Adsense Çek Onay-Tahsilat-Teslimat Hakkında

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
KAZANCINIZIN ONAYLANMASI

Herhangi bir ayın kazancı , bir sonraki ayın 25'i ve 29'u arasında TAMAMEN ONAYLANIR VE YOLA ÇIKAR.

Onay ile ilgili sıkça karşılaşılan problemler ve çözümleri :

1-) Ayın 25'i geldi ödeme işleme konulmadı sebebi nedir ?
Hesabınız ile ilgili ayarlar kısmında ayın 15'inden sonra değişiklik yaptıysanız ödemeleriniz bir sonraki aya aktarılabilir. Ayarlarınızı ayın15'inden önce yapmaya özen gösteriniz.

2-) Hiçbir ayar ile oynamadım ödeme işleme konulmadı sebebi nedir ?
Pin kodunuzu ayın 15'inden sonra girdiyseniz ödemeleriniz bir sonraki aya aktarılabilir.

ÇEKİN ELİNİZE GEÇMESİ

Kazancınız takip eden ayın 25'i ve 29'u arasında onaylandıktan sonra 15 gün içerisinde çekiniz elinize ulaşır.
( DHL kargo ile istiyorsanız 3-4 güniçerisinde elinizde olur )

http://www.dhl.com.tr/publish/tr/tr/eshipping/track/sref.high.html ( Kontrol )


ÇEK TAHSİLİ

Çekiniz elinize ulaştıktan sonra içiniz rahat olsun. Çek bozdurmak ile ilgili okuduğunuz ve yaşadığınız problemler sizi üzmesin ve sizde sıkıntı yaratmasın. Emin olun ki hiç umutsuz durumlarda bile çek bozduranlar oldu. Emin olun ki o çekler bozulacak.

Şimdi çekler ile ilgili yaşanan tüm problemler ve çözümler :

1.) Çekimi TRY istedim ancak bankalar TRY çek bozmayacaklarını söylüyorlar. Ne yapmalıyım ?

Doğrudur. Bankalar araya tanıdıklar sokmanıza rağmen TRY çeklerinizi bozamayabilirler. İşin bu kısmını fazla sorgulamadan kesin çözümümüze gelelim.

Ekteki dilekçeyi doldurarak Citibank genel merkezindeki çek departmanına kargo ile yollayın. Paranız en fazla 5 gün içerisinde dilekçenizde belittiğiniz hesap numarasına gönderilecektir. Bu yöntem onlarca kişi tarafından denenmiş ve %100 sonuca ulaşmıştır. ANCAK kargo ile çek gönderme işlemi güvenlik açısından sakıncalı olduğu için bu yöntemi sadece elinde TRY çek olup da hiçbir bankada bozduramayan için öneriyorum. Çeklerinizi TRY değil USD isterseniz sizin yararınıza olur. Çünkü USD çekleri tüm bankalar bozabiliyor. Tekrarlıyorum lütfen bu yöntemi sürekli olarak kullanmayın. Yoksa birgün çekiniz kaybolabilir. Ve kimseyi bu yüzden sorumlu kabul edemezsiniz.

CİTİBANK ADRES :

Citibank A.S. Genel Müdüdürlüğü
İnkılap Mahallesi , Ömer saif atakan caddesi No:3
Yılmaz Plaza Ümraniye / istanbul
Telefon: 0216 524 50 00

2.) Çekimi USD istedim ancak bankalar bozmuyor ne yapmalıyım ?

USD çekleri tüm bankaların bozabilme yetkisi ve olanağı vardır. İthalat ihracat yapan bir firma olduğunuzu ve 100.000$ 'lık çek aldığınızı düşünün. Sizce herhangi bir banka sizinle çalışmak istemeyecek midir ? Tabiki isteyecektir. Peki sizin çeklerinizi neden bozmuyorlar ? Banka yetkilisi bozamıyoruz diyerek sizi baştan savıyor ve rahat , sorunsuz iş hayatına geri dönüyor. Yani kendini yormak istemiyor. Siz de onu fazla sorgulamadan diğer bankaya gidiyorsunuz vs. ANCAK bazı banka görevlileri ise olayı çözmek istiyorlar ve bankanın dış işlerini arıyorlar. Bankanın dış işlerine çeki faks olarak gönderiyorlar. Yarım saat sonra cevap geliyor : Müşteri bildiğiniz bir kişi ise bozunuz değil ise bozmayınız. Yani yetkiyi şubeye bırakıyor.

Ancak burada bir yanlışlık var. Biz çekimizin bozulmasını değil tahsile girmesini istiyoruz. Çekimizi bankaya verdikten sonra hemen paramızın hesabımıza geçmesini beklemiyoruz. Biz 30 gün bekleyerek çekin diğer bankadan transfer edilmesini ve paranın bizim bankamıızın hesabına geçtikten sonra bizim kişisel hesabımıza geçmesini istiyoruz.Banka görevlisi sizin hemen para istediğinizi zannederek karşı çıkıyor. Bu olayı siz de bankadaki görevliye anlatırsanız olay tatlıya bağlanacaktır.

USD çeklerinizi bozmanız için AKBANK'ı öneriyorum. 20 $ masraflar 1 ay içerisinde paranızı hesabınızda görüyorsunuz.

3.) Çekimin üzerinde ismim yanlış yazılmış problem olur mu ?

Yaşayabileceğiniz tek ciddi problem bu olabilir , ancak bu da büyük bir problem değildir. Siz siz olun adsense hesabınıza isminizi yazarken türkçe karakterler kullanmayın. Mesela SÜLEYMAN KIRMIZICİĞER ismini SULEYMAN KIRMIZICIGER olarak yazın.

Gelelim bankada çıkacak olan problemin çözümüne. Banka görevlisi size bu çekteki isim sizin değil derse durumu sakince izah edin. Kısacası banka görevlisini ikna edin ve çeki tahsile sokun. Çekin karşılıksız çıkma olasılığı olmadığından içiniz rahat olmalı. Tahsilat çek numarası ile olacağından hiç bir problem çıkmayacaktır.

Umarım yardımcı olur. Gelen çekler bozulur hiç merak etmeyin.
 
Yukarı Alt