amaç gayet tabi o 15 - 20 TL lere düşüp bunun için burdayım diyememe gururunun kendini avutma ve diğerlerinin şeyinden sıyrılma çabasıdır. Dublajcılık ta da benzer durum var, şöyleki eskiden Holywood cular dünyada eniyi seslendirmeyi Türkler yapıyor derlerdi toutopu 15 yıl öncesi .Fekat şimdi o kadar çok bu işi yapan var ki maaş,yol,yemek,ssk,diğer 14 hakkı saymıyorum. bunların hiçbiri yok saatine 3 - 5 Tl veririz hesabı var. Siz biriki dizi seslendirme toplam yarım saat ten aylık hesap yapacak 500 - 600 TL kazanacak bir de bunu alıp alamıyacaksınız. Ünlü bir ses sadece iki satır slogan seslendirecek 10-15,000 TL alacak . Duradaki durum diğerleriyle aynı arkadaşlar. Ama bir sloganım vardır oda ( tam otomatik makine ve robotlaşma karşıtıyım işsizliğin asıl nedenidir.)

''İnsan insana muhtaçtır''
 

aspirin_00

Üye
Kayıt
27 Eylül 2009
Mesaj
165
Tepki
3
arkadaşlar ne kadar profesyonel grafiker olursanız olun dunyanın en iyi logosunu yapın müşterinin aklındaki logoyu yapamadıktan sonra o logo müşteriye göre logo değildir. ben bunun t.c. sağlık bakanlığı yarışmasından tutun bir çok yarışmalara tanık oldum ödül olarak 600 tl firma normal bir firma bazındaysa çok normal buluyorum fakat 2. ve 3. de emek için uygun ödül de biçilse daha iyi olur du malum uğraşma parası gibi birşey olurdu bu işe bütçe olarak 1000 tl olarak ayrılsaydı 1. 600 tl 2. 250 3. 150 tl diye ayrılsa 2. ve 3. olan kişilere bi nebze iyi gelirdi.
tabi bunlar benim görüşüm
 

ahmetkaydi

Üye
Kayıt
11 Ocak 2010
Mesaj
34
Tepki
1
Onurized isimli arkadaşımıza katılıyorum... reklam camiasının kapital düzenini de iyi bilmek gerekir... Aynı zamanda bunları da öğreneceğimiz bu ortamda herkese başarılar, saygılar...
 

a_s_i_2727

Üye
Kayıt
10 Ağustos 2010
Mesaj
17
Tepki
0
arkadaşlar bu ödülü az bulabilirsiniz ama şunuda unutmayalmki hepimiz aynı şartlarda degiliz olamayız da zaten ne oldum degil nerden geldim diyeceksin bu dünyada şu anda çok para kazanabilirsiniz ama okul zamanı hepiniz demiyorum ama yarısından çogunun maddi konusu ii degildir burda amaç ödül degil bişeyler çıkardıgını kanıtlama bi başarı elde edme ben yaptım diyebilmek degilmi herşeyde maddi konuya bakılırsa bu meslekte hiç bi yere gelemezsin demektir maddiyattan çok emege bakacaksın çalışma hızına yaratıcılıgına ve biliyosunuzki bu meslekte tasarım ön pilandadır.
:grafikerler:
 
Kayıt
6 Ağustos 2009
Mesaj
69
Tepki
4
Bu tarz blogların çoğunda yarışma olayı var, ben nedense işin aslını çözebilmiş değilim. Nedir bu yarışma, yarıştırmak insanları, "hadi olum amcana pipini göster" demekten farksız geliyor.

Sadece bu değil bence, haraç mezat gibi peş peşe kıyılıyor yarışmlar acaba kendi bloglarını ayakta tutma hayatta kalabilme mücadelesimi bu yoksa böle her ay kesenin azını acacak abiler bulmuşken testiyi neden doldurmamayım be kardeşim kurnazlığımıdır. Bence ikincisi daha ağır basıyor "ne var bunda kardeşim" diyorsanız yok yok hiç bir şey yok olacağıda yok.

