Adobe Master Collection CS5 Kurulumu [Resimli]

D3VRAN

Üye
Kayıt
5 Eylül 2011
Mesaj
91
Tepki
0
Merhaba değerli okuyucular, Tüm tasarımcı arkadaşlarımın bildiği Adobe yazılımın sadece Webmaster ile uğraşan kişiler için özel olarak bir araya getirilmiş 14 sürüm bulunmakta. Tabi bunları sizlere tek tek özelliklerini anlatmam mümkün değil. Hepsinin ne işe yaradığını hepsinin ne tür özellikler olduğunu sizlere tek tek yazmak hem sizi yorar hem beni :) Zaten bir çoğu tasarımcı arkadaşımın bildiği yazılımlar mevcut. Ama kısaca anlat diyorsanızda konunun devamında kısa kısa anlatımlar olacak. Ben sadece sizlere nasıl kurulacağını anlatmak istiyorum. Bu paket içersinde hangi yazılımlar mevcut?

İçindekiler;
1 Adobe Photoshop CS5 Extended
2 Adobe Illustrator CS5
3 Adobe InDesign CS5
4 Adobe Flash Catalyst CS5
5 Adobe Flash Professional CS5
6 Adobe Flash Builder 4
7 Adobe Dreamweaver CS5
8 Adobe Fireworks CS5
9 Adobe Contribute CS5
10 Adobe Premiere Pro CS5
11 Adobe After Effects CS5
12 Adobe Soundbooth CS5
13 Adobe On******** CS5
14 Adobe Encore CS5
(Kalınlaştırdığım yazılımları kurdum ben)

Yenilikler;

Olağanüstü görüntü düzenleme;
Gerçekçi, doğal dokulu boyamayı keşfetmek için Adobe Photoshop® CS5 Extended’deki Karıştırıcı Fırça ve Kıl Uçları özelliklerini kullanın. Adobe Repoussé teknolojisini kullanarak görüntülerinize boyut katın ve yeni Daha Doğru Kenar seçimi teknolojisiyle hassas doğrulukta görüntü seçimlerini daha hızlı ve kolay yapın.
Flash platformunun geniş kapsamı;
Adobe Flash Platformunun yetenekleriyle vizyonunuzu gerçeğe dönüştürün. Kod yazmadan etkileşimli içerikler oluşturmak için Flash Catalyst CS5′i, serbest formda etkileyici içerikler oluşturmak için Adobe Flash Professional CS5′i, zengin Internet uygulamaları oluşturmak için de Adobe Flash Builder™ 4′ü kullanın.
Video üretiminde bantsız iş akışları;
Adobe Premiere® Pro CS5 ve Adobe After Effects® CS5′te orijinal bantsız görüntülerle yerel olarak çalışın. Kod çevrimi ve yeniden sarma ile değerli üretim sürenizi harcamanızı engelleyecek, endüstri öncüsü bantsız iş akışlarını kullanarak bantsız ortam biçimlerini düzenleyin.Adobe Master Collection Kurulumu Resimli Anlatım Çok yönlü etkileşimli içerikler tasarlayın ve yeni Adobe Flash® Catalyst™ CS5′te kod yazmaya gerek kalmadan işlevsel arabirimler oluşturun. Benzersiz vizyonunuzu etkileyici çevrimiçi deneyimlere dönüştürün ve geliştiricilere kusursuz dosyalar teslim edin.

Yenilikçi vektör çizimi ve boyama;
Adobe Illustrator® CS5′teki yeni perspektif araçlarını kullanarak derinlik ve mesafeyi daha hızlı ve doğru temsil edin. Kontur kalınlığını, ok uçlarını ve tireleri tam olarak kontrol edin. Yeni Kıl Fırça’yı kullanarak suluboya, yağlıboya ve pastel boyaların etkileyici ifadesini vektörlerin ölçeklenebilirliğiyle birleştirin.

Etkileşimli belgeler ve sunumlar;
Adobe InDesign® CS5′te etkileşim, hareket, ses ve videoyla tamamlanmış unutulmaz belgeler ve sunumlar oluşturun. Kolayca animasyon oluşturmak için yeni hazır hareket ayarlarını kullanarak zengin ortamlarla sayfa mizanpajlarını geliştirin. İzleyicilerinizin ilgisini çekmek ve etkilenmelerini sağlamak için FLV ve MP3 ses dosyası aktarma desteğinden yararlanın.

