After Effects Sorunu yardım

vberk

Üye
Tepki
4
Başta ki uyarıları hiç yorumlamamışsın ki...

Diyelimki bir dosya hazırladın; Photoshop'ta hazırladın diyelim... Hazırladığın çalışmada çok özel bir font ve başka bilgisayarlar da az rastlayacağımız özel bir efekt kullandım diyelim. Eğer sen hazırladığın bu dosyayı başka bir bilgisayara atıp düzenlemeyi denersen, yapamazsın. Tabiki hazırladığın çalışmayı attığın bilgisayar da o efekt ve font yok ise...

Yukarıdaki sorun da bu zaten... Bunu yapan kişi "MisFire Vignette" denilen bir efekt kullanmış. Senin Adobe After Effect'inde bu efekt eksik olduğu için çalışmayı düzenleyemiyorsun bu yüzden... Çalışmayı düzenlemek için ilk önce bu efektin dosyasını bulmalısın. Tabiki font dosyasını da bulmasın...

Font dosyasını ben buldum; ama o denilen efekti bulmak biraz zor. Ancak bilgisayarın kaç bit ise (86-32/64) aynı bit değerinde başka bir bilgisayardan "MisFire Vignette" adlı efekti kendi bilgisayarına atabilirsin. Bir ihtimal çalışma olasığı vardır.

Biraz daha dikkatli olmanı öneririm...

***Harry Potter Fontu***

Tepki
4
1-)sevgili arkadaşım senin problemin benimde başıma geldi çözümünü ise gördüğümde çok güldüm kaynaklanan problem program uşuymazlığı yani indirdiğin proje dosyaları cs3 veya cs4 sen ise bunların tam tersi program kullanıyorsun indirdiğin cs4 ise cs4'de çalışmayı denediğin vakit projen çalışacaktır
2-)ikinci problemin ise kullandığın afterde efekler tam olarak yüklenmemiş googleden yazdığın vakit tam anlamıyla bulabilirsin ve kurtulursun

vberk

Üye
Tepki
4
@İsmail Narin

Senin dediğim sorun yukarıdaki gibi bir uyarıda çıkacaktır. Dediğiniz sorun daha iyi sürümde hazırlanan bir dosyanın, önceki sürümlerde veya aynı yazılımın başka versiyonların da açılmak istenmesinde yaşanıyor. Onun dışında set-up dosyasın da eksik varsa yani programın set-up'ı ile oynanmışsa böyle bir sorunla yine karşılaşabiliriz...

Fakat arkadaşın sorduğu sorun ayrı bir konu... Hem bir efekt eksik hemde font dosyası kayıp... Efekt eksik olduğu için zaten çalışma da birşey göstermiyor. Yani programın sürümüyle alakalı bir şey değil... Eğer senin dediğin gibi olsaydı yukarıdaki uyarıyı vermeliydi.

Aynı sorun benimde başıma gelmişti. Ama Cinema 4D programın da... Mograph efekti eksikti.(Set-up ta eksikti.) O yüzden onla ilgili çalışmalar ne görebiliyordum; ne de işleyebiliyordum.

Yorumunuz için teşekkürler...

Tepki
4
benim bilgidiğim kadarıyla dosya içerisinde font veya herhangi bir dosya eksik olduğunda afterda yine bu hatayı veriyor?

Yukarı Alt