Ambalaj- kutu tasarimi

irem275

Üye
Kayıt
16 Kasım 2013
Mesaj
1
Tepki
0
Ambalaj tasarımı daha önce yapmadım ilk defa yapmam gerekiyor bu elimde kutunun örneği ar bir kaç şey değiştirerek tekrar yapmam gerekiyor lütfen en acilinden hangi programlarda daha rahat yaparıM pHOTOSHOP yada corel vs ve boyutları nasıl ayarlarım baskı için anlatırmısınız buna uygun bir video yada anlatım bulamadım. :(
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Elindeki kutu inceleyerek nasıl yol alman gerektiğini kestirebilirsin. Kutuyu yapışkan kenarlarından ayır, aç. Tamamen açıkken aldığı şekli ve görünümü ve ölçülerini, kapandığında/yapıştırıldığında görünümünü ve ölçülerini, nereden/nerelerden yapıştırıldığını ve yapıştırılan bölümlerin ölçülerini incele-cetvelle ölç-aklında canlandır. Bu şekilde epeyce yol kateder, merak ettiğin noktaları açıklığa kavuşturursun.

Genel olarak ama şunlar söylenebilir. Kutunun açılmış halini tasarlayacağın için, bütün kenarlarından 2-3 mm'lik taşırma payı bırak. Taşırma payını sürekli, katlanması ve kesilmesi gereken kısımları ise farklı renklerdeki kesikli çizgilerle belirt. Kesilerek katlanması gereken köşelere dikkat et.

Çalışmanı hangi programda daha iyisen onda yap ama bıçak izlerini mutlaka vektör programlarından birinde yap (Illustrator veya CorelDraw). Bu programlardan farklı bir programda yapacaksan çalışmanı, örneğin Photshop'ta, bitmiş haline kullanacağın vektör programına aktar. Bıçak izinin içine almış halde matbaaya gönder.

Daha ayrıntılı bilgiyi en güzel çalışacağın matbaacıdan alabilirsin. Soruların olduğunda, burda gene sor.

Unutmadan, fikir vermesi için şu kısa vieoya bir göz atabilirsin:

http://www.youtube.com/watch?v=kdlGp0G8NPw
 

Kemal Aksekioğlu

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
30 Haziran 2013
Mesaj
2.040
Tepki
916
kutunun önü, yanı, birazda üstü(ayrıca bir de altının) resmini çekip ölçüleriyle paylaşırsanız çizimini videolu dersle anlatabilirim.ayrıca corel dersleri face sayfamda photoshop cs5 corel 12 den soru sorabilirsiniz
https://www.facebook.com/core.dra
 
Yukarı Alt