Sektör lideri performans geliştirmeleri;
Yerel 64 bit desteği sayesinde Adobe Photoshop® CS5 Extended* ile çok büyük boyutlu dosyalarda on kata kadar daha hızlı, Adobe After Effects® CS5* ve Adobe Premiere® Pro CS5* ile HD projelerde daha akıcı çalışın. Yeni GPU hızlandırması Photoshop’taki işlerinizi hızlandırıyor, yeni Adobe Mercury Playback Engine, Adobe Premiere Pro’da efekt işleme ve oluşturmayı hızlandırıyor ve Adobe Dynamic Link artık çarpıcı şekilde daha hızlı.

Etkileyici hareketli grafikler ve son derece başarılı görsel efektler;
Adobe After Effects CS5′teki yeni Roto fırçası ile zamanın küçük parçalarında rotoskopi yapın. Otomatik saydamlık ile ön plan öğelerini arkaplanlarından izole etmek artık önemli ölçüde daha hızlı.


Sistem gereksimleri:
Windows İçin;


  • Intel® Pentium® 4 veya AMD Athlon® 64 işlemci (Intel Core™ i3, i5, i7 veya AMD Phenom® II önerilir); Adobe Premiere Pro için Intel Core 2 Duo veya AMD Phenom II gerekir; Adobe Premiere® Pro ve After Effects® için 64 bit destekli İşlemci gerekir
  • Microsoft® Windows® XP Service Pack 3; Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate veya Enterprise Service Pack 2 veya Windows 7; Adobe Premiere Pro, After Effects ve Master Collection Abonelik Sürümü için 64 bit Windows Vista veya Windows 7 gerekir
  • 2GB RAM (4GB veya daha fazlası önerilir)
  • Kurulum için 24.3GB kullanılabilir sabit disk alanı ve kurulum sırasında ilave boş alan gerekir (kaldırılabilir flash depolama aygıtlarına kurulamaz)
  • 1280×900 ekran (1280×1024 önerilir) ile donanım hızlandırmalı OpenGL ekran kartı, 16 bit renk ve 256MB VRAM
  • Adobe Premiere Pro’da GPU hızlandırmalı performans için Adobe sertifikalı GPU kartı; desteklenen kartların son listesi için www.adobe.com/go/premiere_systemreqs_tr adresini ziyaret edin
  • Adobe Photoshop® yazılımındaki bazı GPU hızlandırmalı özellikler için Shader Model 3.0 ve OpenGL 2.0 grafik desteği gerekir
  • Adobe Bridge’deki bazı özellikler için en az 64MB VRAM DirectX 9 uyumlu ekran kartı gerekir
  • Sıkıştırılmış video formatlarını düzenlemek için 7200 RPM sabit sürücü, sıkıştırılmamışlar için RAID 0
  • SD/HD iş akışlarına yönelik yakalama ve banda dışa aktarma işlemleri için Adobe sertifikalı kart
  • DV ve HDV yakalama, banda aktarma ve DV aygıtına iletme işlemleri için OHCI uyumlu IEEE 1394 bağlantı noktası
  • ASIO protokolüyle veya Microsoft Windows Driver Model ile uyumlu ses kartı
  • Çift katmanlı DVD’lerle uyumlu DVD-ROM sürücüsü (DVD yazmak için DVD+-R yazıcısı; Blu-ray Disc ortamı oluşturmak için Blu-ray yazıcısı)
  • Java™ Runtime Environment 1.6 (dahildir)
  • Eklenti yüklemek için Eclipse™ 3.6.1 yazılımı gerekir
  • QuickTime ve Multimedya özellikleri için QuickTime 7.62 yazılımı gerekir
  • SWF dosyalarını dışa aktarmak ve SWF dosyaları olarak dışa aktarılmış DVD projelerini yürütmek için Adobe Flash® Player 10 yazılımı gerekir
  • Çevrimiçi hizmetleri ve Abonelik Sürümünü (varsa) sürekli olarak doğrulamak için geniş bant Internet bağlantısı gereklidir*
Mac Os için;