Hırs olmasa senede bir kere bir olaya atfen tertiplenir yapılan işinde bir değeri olur ama böyle her ay her hafta sonu bu pazarın şanslı gibi saçma sapan bir durumun kimseyi rahatsız etmediğide ortada beni ediyor arkadaşlar belki yüz belki bin kişi emek katıyor karşılığında 600TL için bu kadar insanın para kazanmaktan başka bir şey düşünemeyen insanlar için bu emeğin boşu boşuna heba edilmesi yazıktır.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
@Kerem Özdemir
Bu yazıyı yazmadan önce keşke yarışma nedir?, neden düzenlenir bir araştırsaydınız.
Bir forumun her ay kesemi doldurayım diye yarışma düzenleme diye bir olayı yoktur.
Ha sadece yarışma projeleri düzenleyen bir site olur bu format ile para kazanır o ayrı. Ve bu son derece normaldir. Firma projesini açar, dileyen tasarımcı katılır dilemeyen başka projeleri bekler. Son derece doğru bir durumdur. Bu yüzden yüzlerce hatta binlerce site vardır bu formatta hizmet veren ve bu sektörün gelişiminde büyük katkıları vardır.
Ve blog ve forum farklı şeylerdir... Forumumuz bu tür yarışmaları müşteriden gelen talepler doğrultusunda düzenlemektedir ve sadece bu yolla ayakta kalmamaktadır. Kaldı ki grafikerler.org bu tarz yarışmalar sayesinde grafikerler.org olup 60 bin üyeye ulaşmamıştır.
Dünyanın her yerinde bu tarz yarışmalar düzenlenmektedir ve çok daha düşük bütçelerle bile sunulmaktadır. Katılıp katılmamak tamamen kişiye kalmış bir durumdur. Ben emeğimi sömürtmem diyenler zaten katılmak zorunda değildirler. Fakat kendini geliştirmek isteyen, rekabet ortamında daha iyi birşeyler sunarak diğer örnekleri incelemek isteyen ve araştırmacı ruhuna sahip her tasarımcı bu tür yarışmalara katılır. Ha ödül 5000 TL olsaydı kazanan kaç kişi olacaktı? Yine bir kişi. sizin mantığınız ile 5000 TL ödül verilince diğer tasarımcılar bu sefer emek vermemiş mi oluyor? sadece 600 TL ödülde mi emekler çalınıyor? Katılan kişiler zorla mı katılıyor?
Yarışmayı düzenleyen firmadır dikkat ettiyseniz.... Kurumsal bir kimlik istemiş. Yani hadi bi yarışma yapalım da cebimizi dolduralım olayı değil. Ortaya güzel birşey çıkaran kişiye emeğinin hakkını vermektir olay.
Yarışma nedir?'e gelince. Sadece tasarım alanında değil, her alanda yarışma rekabeti getirir ve rekabet kaliteyi getirir, kalite ise müşteriyi daha çok memnun eder.

Yarışmaya katılan bir kişi hep daha iyisini yapmak zorundadır ve kendini geliştirir.
*Yarışmacı kazanır...

Yarışma düzenleyen firma, kişi, kuruluş, baştan savma ürünler, hizmetler, eserler yerine en büyük özenle hazırlanmış ürünlerle karşılaşır...
*Müşteri kazanır...

Ve en önemlisi hep daha iyiye gitme çabası vardır...
*Sektör kazanır...
Bu kadar basit...

Yarışmalar hayatın ve her sektörün olmazsa olmazıdır ve hayatımızda hep olacaktır.
Hatta hayatın bir parçasıdır ve herzaman olmalıdır.
Hiçbir emek boşa gitmez. Verdiğiniz her emek sizi bir adım daha geliştirir. Önemli olan her yarışı kazanmak değil, sonunu getirebilmektir demiş atalarımız.
iyi forumlar dilerim.
 
Kayıt
29 Eylül 2010
Mesaj
72
Tepki
0
@Erkan_Nehir




güzel bir açıklama yapmışşınız Erkan Bey katılmamak elde değil iyi çalışmalar.
 
Yukarı Alt