Adobe programlarında deneyimli olan kişiler aranıyor...

erol_unver

Üye
Kayıt
10 Mart 2012
Mesaj
9
Tepki
0
@Fulya Özkan

Bakın anlatamıyorum sanırım. Hedef satışa ulaştığımız da proje çalışmalarına başlayacağız. Eğer proje tutmazsa satıştan elde edilen paranın bi' kısmını kesinlik vereceğim. Peki gerçek fotoğrafları 75 sayfalık (Arkalı önlü x2) bir çizgi romana çevirdiğimizde vermem gerek ücret nedir?
 
Kayıt
9 Aralık 2010
Mesaj
14
Tepki
0
arkadaşlar bu şekilde çok hayalperest insan var şunu düşünüyorum bunu düşünüyorum deyip demo vs isteyerek egolarını tatmin ederek gereksiz vakit kaybı yaratıyorlar... lütfen emekleri ve zamanı gasp etmeyin.. iş yapılıyorsa hakkı verilir iş yapar yapmaz o sizin sorununuz grafikeri bağlamaz...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
O halde bir film çekelim... Tüm oyuncular bedavaya oynasın... Tüm şirketler bedavaya sponsor olsun.. Film tutarsa herkes parasını alsın. Tutmazsa napalım... Sağlık olsun herkes yoluna... :)
 

nido2006

Üye
Kayıt
4 Nisan 2012
Mesaj
2
Tepki
0
@erol_unver


Bir tasarımcı sizin için 3 yıl çalışacak ve zarar edersem ÖDEME YAPMACAĞIM diyebiliyorsunuz.Bu mesleği bu kadar ucuz gördüğünüz için SİZİ ŞİDDETLE KINIYORUM.
Bu mesajı okuyan tüm meslektaşlarıma seslenıyorum böyle insanlara prim vermeyin!!!
 

erol_unver

Üye
Kayıt
10 Mart 2012
Mesaj
9
Tepki
0
@nido2006

Projem gerçekleşirse o zaman pişman olacaksın. Hangi grafiker belirttiğim işi yapıpta bir süre sonra 300.000 TL kazanıyor. Satılan çizgi roman üzerinde kar payı vereceğim. Yani ortak olacağız. Size kalkıp ta sırf bu işe yoğunlaşın demiyorum. Haftada iki gün, bir kaç saat uğraşılacak bir iş. Bütçem kısıtlı. Basım, dağıtım, reklam, etkinlik işlerinin masraflarını karşılayacağım derken grafikere vereceğim ücret kalmıyor.
 

deliler

Üye
Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
20
Tepki
0
@Erkan Nehir

bu mesaj herşeyi açıklıyor tebrik ediyorum çok başarılı bir örnek olmuş tabi anlayana.
 

erol_unver

Üye
Kayıt
10 Mart 2012
Mesaj
9
Tepki
0
@deliler

Kabul eden etmiş size ne? Sizi hiç anlamıyorum. Bi' şey mi batıyor, bana mı öyle geliyor? :confused:
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
Grafiker'e verecek param kalmıyor demek projeyi rafa kaldırmanız anlamına geliyor.. En azından bu platform için..
Reklama, tanıtıma, basıma, etkinliklere bütçe ayrılmış, Lakin işi yapacak asıl kişiye ücret ödemek yok..
Yok yok merak etmeyin burada katılımda bulunan herkes sizi iyi anladı.. Fakat siz bizi anlayamadınız..
Hatır gönül işleri de yapar insanlar fakat siz bu işin profesyonel olarak yapılacağına inanıyor olsaydını böyle bir başlık açmaz, bu talepte bulunmazdınız.. Yani böyle bir çalışma sistemi yok, bundan sonra da olmayacak..
Bu insanlar dolaylı yada direkt olarak sizin gibi benzer talepte bulunan yüzlerce insan ile görüşmek durumunda kalıyor..
Siz para vermemekten bahsetmiyorsunuz 300K vereceğim diyorsunuz peki resmi bir senet imzalamayı taahhüt ediyormusunuz?
İyi çalışmalar..
 

mylifer

Üye
Kayıt
29 Aralık 2011
Mesaj
20
Tepki
0
Grafikerlere satıştan kar verme mantığını anlayamıyorum. Grafiker işini yapıyor, siz işini yapan bir kişiye hakkını 3 sene sonra vereceğim ama verememe ihtimali de var diyemezsiniz.
 

erol_unver

Üye
Kayıt
10 Mart 2012
Mesaj
9
Tepki
0
@nuriQocca

Eğer 3 sene bekledikten sonra projem tutarsa 300k ücret ödeyeceğim. Tutmazsa ödemeyeceğim. Bunun için ne gerekiyorsa getirin imzalayayım. Bu sistemi görüp te sizin gibi olur mu böyle şey demeyip ben varım diyen arkadaşla işe başlayacağım. Sözleşmeleri hazırlıyorum. Ayrıca sistemi oluştururken acele ettiğim için mantık hataları var. Dağıtım yapılan firmalar her 6 ayda bir ödeme yaptığı için grafiker arkadaşa 6 ayın sonunda kar payı ile ödeme yapacağım.

@mylifer

Evet. Biraz mantıksız olduğunu düşündüm. Şuan başka bir sistemde grafiker arkadaşla iş yapacağız. Dağıtım yapılan firmalar çizgi roman satıldıkça her 6 ayda bir ödeme yapıyorlar. Bende grafiker arkadaşa ödeme yapacağım.
 
Yukarı Alt