Aligin hakkında ;

sedatcocu

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar hepinize merhabalar aranıza yeni katılan ultra amatör biriyim ve ıllıstrator öğrenmeye pek azimli birisiyim. Arkadaşlar aligin konusunu çalışırken distribute object bölümde özellikle anlamadığım bi bölüm var aligin selectionda iken distribute object i nasıl veya nesnelerde neşekilde bi dağılım yapabilirim şimdi aligin to key object ve aligin to artboard ta iken distribute objenin ne işe yaradığını cok rahat algılayabiliyorum nasıl bir dağılım yaptıklarını görebiliyorum fakat aligin to selection da objeler üzerinde ne tür bi dağılım veyahut nasıl bi dağılım söz konusu anlamış deilim yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim .Bu proğramı öğrenmek için netten nasıl bir yardımcı kaynak bulabilirim bu soruma da bir cevap yazarsanız cok cok memnun kalıcam saolun varolun...:grafikerler:

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
17
@sedatcocu

Kısaca bahsetmek gerekirse; ai'de sizinde bildiğiniz gibi üç çeşit hizalama yöntemi var.

1- Align to selection: Bu seçenek seçili olanların hizalanması anlamına gelir yani birden fazla objeniz varsa ve bunları üst kısmından hizalayacaksanız en üstte olan objeyi referans alır ve hizalamayı buna göre yapar aynı şekilde alttan hizalama yapacaksanız bu sefer en altta olan objeyi referans alır.

2- Align to Key Object: Benim en çok kullandığım hizalam şekli bu, sayfanın neresinde olursa olsun hangi objeyi "key obje" olarak nitelerseniz bütün hizalamaları buna göre yapar bir nevi key objeyi bulunduğu koordinata kilitler ve diğer bütün nesnelerin buna göre hizalanmasını sağlar.

3- Align to artboard: Bu seçenekte ise bütün hizalamalar sayfanın bizzat kendisi referans alınarak yapılır.

sedatcocu

Üye
Tepki
0
Yardımınız için çok teşekkür ederim konuya gayet iyi açıklama getirmişsiniz saolun :D

Yukarı Alt