Acilen indesign 16 sayfa montajı

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Aslında Yaşar Bey'in vermiş olduğu link de aynı yöntem ve gayet açıklayıcı. Fakat sanırım sayfa adedi kafanızı karıştırdı. Zamanla alışkanlık kazanırsınız.
Kolay gelsin.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın Arsenal bende şöyle bir açıklama ile forma katlama pratiği tarif etmeye çalışayım bu yöntem ile bir kağıt ile maket yaparsanız 16 sayfalık bir forma ön arka hazırlayıp kontrol edebilirsiniz.

Bir A4 kağıdı yatay olarak sağdan sola katlayınız, daha sonra üstten aşağıya doğru katlayınız, tekrar sağdan sola doğru katlayınız. Bu katlama işini tamamladıktan sonra kapanan taraf sağda kağıdın açık tarafları solda olacak bunu tam tersine çevirin, kapalı taraf solda, kağıdın açık kenarları sağda olsun. Bu şekilde elinizdeki maketin ortasına ÖN yazın.

Şimdi sayfaların numaralarını yazalım;
Ortasına ÖN yazdığınız sayfanın sağ alt köşesine 1 yazın, yaprağın köşesini çevirip arkasına 2 yazın, karşı sayfasına 3 yazın, sayfanın köşesini çevirip 4 yazın. Bu şekilde numaraları 9'a kadar devam edin. 10'uncu sayfayı yazmak istediğinizde sayfa (katlandığından dolayı) kapalı olacak numara yazacak kadar yırtın numaralara devam edin, aynı şekilde 14-15 yazacağınız bölümde kapalı olacaktır, orayı da hafif yırtın ve numaraları yazın en arka sayfa 16 olacak. Bu şekilde formayı hazırlamış oldunuz.

Şimdi katladığınız A4'ü açın ÖN ve ARKA hangi sayfa nereye geliyor yazdığınız rakamların yönlerine göre yerleşim nasıl oluyor kontrol edin. Bu işlemi kitap forma montajında kullanabilirsiniz. Umarım anlaşılır olmuştur, kolay gelsin, saygılarımla...
 

Arsenal

Üye
Kayıt
8 Aralık 2010
Mesaj
155
Tepki
0
nasıl teşekkür etsem bilemiyorum harikasınız...
Montaj konusunda düz montahlarda bilgim var yani mesela 4 sayfa montajı basit düz montajlarda
uygulama yapdım oldu, heralde zamanla bunuda öğreniriz oldukça geniş ve zor bir konu bir müddet zorlanacağım kesin..
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@Arsenal
Eğer faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize sayın Arsenal. Elimizden geldiği, dilimiz döndüğünce yararlı, faydalı, yardımcı olmaya çalışıyoruz, kolay gelsin, saygılarımla...
 
Yukarı Alt