Acil Yardım: Psd tasarmında bir sorun

VaraKA

Üye
Kayıt
23 Mart 2010
Mesaj
133
Tepki
2
PSD çalışmanızı buraya eklerseniz ben bi inceliyim çalışmanızı.
 
Kayıt
5 Ocak 2008
Mesaj
80
Tepki
1
teşekkür ederim arkadaşım ama şöyle bir sıkıntı var ki yazıların olduğu alanın biz html de yazı olarak olmasını istiyoruz ki ona yazılım entegre edebilelim. Bu hali ile jpg olarak oralar yazılıma entegre olamıyorum malesef ki.
 

VaraKA

Üye
Kayıt
23 Mart 2010
Mesaj
133
Tepki
2
Zaten yazıları senin yazmamam gerekiyor. Sen yazı alanlarını boş bırakıp belirleyeceksin yazıları programlayacak kişi yazacak. Tasarımının şu hali yazılımcıyı çok zorlar, ağar açılan bir site olacaktır, çok fazla incik cincik parçaya bölmüşsün, normalden fazla grafik var. Bu site çok zor olacaktır bilginize..
 
Kayıt
5 Ocak 2008
Mesaj
80
Tepki
1
ben zaten bu web tasarımından anlamam çok ama arkadaşım rica etti bende yapıyorum. Bana söylemeye çalıştığı şu " bu yazıların olduğu alanlar image konumunda olmayacak ki ben oraya yazılımı entegre edebileyim rahatlıklar" der. Dolayısı ile bende o böldüğüm parçaları image değil no image olarak kaydediyorum html ye çevirirken. Tam olarak bu noktada bir sorun çıkıyor o da arka planlar beyaz bir renk alıyor. Benim çözmeye çalıştığım sorun tam olarak bu. Siteyi internet ortamına attık bir sıkıntısı yok bunun dışında ama tecrübelerin için yine de teşekkür ederim.
 

VaraKA

Üye
Kayıt
23 Mart 2010
Mesaj
133
Tepki
2
Senin o kısımları "no image" yapman bişeyi değiştirmez. Şöyle yapabilirsin, öncelikle text alanlarının olduğu şekilde sayfayı bütün olarak .jpg kaydet. Daha sonra parçalara ayırıp arkadaşına göndereceğin sırada text alanlarını kaldırıp parçalara böl. Böylelikle arkadaşın ilk kaydettiğin .jpg imajına bakarak tasarımını rahatlıkla yapabilir..
 

berk35

Üye
Kayıt
20 Ağustos 2008
Mesaj
14
Tepki
0
belki çözmüşsünüzdür ama bir önerim daha oranın beyaz çıkmasının sebebi web sitesinin arka plan renginin beyaz olmasıdır. Sen o yazı yazılacak satırın arka planını o resim olarak gösterirsen arka planda senin kestiğin resim olucaktır ve programcı arkadaşta üstüne rahat rahat resim ve yazı yerleştirebilecektir.
 
Kayıt
28 Haziran 2010
Mesaj
51
Tepki
2
Merhaba arkadaşım,
Benim anladığım kadarı ile sen yazıyı HTML ile yazmak yerine onuda ayrı bir imaj olarak kaydetmek istiyorsun. Bunun için sana en kısa bir yolu önerebilirim. Transparan istediğin yazıyı yazının boyutlarında (en ve yükseklik) yeni bir transparan çalışma penceresi açıp bu yazıyı oraya koyabilirsin. Kaydetmek içinde CTRL+ALT+SHIFT+S tuşlarına basıp yandan kayıt şeklini PNG-24 olarak seçersen önizleme penceresinde gördüğün gibi yazının arkası transparan olacaktır. Bu şekilde kaydedebilirsin. Eğer sorun çözülmesse bir video hazırlayıp gönderebilirim.

Kolay gelsin.
 
Yukarı Alt