  • 64 bit destekli Multicore Intel® işlemci
  • Mac OS X v10.5.8 veya v10.6; Adobe Flash® Builder™ 4.5 Premium için ve Flash Builder’ın Flash Catalyst ve Flash Professional ile entegrasyonu için Mac OS X v10.6 gerekir; Adobe Premiere® Pro’da hızlandırılmış GPU performansı için Mac OS X v10.6.3 gerekir
  • 2GB RAM (4GB veya daha fazlası önerilir)
  • Kurulum için 26.3GB kullanılabilir sabit disk alanı ve kurulum sırasında ilave boş alan gerekir (büyük küçük harf duyarlı dosya sistemi veya kaldırılabilir flash depolama aygıtları kullanan birimlere kurulamaz)
  • 1280×900 ekran (1280×1024 önerilir) ile donanım hızlandırmalı OpenGL ekran kartı, 16 bit renk ve 256MB VRAM
  • Adobe Premiere Pro’da GPU hızlandırılmış performans için Adobe sertifikalı GPU kartı
  • Adobe Photoshop’taki bazı GPU hızlandırmalı özellikler için Shader Model 3.0 ve OpenGL 2.0 grafik desteği gerekir
  • Sıkıştırılmış video formatlarını düzenlemek için 7200 RPM sabit sürücü, sıkıştırılmamışlar için RAID 0
  • Core Audio uyumlu ses kartı
  • Çift katmanlı DVD’lerle uyumlu DVD-ROM sürücüsü (DVD yazmak için SuperDrive, Blu-ray Disc ortamı oluşturmak için harici Blu-ray yazıcısı)
  • Java™ Runtime Environment 1.6
  • Eklenti yüklemek için Eclipse™ 3.6.1 Cocoa sürümü gerekir
  • QuickTime ve Multimedya özellikleri için QuickTime 7.62 yazılımı gerekir
  • SWF dosyalarını dışa aktarmak ve SWF dosyaları olarak dışa aktarılmış DVD projelerini yürütmek için Adobe Flash® Player 10 yazılımı gerekir
  • Çevrimiçi hizmetleri ve Abonelik Sürümünü (varsa) sürekli olarak doğrulamak için geniş bant Internet bağlantısı gereklidir*
NASIL KURULUR?
Adobe Master Collection ‘setup.exe’ dosyasını çalıştırın.


Yükleyici bittiğinde karşınıza Adobe ‘nin sözleşme bölümü gelecek. Sözleşmeyi Kabul Et diyerek devam edin.


Sonraki ekranda eğer programınız lisanslı ise lisans anahtarınızı yazıp devam edeceksiniz. Eğer lisans anahtarınız yoksa, programı keşfetmek için kullanacak olursanız alt kısımda bulunan ‘Bunu bir deneme sürümü olarak yükleyin‘ bölümünü seçin. Ardından sağ tarafta bulunan ‘Dil seçin‘ bölümünden dil sürümünü seçebilirsiniz. Ben yazılımı demo olarak yükleyeceğim için anlatım farklı olabilir.


Bu adımıda bitirdikten sonra karşınıza kurmak istediğiniz 12 farklı yazılımı sunacak. İsterseniz benim gibi hepsini kurun. İsterseniz içinden size yarayan yazılımları kurun. Size kalmış birşey.


Yükle dediğiniz zaman yüklemek için tahmini kalan süreyi hesaplamaya başlayacaktır. Süre bittikten sonra yüklemeye otomatik geçecektir. Bundan sonraki yapacağınız herhangi bir işlem bulunmamakta.


Kurulum başladı.


Kurulum bittiğinde ‘BİTTİ’ diyerek programı kurmuş olacaksınız.


Programlarınızı görmek için Başlat çubuğunuza tıklayın. Tüm Programlara tıklayarak Adobe Master Collection CS5 tıkladıkdan sonra kurduğunuz tüm yazılımları görebilirsiniz.




Kendi sitemden alıntı olduğundan resimler içersindeki eYILDIRMAZ.com ile Emre Yıldırmaz yazıları kaldı arkadaşlar. Umarım sakıncası yokturdur. Emin olun reklam yapmak yada hit çekmek değildi amacım. Böyle birşey aklımın ucundan geçmedi. Sadece kurulumunu anlatmak istedim.
 
Yukarı Alt