a5 el ılanı

lusy99

Üye
Tepki
3
Merhabalar
çalışmada fotoğraflar çekilicek ama ben gıne hazırlamak istedım
calısmanın genelıne yorum yaparsanız cok iyi olur fikirlerınız benım ıcın cok önemlidir :)

Tepki
6
Hocam iletişim bilgilerini flulaştırırsan iyi olur forum kuralları açısından.
Tasarıma geçecek olursak bence daha sıcak renkler kullan. Sönük renklerden kaçın.
Bilmiyorum cetvel kullandınız mı tasarım aşamasında ama karelerde asimetri var. Dengeyi ya tam boz yada tam olarak hizala bence.
Üzerinde biraz daha çalışman gerek galiba.
Kolay gelsin.

lusy99

Üye
Tepki
3
Yorumunuz ve fikirinizi için cok tesekkurler dikkate alacagım fakat sönük renkler vfe sıcak renkler ? yanı ne renkı kullanabılırdım orada ? sıcak renklerden bıraz bilgi verırımısınız ? :)

lusy99

Üye
Tepki
3
teşşekkur ederım aslı hanım.
keske renk konusunda bilgi ve bu calısma ıcın fikir de verseydiniz. :)

lusy99

Üye
Tepki
3
başa bela bu renkler...
bu calısmada renklerı nasıl duzenlıcem hıc bır fıkrım bılgım yok :S
ama gine bi denemekte fayda var.
saolsın hasan abı

Tepki
6
Hocam kimse acıklamamıs ben söyleyeyim.
Sıcak renkler derken Kırmızı,sarı,turuncu yani.Psikolojik olarak dikkat çekici ve cezbedici renklerdir.

Renkere girmişken soğuklara da el atalım. Mavi Yeşil Mor ise soğuk renklerdir.Fazla konuyu dağıtmamak için bu kadarla yetineyim.Renk konusunda sormak istediğin birşey olursa pm atarsınız.
Kolay Gelsin.

lusy99

Üye
Tepki
3
teşekkurler hasan bey :) birde sıcak renklerle denemek de fayda var :)

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Renk uyumlarında http://colorschemedesigner.com/ bu site sana yardımcı olacaktır. Sık kullanılanlara eklemeni tavsiye ediyorum...

Renk kavramı baya geniş bir konu ...

Renkler önemli bir tasarım öğesi olmakla beraber sembolik bir değerde taşırlar..
En sık karşılaşılan renk sınıflandırılması "sıcak" ve "soğuk" renkler olarak karşımıza çıkar.Sıcak renkler dalga boyu yüksek olan sarı, kırmızı, turuncu gibi renklerden oluşurken; soğuk renkler mavi, mor ve yeşildir. Yeşil renk içindeki sarı miktarı arttıkça ısınır sıcak paletine daha çok yakınlaşır azaldıkça soğuklaşır mavileşir..Sıcak renkler daha çabuk algılanabilirler, tasarım elemanları içinde kullanıldıklarında bize daha yakın olma hissi uyandırırken soğuk renklerde bu durum tam tersidir.

Kısa kesmekte fayda görüyorum üzerine uzun uzun makaleler yazılabilecek bu konu hakkında web ortamında bir çok makale bulabilir ve okuyabilirsin.

Biraz da bazı renklerin çağrıştırdığı anlamlardan bahsedeyim sana ..

Beyaz ; saflık ve temizliğin sembolü, olumlu ve kabul edici bir tavrı vardır.Savaşta beyaz bayrak barışı simgeler. Saflık ve temizlik çağrışımı ile batılı ülkelerde gelinlikler beyazdır.Ton olarakta üzerinde en az tartışılacak renktir beyaz .Sonuç olarak beyaz; arılık, saflık, barış, neşe, teslimiyet, merhamet, bekaret, masumiyet ve adaletin rengidir.

Kırmızı ; aktif, enerjik, dinamik yapısı ile tutkunun, ateşin, aşkın, kanın ve hayatın rengidir. Kırmızının çekiciliği pazarlama ve reklamcılık alanındaki araştırmalar ile kanıtlanmıştır.Raftaki görünürlüğü ve ilgi çekiciliği kırmızı ambalajlarının diğerlerine göre daha etkin olabildiğini göstermiştir.Kırmızı ayrıca bir statü sembolü olarak da karşımıza çıkıyor .. Porche veya Ferrari gibi spor arabalarda sıklıkla kullanılıyor.Uyarı ve etkileyici yapısıyla alarm, dikkat ve uyarının rengi.. Ateş ve tehlikeyi de simgeler.

Sarı ; altının, güneşin rengidir.Uluslararası iletişimde ve trafik işaretlerinde dikkat rengidir.Baskı teknolojisinde kullanılan ana renklerdendir.İç mimaride sıcak ve samimi bir ortam yaratmak için kullanımı yaygındır.Renklerin en sıcak olanıdır.Görünebilirliği sarının dikkat rengi olarak kullanımında etken olmuştur.Genel olarak neşeli ve olumlu bir güce sahiptir.Altın madeni rengini anımsatır ve bu yüzden sarı yaldız ile birlikte değer kavramının imlenmesinde sıkça kullanılır.Mekanlarda ışıklılık etkisi yaratır, tüm renklerin en mutlusudur.Ambalaj tasarımda neşeli ve keyifli bir etki elde edebilmek için kullanılır. Kodak şirketi ambalajlarında bu etkisinden dolayı sarı renk kullanımını seçmiştir.National Geographic sarı rengin olumlu etkisini üzerinde taşır..

Bu konu bu şekilde uzar gider.. Birlikte basit bir başlangıç yaptık.. Renkler ile ilgili araştırma yapıp bol bol makale okuyup bilgilerini güçlendirmen tasarımlarında seni ileri taşıyacaktır..

Yukarı Alt