Amerika bizi Kore'de de satmış

Kayıt
11 Kasım 2007
Mesaj
3
Tepki
0
Bursalı Kore Gazisi Ramazan Kemerdere, "Birlikte savaştığımız ABD birliği, Çin çemberini görünce aniden geri çekildi, çok sayıda arkadaşımız şehit oldu" dedi.

Yenişehİr İlçesi'ne bağlı Karaköy'de yaşayan ve yörede ‘'Koreli'' olarak bilinen 78 yaşındaki Kore Gazisi Ramazan Kemerdere, cephedeki günlerine gözyaşı dökerek geri döndü. "Kunuri" diye bilinen cephede göğüs göğüse savaştığını belirten Kemerdere, terörle mücadelede Türkiye'ye beklenen desteği vermeyen Amerika'nın Kore Savaşı'nda aynı tutumu sergilediğini söyledi.

ABD yüzünden 400 şehit verdik

İşte, Kore Gazisi'nin anlattığı cephe arkadaşımız Amerika:

Çanakkale'de 25 gün eğitim gördükten sonra Kore'ye ayak bastık. Kunuri kasabasında Çin askerleriyle çarpıştık. 10 bin kişilik Çin ordusu, 4 bin 500 kişilik Türk birliğini çembere aldı. Çemberi gören ABD birliği, yardım etmek yerine, geri çekildi. Direndik...

‘Allah Allah' diyerek çemberi yarıp, kurtulduk. Ancak, 400 şehit ve 180 esir verdik."

Yardımlarla geçiniyor

Kore, 2005 yılında Kemerdere'nin yıpranan madalyasını yenileyerek ‘'Barış Elçisi'' beratı gönderdi. Karaköy Muhtarı İsmail Yiğit, Ramazan Kemerdere'nin 200 YTL'lik "Gazilik Maaşı"ndan başka geliri olmadığını belirtti. Yiğit, ‘'Eşi ve oğluyla birlikte yaşayan Gazi, komşuların verdiği yardımlarla geçiniyor. Evinde düzgün eşyası bile yok. Çok zor durumda'' dedi.


ABD istedi Türkiye tugayla katıldı

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında 1950 ile 1953 arasında yaşanan savaş Amerika ve müttefiklerinin, daha sonra da Çin Halk Cumhuriyeti'nin müdahelesiyle uluslararası bir boyut kazandı.

Kore Savaşı sonunda Kore'nin bölünmüş hali devam ederken, geriye halen süren sorunlar kaldı. Türkiye, savaşa Amerika'nın isteği üzerine bir tugayla katıldı.
http://www.24haber.com/?newstype=headline&newsid=16902
 
Yukarı Alt