anime efekti nasıl yapılır yardım .

Kayıt
23 Eylül 2010
Mesaj
7
Tepki
0
Çoğu yerde aradım taradım ama su işi bi anlayamadım ben resmime nasıl anime efekti verebilirim çizgi film değil anime yardım lütfen.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@Anıl Coşkun

Anime nedir Anıl Bey? Bir çizgifilm formatı değil mi?....
İsteiğinize gelince, şu tuşa bas bu resim anime olsun diye birşey sözkonusu değildir.
Anime bir illustrasyon çizim tekniğidir.
Size ilk başta gerekli olan güzel bir tablet ve hayal gücü...
Gerisi bol bol araştırma yaparak gelir.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,

Anime, animasyon sözünden hareketle, meşhur Japon Manga karakterleri için oluşturulmuş yüz deformasyon tekniğidir. Aslında bir teknik olarak söyleme yerine üslup olarak yorumlamak daha doğrudur.
Temelde manga çizimlerinde ifadeyi abartmak ve bu yolla etkiyi artırmak için, illustrasyonda göz çizimleri, yüze oranla daha iri çizilir. Böylece hem göz içindeki parıltılar ile daha etkili duygusal yansımalar elde edilir. Bu sadece manga karakterlerinde değil, yeni nesil bütün karakterlerde örneğin "sünger Bob" da bile sık sık kullanılır.
Bu akımın öncüsü Japon illustrator Osamu Tezuka'dır. Ardından gelen Japon sanatçılar da bu akımı izlemişlerdir. Hatta Walt Disney'den sonra Japonlara kayan bu sektörde, bu özellik neredeyse bütün Japon karakterlerin temel özelliği olmuştur.

Konuya gelecek olursak, aynı akımın etkisiyle, insanların fotoğraflarında gözbüyüklüğü ve göz ile ilgili diğer rötüşleri de anime tekniği adıyla yaygınlaşmıştır. Bu, fotoğraf rötüşunda yeni bir yüz estetiği olarak tanımlanabilir.

İyi mi, kötü mü, faydalı mı, güzel mi....

Bunları yorumlamak size kalmış.

Bu tekniği uygulamak için Photoshop'ta bir filtre veya efekt yoktur. Bir dizi çalışma ile olur. Onu da yukarıda, arkadaşımız link olarak vermiş.

Tuncer ÖZKAN
 
Yukarı Alt